Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sve je bilo super, samo je rolat bio suv malo, izgleda da je do smese od mesa, trebalo je ipak da stavim jaja i u sam rolat,a fil je fenomenalan
egipatska salta je pravo otkrovenje za mene, šteta što sam je ovako kasno otkrila, al dobro...

Hoću ja...:D

Dodaj još hleba... ali suvljeg... aj saSrećom...:D

E ovako...kinderlada...kora - umuti se posebno 8 belanaca.Nakon toga umutiti 8 zumanaca i u to dodati 8 kasika secera,8 kasika brasna i 1 prasak za pecivo.U zumanca dodati sneg od belanaca pa sjediniti kasikom i preliti u pleh da se ispece ( na 250 oko 20 min.).Koru ostaviti da se ohladi pa je preseci na pola...fil - sjediniti dva zumanceta,10 kasika secera i jedan slag od cokolade sa 2 dcl mleka,a 3dcl mleka (znaci treba ukupno pola litre mleka) staviti da prokuvati.Skuvati puding i skinuti sa vatre da se ohladi.Umutiti jedan margarin sa 100g eurokrema (ja sam stavila oko 200g) i to ubaciti u fil i umutiti mikserom.Koru filovati redom kora,fil,kora,fil.

pa i meni bilo logično, ali držala sam se recepta strogo, a u receotu nema jaja u mesu i tako
sada je ostalo dosta rolata, razmišljam da ga preliojem nečim i malo zapečem u rerni, ovako isečenog?

pa i meni bilo logično, ali držala sam se recepta strogo, a u receotu nema jaja u mesu i tako
sada je ostalo dosta rolata, razmišljam da ga preliojem nečim i malo zapečem u rerni, ovako isečenog?

Nisu ni svi recepti savršeni. Ne pišu ih uvek kuvari. Mnogi verovatno nisu ni isprobani. Često se u silnim prepisivanjima nešto zaboravi. Sad ga sačuvaj negde sa primedbama, pa ako ga budeš pravila sledeći put, uneseš neke izmene pa vidiš da li je to u pitanju, ili tražiš novi recept

Danas...ja ne kuvam :super:
Doslo nam neko drustvo pa oni kuvaju napolju kotlic od junetine,svinjskih papaka i srca.Sve seckaju napolju,a ja uzivam.
Jedino cu morati kasnije napraviti pire krompir uz to i dodati kis. krastavcica.

Ijao! :mrgreen:
Citam raspravu od juce, pa sve razmisljam da li da probam da objasnim, pa da vas opet sve zbunim.
'Ajde, kad sam mogla spanac da upropastim, mogu i pavlaku. :lol:
Mirka je u pravu.
Prema nasem pravilniku, ne postoji neutralna pavlaka.
Postoji samo slatka i kisela.
Razlika je u jednom koraku u tehnoloskom procesu proizvodnje-fermentaciji.
Ukratko-slatka se dobija od mleka, a kisela od kiselog mleka (ili jogurta).
Zabunu je unela ZASLADJENA pavlaka-to znaci da joj je dodat secer.
Slatka pavlaka ne sadrzi dodatni secer, zove se slatka zato sto se dobija od slatkog tj. obicnog mleka.
Zbog te zasladjene su neki poceli slatku pavlaku da zovu neutralna.
Sam vas sad upropastila nacisto? :lol:

Citam raspravu od juce, pa sve razmisljam da li da probam da objasnim, pa da vas opet sve zbunim.
Mirka je u pravu.
Slatka pavlaka ne sadrzi dodatni secer, zove se slatka zato sto se dobija od slatkog tj. obicnog mleka.

da bre, to sam i ja rekla al su me svi iskulirali
jedini problem je u stvari u tome što je slatka u stvari neutralna a ne zaslađena
od toga je sve to počelo
nekad su na svetu postojale samo slatka i kisela pavlaka i nisi mogo da pogrešiš, kao slatko i kiselo mleko
sa pojavom zaslađene palake došlo je do problema, tj mnogima su jela ispadala slatka =) i onda su uvedeni kretenskii termini kao neutralna pavlaka i pavlaka za kuvanje

plašim se da moje objašnjenje ne objašnjava nego zbunjuje al šta sad =)
u stvari rekla sam skoro od reči do reči isto =D

Mirka je u pravu.

Svaka čast na objašnjenju, kris. :ok:
Meni bila smešna cela rasprava kad sam je sad čitala :zcepanje:
svi pričaju isto, a ipak se nerazumeju...;)
Mirka ti radi izbegavanja rizika zabune ipak piši imlekova slatka pavlaka...

ad tema, juče sveki donela sarme, a danas smo kod mojih na ručku...
za sutra nema ideje, čeka da se mm vrati sa pijace, da vidim šta je doneo...:manikir:

Elem
Dajte mi ideju ako imate za nesto sto se brzo kuva, i ne trazi mnogo zivaca, danas ih nemam stvarno, a rucak moram spremin (ne za sebe). Pare nisu problem, samo da je brzo, i ako mogu da preskocim seckanja i ostalo, da ne vijem nad njim. Pisite pls ako imate ideju

pa evo ti prvi post na strani
eoja napisala
i uz to npr kuvane testenine ili krompir ili pirinač i ćao

ili pre neki dan je neko pisao neki recept sa belim mesom i slatkom pavlakom (tako je sve ono i počelo)

Mirka je u pravu.

kad kažu neutralna, ja sam mislila da kao može da bude posna...a ono - cvrc. ne može.

@kerefeka

to ti i nema toliko veze sa običnim sirćetom
jes kiselo, i u osnovi je sirće
ali je i jako aromatično, onako voćkasto nekako i slatko, ne umem da opišem, ali nema ni veze, kupi ga pa probaj, nećeš se pokajati
e sad, kažu da je razlika između skupljeg i jeftinijeg ogromna, ja ne bih znala jer imam neko jeftinije iz metroa i fino me služi =)
mislim da ima svud da se kupi
ako ne piše balsamsko siće piše aceto balsamico (ili slično)

Ja sam juče kuvala pasulj, bilo i za danas, a bogami biće i za sutra. :D Pa, nisam blesava da kuvam pasulj za jedan dan, zar ne ;) Ostaće i posle sutrašnjeg ručka, ali to ću da zamrznem, ima dana kada će dobro doći odmrzavanje u mikrotalasnoj i brzi ručak. :D

Nego, žene, ja bih nešto priupitala. Vidjam razne recepte u koje ide to balzamiko sirće, pa me zanima - šta je to ustvari? Po čemu se razlikuje od običnog sirćeta, kakav mu je ukus i gde ima da se kupi? fine sam recepise vidjala, tako bih probala... ali ja bih sve što se jede probala, tako da :rumenko::rumenko::rumenko:

Mislim da niko nije odgovorio.
Balzamsko sirce je slatkasto-kiselkastog ukusa.To je vinsko sirce sa dodatkom grozdjanog mosta i karamela.Zvuci bzvze, ali je divnog ukusa.Ko voli vinsko sirce, volece i balzamsko.Ja koristim neko italijansko - Ponti.Uvek stoji pored alkoholnog i vinskog.Juce sam bas kupila u Tempu.Manja flasica je oko 325,00 rsd.Bila je jos jedna vrsta.

p.s. Tempo me je juce demantovao - bilo je kora za lazanje i kiselog kupusa...he...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back