Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo ti affro za sutrašnje goste-ova dva kolača ja uvek pravim zajedno:

Žuti kuglof

-6 žumanaca
-1/2 šolje za belu kafu(ili one velike za kafu) šećera
-1/2 šolje mleka
-1/2 šolje ulja
-1 šolja brašna
-prašak za pecivo
sve se umuti, dodaje ovim redom, sipa u onaj okrugli pleh za kuglof(podmazan mašću i posut brašnom-najbolja varijanta), sipa se pola mase, a u drugu polovinu se doda nekoliko supenih kašika kakaa ili one "čokoleve", šta imaš u kući, promeša i sipa preko ovog žutog dela, tako se dobiju šare kao za mramorni kolač. Stavi se u zagrejanu rernu na oko 200.

Beli kuglof

-6 belanaca
-1 šolja šećera
-2 vanilin šećera
-1 šoljica(od crne kafe) ulja
-1 šoljica brašna

Dodaš šta imaš u kući: seckane orahe, suvo grožđe, rendanu čokoladu, seckane žele bombone...Ovaj kolač pečem u onom uskom, duguljastom, rebrastom plehu za komisbrot-ovo i jeste neka verzija tog kolača-pleh isto podmazan i posut brašnom. Ja imam onaj savremen šporet koji ima rernu sa duvanjem i oba kolača pečem u isto vreme, na dva pleha od rene stavim pve plehove i tako...
Ovu su mi omiljeni zimski kolači, svi ih vole i lepi su za doručak ili večeru sa mlekom, a jeftini...

...hvala Boko, imam ja to u svojoj svesci sa receptima, ali mi nije tu već puna 2 meseca:mrgreen:..pa sam ko šugava, a ovaj drugi recept i jeste kao komisprot,
ja sam u sve to još dodavala na kraju roza ratluk od ruže isečen po dužini pa ga samo
bućnem na kraju u to testo....mnogo lepo izgleda a i ukusno je...;)

Pene sa tikvicama i slaninicom. Isprziti na stapice tikvice i jedan cen belog luka, izruciti u ciniju, na istoj masnoci ( od maslinovog ulja) isprziti sitne kocikice slaninice, i to izruciti u tikvice. Na procedjene pene staviti tikvice , slaninicu, feta sir izgnjecen sa jednom pavlakom, origano i bosiljak. Ako nemas holesterol odozgo moze i parmezan:zper:

ooo ja ću tako ovo sutra da ručam =)
čim se svane odo po slaninicu =D

Ja sam pravila Egretine rolate i mnoooooooogo su dobri.
Lepsi mi je onaj zeleni, iskombinovala sam zeleno, belo, zuto i crveno. Izgleda super i jako je ukusno.
Gotovo za pola sata:)

Eto samo jedno pitanje, to nisam ukapirala. Kad se izvadi iz rerne i umotava u krpu jel se rola ili samo polozi na ravno i uvije?
Ja sam odma sa krpom urolala, al reko mozda bolje na ravno?:think:

U svakom slucaju hvala za recept:D Bas mi se svidja.

edit- evo i slika

Poslednja izmena:
Ja sam pravila Egretine rolate i mnoooooooogo su dobri.
Lepsi mi je onaj zeleni, iskombinovala sam zeleno, belo, zuto i crveno. Izgleda super i jako je ukusno.
Gotovo za pola sata:)

Eto samo jedno pitanje, to nisam ukapirala. Kad se izvadi iz rerne i umotava u krpu jel se rola ili samo polozi na ravno i uvije?
Ja sam odma sa krpom urolala, al reko mozda bolje na ravno?:think:

U svakom slucaju hvala za recept:D Bas mi se svidja.

...koliko ja znam urola se sa vlažnom krpom, da bi bilo savitljivo posle kad se
namaže fil...da ne bi pucala kora....

Pene sa tikvicama i slaninicom. Isprziti na stapice tikvice i jedan cen belog luka, izruciti u ciniju, na istoj masnoci ( od maslinovog ulja) isprziti sitne kocikice slaninice, i to izruciti u tikvice. Na procedjene pene staviti tikvice , slaninicu, feta sir izgnjecen sa jednom pavlakom, origano i bosiljak. Ako nemas holesterol odozgo moze i parmezan:zper:

ooo ja ću tako ovo sutra da ručam =)
čim se svane odo po slaninicu =D

e pre nago što počnem
jel ovo slatka ili kisela pavlaka?

mislim da vam je za ovo sto planirate
najbolja kisela pavlake
ima jela u koje bas ide slatka pavlaka
pravila sam lingvine sa šafranom i šunkom
i u to ide bas slatka pavlaka

joj
opet mi ruke mirisu na beli luk
odoh da przim moja krilca :)

mislim da vam je za ovo sto planirate
najbolja kisela pavlake
ima jela u koje bas ide slatka pavlaka
pravila sam lingvine sa šafranom i šunkom
i u to ide bas slatka pavlaka

joj
opet mi ruke mirisu na beli luk
odoh da przim moja krilca :)

gde nabavljaš šafran? ja donela neki iz Tunisa, ono ko latice nekog sveća i ništa se ne oseća u jelu, niti se rastvori pa da oboji jelo, niti mu da neki ukus. A čitala sam da je to strašno jak (i skup) začin i da ga treba stavljati po malo i pre toga ostaviti u malo vode da se rastvori. (nije hteo da se rastvori)
Ja kupila neki jeftin, mora da je neka prevara!?

gde nabavljaš šafran? ja donela neki iz Tunisa, ono ko latice nekog sveća i ništa se ne oseća u jelu, niti se rastvori pa da oboji jelo, niti mu da neki ukus. A čitala sam da je to strašno jak (i skup) začin i da ga treba stavljati po malo i pre toga ostaviti u malo vode da se rastvori. (nije hteo da se rastvori)
Ja kupila neki jeftin, mora da je neka prevara!?
ja uzimam onaj kotanyi
i super se oboji
stavi se desetak minuta u vrucu vodu

ima ga taman truncica u kesici
tako da ne moras brinuti za doziranje hehe
i btw, safran je najskuplji zacin

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back