Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:lol:
Ja sam pravila u papirnim korpicama i lepo su ispale... Moguce je da je to, kao sto neko rece, zato sto je testo bilo cvrsce i zato sto su bile udaljenije... :think:

Vid' sad i ovu! :evil:

Samo se vi meni smejte!
Ja sam bar priznala da sam zabrljala i dala korisnu informaciju da se to ne bi drugima desilo.
Dobro, i Mirka je priznala za ovaj hleb, a vama ostalima kao uvek sve uspe iz prve...ma vazi!
Bre, pa, ja sam i iz one pekare koja sve sama radi prva 3-4 hleba bacila dok nisam izvalila odnose sastojaka. :rumenko:

Vid' sad i ovu! :evil:

Samo se vi meni smejte!
Ja sam bar priznala da sam zabrljala i dala korisnu informaciju da se to ne bi drugima desilo.
Dobro, i Mirka je priznala za ovaj hleb, a vama ostalima kao uvek sve uspe iz prve...ma vazi!
Bre, pa, ja sam i iz one pekare koja sve sama radi prva 3-4 hleba bacila dok nisam izvalila odnose sastojaka. :rumenko:

Jao Kris, pa nemo' da se ljutis, nisam mislila nista lose ;)

Nisam ja neka vrsna kuvarica... :cool: Evo priznajem da u zivotu nisam umesila hleb, sve mislim da mi nece dobro ispasti... :think:

E, dobih recept za obican, pa moze i za taj cokoladni =)
setila sam se da sam slala na pp ovaj recept,pa sam ga samo kopirala i nalepila sad hehehe,uh koje olaksanje,nesto mi se nije kucalo danas :))))
moze,moze...
5 jaja,odvojis belanca od zumanca,pa umutis belanca u sneg,postepeno dodajes 5 kasika secera i mutis svo vreme,isto tako dodajes jedno po jedno zumance i mutis,na kraju dodas 4 kasike brasna sa praskom za pecivo,2 kasike griza i mutis mikserom i dalje....okruglu tepsiju nauljis,pospes brasnom,i sipas ovu smesu,peces oko 30 minuta na 200 stepeni dok ne porumeni...peceni koh dok je vruc postepeno prelivas sa 5 dl hladnog mleka,ostavis da upije...
Za fil,sipas u serpu 3 dl mleka i 6 kasika secera,kuvas dok ne prokljuca. Posebno umutis 2 dl mleka sa 7 kasika brasna i 3 jajeta,i to sipas u kljucalo mleko,na umerenoj temperaturi,mesas,da se zgusne. U taj fil dodas 50-70 grama mrvljene cokolade,ili izrendane i 50 grama putera iseckanog....Preko one natopljene kore prelijes ovaj fil i ostavis da se stegne... Umutis 2 kesice slaga i premazes preko toga svega... Ja sam i sa strane slaga namazala,i posula onim bonama sarenim i cveticima :)
i tako... :D

Ja sam danas kuvala ragu od šampinjona sa pavlakom i pirinač sa šargarepom i paradajzom (sve do svakog grama sastojka po receptu) i bilo je mnoooogo ukusno i davno. Morala sam ranije na posao pa sam ručala pre 12h. I sigurno će moji sve da pojedu :( Mogu sutra opet da pravim isto :zper: šta me sprečava :super:

pirinač sa paradajzom po sećanju
šolja do šolja i po pirinča očisti se opere i proprži na malo masnoće, doda se 3-4 šolje supe od kocke (ne znam tačno, a i to vidiš pa po potrebi) i šolja skuvane šargarepe isečene na listiće (ja sam je malo prokuvala u toj supi, a onda sam je dokuvala sa pirinčem) i dva paradajza iseckana na kockice. Pospe se peršunom :zjede:

A što ne bi moglo... ne mislim da će pokvariti ukus. Možda se supa priprema posebno da bi se kocka rastvorila, ali rastvoriće se i u pirinču. Ja sam uvek za to da se prlja što manje sudova i troši što manje vremena

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back