Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...danas ručak već u rerni....običan najobičniji nedeljni:D

pileća bistra supa, pile pečeno u rerni i krompir zajedno sa njim...za slatu
imamo još cvekle....:D

....danas i slatkiši....tulumbe...biće iznenađenja...nisam ništa saltko
pravila odavno....:lol::rumenko:

Koja je razlika dal u rerni dal u tiganju?!

Ja sam nasla recept na netu, probala sam jednom i super je...
Danas cu opet da spremim jer ja i Lora obozavamo ribu... Evo kako se sprema...

Spremimo marinadu od seckanog ruzmarina, rendane limunove kore, persuna i maslinovog ulja, dodamo malo soli i bibera...
U ribi napravimo zareze i utrljavamo marinadu. Pouljimo posudu za pecenje, stavimo ribu, ispod ribe stavimo tanke kriske limuna, prekrijemo folijom, ostavimo oko 2 sata na sobnoj temperaturi. Pre pecenja preko ribe stavimo malo putera i belog vina, pecemo na 220 st. oko pola sata...
Jako je ukusno...

Danas spremam restovan krompir i gulaš,dugo to nisam spremala a ponestalo mi je i ideja tako da sam se obradovala kad sam videla ovu temu.

Kao prvo dobila si reputaciju od mene za presladak avatar! Kao drugo lep izbor za nedelju...

Spremimo marinadu od seckanog ruzmarina, rendane limunove kore, persuna i maslinovog ulja, dodamo malo soli i bibera...
U ribi napravimo zareze i utrljavamo marinadu. Pouljimo posudu za pecenje, stavimo ribu, ispod ribe stavimo tanke kriske limuna, prekrijemo folijom, ostavimo oko 2 sata na sobnoj temperaturi. Pre pecenja preko ribe stavimo malo putera i belog vina, pecemo na 220 st. oko pola sata...
Jako je ukusno...

Ooo lepo zvuci! Predlozicu to mojom majci da spremi sebi i ocuhu, posto ja ne volim ribu... hvala!

Hvala kockice:D-samo bi tukla sebe što ranije nisam videla ovu temu,a toliko toga ima.Pogotovo što je muka svake žene šta kuvati danas:D

Nema na cemu... ova tema je super, ja je bas svaki dan pratim!

Pileca supica se kuva,a posle toga bice piletina iz friteze,pire krompir,a uz to ce biti ili sos od mirodjije ili samo kiselis.
Vec su me pitali sta cu praviti slatko posto su princes krofne planule :roll: a dupe samo raste :dash:

Mmmm napravi taj sos od mirodjije mene radi molim te... obozavaaam mirodjiju!
Napravi i ti ovu tortu koju si mi dala...

Koja je razlika dal u rerni dal u tiganju?!
ogromna
u tiganju je ukusnija, ali je masnija i jako je zametno tako spremati pogotovu kad treba da se prži veća količina
a o masnoći na sve strane da ne pričam
rerna je carska, uključiš i ne misliš

Jako je ukusno...

ja skoro uvek i sve ribe tako spremam samo što izostavim belo vino (čist sebičluk jer ga ne volim pa zato, nekako mi ukus vina sve ostale ukuse preuzme) a od začina obavezno dodam i peršum, biber i beli luk u prahu. Nekad dodam i bosiljak.
Ma ništa ribu bne može da pokvari

ogromna
u tiganju je ukusnija, ali je masnija i jako je zametno tako spremati pogotovu kad treba da se prži veća količina
a o masnoći na sve strane da ne pričam
rerna je carska, uključiš i ne misliš

ja skoro uvek i sve ribe tako spremam samo što izostavim belo vino (čist sebičluk jer ga ne volim pa zato, nekako mi ukus vina sve ostale ukuse preuzme) a od začina obavezno dodam i peršum, biber i beli luk u prahu. Nekad dodam i bosiljak.
Ma ništa ribu bne može da pokvari

Da, da, moze i beli luk, samo ga ja ne stavljam jer Lora ne voli...

Evo jos nesto...
Snicle od belog mesa poredjati u pouljenu posudu, na svaku snicku staviti po nekoliko parceta slanine, preko nje kackavalj, sve to premazati pavlakom, pokriti folijom, izbusiti viljuskom na nekoliko mesta i peci na 220C oko 20 min. Zatim skinuti foliju i nastaviti peci jos 15 minuta...

A jel iko od vas pravi ikad pilav bez mesa?! Inace lep rucak kucko...
Ja pravim..na luku prodinstas povrce..dodas pirinac.nalije svodom i ukrckas u rerni..
ili mnogo laksu i za mene prihvatljiviju varijantu..Obaris vec gotovo smrznuto povrce..obaris pirinac...mozes tako da izmesas ili da na malo ulja prodinstas 1 glavicu crnog luka pa u to dodas bareno povrce i baren pirinac i ..gotovo..:D

Ko voli morske plodove evo recept..:zper:

HOBOTNICA NA NISKI NACIN

Sastojci:
- 1 omanje prase (do 15 kg )
- 1 veca hobotnica (cca 2 kg )
- 1 kg krompira.
- tamno pivo
- so

Priprema:

Dok se prasence zalivano tamnim pivom, vrti na raznju, hobotnica se kuva sa krompirima u puno vode i posoljeno. Kad je hobotnica gotova, a prase ispeceno, izvade se krompiri, voda prolije, a hobotnica baci mackama i kerovima, da ne smetaju za vreme mezetluka.
Prase servirati uz hladno pivo i spricer.:D

Evo jos nesto...
Snicle od belog mesa poredjati u pouljenu posudu, na svaku snicku staviti po nekoliko parceta slanine, preko nje kackavalj, sve to premazati pavlakom, pokriti folijom, izbusiti viljuskom na nekoliko mesta i peci na 220C oko 20 min. Zatim skinuti foliju i nastaviti peci jos 15 minuta...

Ja pravim..na luku prodinstas povrce..dodas pirinac.nalije svodom i ukrckas u rerni..
ili mnogo laksu i za mene prihvatljiviju varijantu..Obaris vec gotovo smrznuto povrce..obaris pirinac...mozes tako da izmesas ili da na malo ulja prodinstas 1 glavicu crnog luka pa u to dodas bareno povrce i baren pirinac i ..gotovo..:D

E sad sam ogladnela! Super ste devojke!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back