Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najverovatnije patlidžane punjene mlevenim mesom i paradjzom, i zapečene
I gomilu pečenih paprika
I kolač sa jabukama i orasima, ima da ga začinim da miriše do neba
možda napravimo i musaku, da bude puna kuća klope, pa sutra ne moramo da kuvamo...

ja sam juče napravila ooooogromnu tepsiju kao musake, ne znam kako bih ga nazvala
uzmem i obarim povrće, al ne skroz, nego sve za po trećinu manje nego što bi trebalo,
šargarepe na prutiće, krompir na kockice, karfiol i brokolu cepkano
i onda to ocedim, stavim u pleh i prelijem bešamelom
e sad, ja sam godnama nešto patila oko tog bešamela dok nisam otkrila magičnu kombinaciju začina: so, biber, beli luk u prahu i muskatni oraščić kao najvažniji
onda se to malo zapeče, pa promeša, pa mu se doda rendanog sira i još zapeče
i tako, to mi je danas i juče glavna stvar

Samo da nadje kuvar , sa'ce ona :lol:

Nevaljalice jedna....nije to..nego ove moje zalivaju baštu na fb:mrgreen:..evo recepta:D

dalke Raštan....;)

potrebni sastojci....oko 2kg raštana, jedna dimljena svinjska kolenica, 4-5 krompira
srednje veličine...začini i 1-2 kašike svinjske masti..a i ne mora može ulje...

raštan dobro oprati, očistiti onu srednju žilu koja se provlači kroz ceo list, kao na
blitvi....pa iseći na krupnije rezance da tako kažem....staviti ga u kesu i 1-2 sata,
ubaciti u friz, da malo smzne...(to se radi zato što je raštan zmiski kupus, koji
pravi ukus ima kad preživi bar jedan mraz, kako mraza nema, eto načina)...u veći
lonac ubacite taj smrzli raštan, stavite kolenicu..ne bi bilo loše da je u mesari
preseku na pola....čisto da bi se lakše i bolje skuvala....očišćene krompire,
presečete na četvrtine...pa opet odozgo ostatak raštana.....nalijete vode da bude
dovoljno jer se raštan ne naliva.....dodate začine i onu svinjsku mast ili ulja ne
previše....

pojačate šporet dok raštan ne počne da vri...onda smanjite i pustite da se kuva,
od prilike 2 sata......napomena....raštan se ne meša...samo povremeno, se cela
šerpa prodrma, da bi se sastojci u šerpi lepo izmešali.....
..

prijatno.........:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back