Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve dobro smišljeno, baš tako i ide, al' da ne bi bilo nikakvo oružje, evo mog recepta:
Gotove tanke kore, narendane jabuke (na pola kg. kora, desetak jabuka izrendati, dodati jedan vanilin šećer, dve tri kašike kristal šećera, ako ne voliš jako slatko, tada ni ne treba šećer, i jedno razmućeno jaje)
U nauljenu tepsiju ređeti dve kore poprskane nadevom od jabuka, pa opet dve kore pa nadev i tako dok imaš materijala. Staviti u zagrejanu pećnicu (200C) i peći petnaestak minuta.
Prijatno.
A možeš sve isto samo svaku koru uvijati u jufku pa ređati u tepsiju, meni to još finije.

da nemas mozda i za lenju pitu, sa prhkim testom?

bistra :mrgreen: supa od pileceg filea sa sargarepom, paskanatom..malo graska i malo secerca..

peceni biftek u biberu..
izdinstani sladak kupus sa karijem..

za dorucak napravila proju sa mladim sirom i razlicitim semenjem..

belo grozdje za dezert..
i dosta od mene..

Sve dobro smišljeno, baš tako i ide, al' da ne bi bilo nikakvo oružje, evo mog recepta:
Gotove tanke kore, narendane jabuke (na pola kg. kora, desetak jabuka izrendati, dodati jedan vanilin šećer, dve tri kašike kristal šećera, ako ne voliš jako slatko, tada ni ne treba šećer, i jedno razmućeno jaje)
U nauljenu tepsiju ređeti dve kore poprskane nadevom od jabuka, pa opet dve kore pa nadev i tako dok imaš materijala. Staviti u zagrejanu pećnicu (200C) i peći petnaestak minuta.
Prijatno.
A možeš sve isto samo svaku koru uvijati u jufku pa ređati u tepsiju, meni to još finije.

ne to, mislio sam skinuti gotovu sa neta. ali za dz.

LENJA PITA

125gr putera, 150gr margarina, 1/2 čaše pavlake, 4 žumanca, jedno po jedno
dodavavti 200 gr šećera, 2 vanilin šećera, 2 kašike mleka, 1 kašičica praška
za pecivo i 450-500 gr brašna...testo podeliti na 2 dela...koru namazati džemom
od kajsija pa na to dodati 1 ipo kg rendanih dinstanih jabuka pa preko toga
drugi deo testa........ako su jabuke slatke, u njih iscediti pola limuna...moja
preporuka je da uzmete kisele jabuke..koje čete zašećeriti po želji....:D

pita je savršena..probajte nećete se pokajati....prijatno.....;)

Danas bila supa od pileće "sitneži", celo pile ispekla u rerni, isekla na komade, masnoći u kojoj se peklo dodala jednu k.kašičicu senfa i jednu pavlaku, pileće komade poređala u vatrostalnu posudu i zalila smesom. Zapekla u rerni desetak minuta.
Prilog: krompir pire i salata od krastavaca sa pavlakom i belim lukom.

Desert: lenja torta, 2dcl hladne kisele vode umutiti sa 2 šlaga, dodati 200gr nekog mlevenog keksa, promešati i staviti u pleh, druga kora: 2dcl hladne kisele vode umutiti sa 2 šlaga, dodati 200gr. voća po želji i namazati na prvu koru. Treća kora: 2dcl hladne kisele vode umutiti sa 2 šlaga i dodati 200gr euro krema i namazati na prethodne kore.

moze recept za biftek
i za kupus?

svez kupus iseckas na sitno kao za salatu..
bacis na vrelo ulje..dodas suvi zacin i kari..treba mu samo desetak min da se prodinsta..

mix bibera( crveni,zeleni) usitniti u avanu..u mix uvaljati biftek u komadu, pa iseci komade debljine prsta.
peci na uljem premazanom teflonu ili grilu..

moja kuhinja je selektirana..
kuvam samo ono ukusno sto ne zahteva previse vremena pored sporeta :mrgreen:

Ovo sam ti nasla na netu posto ja ne znam da ih pravim bez krompira:

"Sastojci
450 ml vode
450 ml mlijeka
malo soli
malo ulja
100 gr secera
200 gr griza
3-4 jajeta
prezle
cimet
100 gr secera za posipanje

Stavite vodu,mlijeko malo soli i malo ulja i 100 gr secera da prokuha.Kad je prokuhalo skinite sa peci i uz mjesanje dodajte griz.Vratite ponovo na pec i uz mjesanje skuhajte.Masa treba da bude jako gusta.Ostavite da se ohladi.Kad je ledeno dodati jaja.Dobro izmjesati.Sljive ispuciti i posuti ih cimetom.Praviti knedle.Knedle kuhati u vodi,kad se knedle podignu na povrsinu onda su kuhane.
Prezlu mozete napraviti prije.Ja je pravim tako da samo u tavu stavim samu prezlu bez ikakve masnoce i preprzim da dobije braon boju uz stalno mjesanje.Kad je prezla dobila braon boju skinite sa peci i dodajte secer i sve zajedno izmjesajte.Vruce knedle uvaljati u prezlu."

A jel ima neko sačuvane recepte sa svih ovih strana?Ja sam ih copy-paste kod mene na kompj.,ali su mi nekako nestali.
Hvala

I ja sa isti slucaj kao i ti:dash::dash::dash:
Meni je crkao racunar, tako da nisam spasila nista iz njega, ni fotke, a ni druga dokumenta, pa ko ima copy-paste, molim i meni nek prosledi:bye::bye:

Hvala;):klap:

Jos nesto, onaj mackicin recept za strudlu, na kojoj je stani?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back