Šta kuvamo danas six

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izlupaj ih zacini pa ostavi do sutra do przenja u frizideru bice puno mekse. Inace moje iskustvo je da budu mekse kad se peku u rerni i zalivaju onom "mocom" u kojoj se peku.
Kad se prze pripremljene kako sam napisala su mekse i ukusnije nego ako se prze odmah po propremanju.

20161203_095252-1.jpg

20161203_095842-1.jpg

Pecurke iz sume sa planine na prvoj slici a na drugoj dodata jaja,isprzeno,posoljeno plus jedna slika koju sam jutros stavila na nekoj od prethodnih strana - e taj kupovni pasirani paradajz je fantastican.
To sam jela jutros a sad uspela da ubacim fotke - do neta je.

Poslednja izmena:
Uf. Hvala cure. Ali to je nešto što sam i sama znala. :(

Deca neće dolaziti ovog vikenda, pa ću onda da spremam krmenadle, jer njih dvojica nerado jedu svinjsko meso. Ne bih da ih pohujem, a samo tako mi budu meke i sočne. Ne bih ni sa pečurkama, svekar ne jede, pa da ne kuvam sutra dva ručka.

Žene, dajte predlog kako da spremim krmenadle, a da ne budu kao đon od cipele. :( Čime da ih zalivam, prelivam, šta da im radim?

I njih mozes malo izlupati pa natrljati zacinima i belim lukom. U brasno pa na vrelo ulje sa obe strane. Kada su pecene, nalijes belim vinom i bujonom koji imas, nedelja je verujem da Sremica kuva i supu :) Neka se malo krckaju u tome i bude izvrstan saft ;) Toliko bude fino i meko da ti ni noz ne treba :) Uz to pirinac, pire,...

Krmenadlu ucelo na tihu vatru u rernu ili u pilav,tako bude socno.
Danas nosim slozenu krompiracu sa kobasicama,rebrima i slaninicom u ledince da se tamo pece,a sinoc sam napravila onaj krisp od jabuke i visnje,probala sam parcence,meni su te ovsene pahuljice ostale mrvu tvrdje nego sto sam jela kod sestre.oni orasi su fantasticni,krckaju,a med u vocu nije nista pokvario

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back