Šta kuvamo danas six

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam isprobala okvirno macaronse, tj. samlela bademe, ali ih nisam prosejala, htela cisto da vidim sta i kako ide. I lepo su se ispekli, prsten se napravio, ali nisu se previse razlili i nije bila glatka povrsina. Vise su licili na puslice. I verovatno bi trebala preciznija vaga za sastojke. Moja zidna mozda nije pouzdana.

dive nesto pauzira, nadam se da ce brzo da dodje. :)

- - - - - - - - - -

I ja ne stavim kad nemam, a kad imam ne stavljam previse, zapravo ja uglavnom odokativnom merom te mrvice, u zavisnosti od toga koje i koliko voca stavim, koliki pleh.

За макаронсе сам мерила одокативно и били су глатки, са прстеном.
Ораси су им боју дали и направила сам их превелике.

Не постоји колач који мора да буде мерен у микрограм. Бар моје искуство тако говори. :)

ko kaze da ako kupus nije zreo ne mogu da se jedu sarme :zkez:
krcka se buckuris
kazan mehurici.gif

За макаронсе сам мерила одокативно и били су глатки, са прстеном.
Ораси су им боју дали и направила сам их превелике.

Не постоји колач који мора да буде мерен у микрограм. Бар моје искуство тако говори. :)

a one tvoje savrsene princes krofne ...i njih si odokativno? ...pravila sam ih i bile su super ...i tufahije su ti odlicne....pricala si o nekoj reform torti pa ako moze recept

ja sve merim na apotekarskoj vagi:D

meso niti volim da spremam niti ga nesto jedem ...naletim na ovaj recept i kao ajde da probam - prosto su savrsena ...na isti nacin sam ispekla i belo meso samo sam ga drzala u maslinovom ulju, so i biber ...mnogo se krace pece od krilaca mada ja ni krilca nisam pekla 1 sat, mozda 45min.... rostilj ne volim, kao drvo je kad se ohladi a ovo je super ukusno i iz frizidera - spolja hrskavo a unutra meko

vauuu ako peces meso na papiru bez zejtina dobices meso koje nije natopljeno uljem, pa vauuu
ono sto je meni fascinantno kod ovakvih videa je da stvarno postoje ljudi kojima ovo treba reci i oni koji zarade pare zbog takvih :lol: e to jeste fascinantno

vauuu ako peces meso na papiru bez zejtina dobices meso koje nije natopljeno uljem, pa vauuu
ono sto je meni fascinantno kod ovakvih videa je da stvarno postoje ljudi kojima ovo treba reci i oni koji zarade pare zbog takvih :lol: e to jeste fascinantno

Verovala ili ne postoje. Moja prijateljica je pre par godina pitala (inace zena koja redovno i lepo kuva) zasto mi serpa sa krompirom za pire nije puna vode do vrha? Kazem ja - a sta ce mi duplo vode od ove koja je potrebna. Kaze ona - ja sam navikla da uvek napunim do vrha. Sad kad sam videla da ne mora, necu vise ni ja, da mi kipi po sporetu. Aleluja. :lol:

Verovala ili ne postoje. Moja prijateljica je pre par godina pitala (inace zena koja redovno i lepo kuva) zasto mi serpa sa krompirom za pire nije puna vode do vrha? Kazem ja - a sta ce mi duplo vode od ove koja je potrebna. Kaze ona - ja sam navikla da uvek napunim do vrha. Sad kad sam videla da ne mora, necu vise ni ja, da mi kipi po sporetu. Aleluja. :lol:

ne...ne mogu...ne mogu majke mi...ne moram da imam razumevanja za takve debile i necu...pa hbt
:lol:
kod amera je ova fora dosta zastupljena, to otkrivanje rupe na saksiji, za sve pa i u kuvanju
a nasi se kurce da su pametniji...ma vidim...

i posle me dr pita kako imam manjak holesterola....muku muci sa pacijentima i pored dijeta oni visak, ja sam joj prva bez viska....a ja bez dijete manjak
somovi smanjite zejtincinu, papir je alfa i omega....ja deceniju ako ne i duze ne pecem meso sa uljem nikakvim, ima svoju mast meso i to je sasvim dovoljno
al ova je zaradila pare da to kaze tupsonima....ajme mogla sam pare da namlatim :lol:

Juce bila supa, i cufte u paradajz sosu... Plus pire.
Danas corba od povrca sa jenetinom, zakiselicemo je kiselim mlekom. Ostalo je par cuftica za decu. Muz se prehladio pa je na samrti zbog bolnog grla, te za nas matore samo corba....

meso niti volim da spremam niti ga nesto jedem ...naletim na ovaj recept i kao ajde da probam - prosto su savrsena ...na isti nacin sam ispekla i belo meso samo sam ga drzala u maslinovom ulju, so i biber ...mnogo se krace pece od krilaca mada ja ni krilca nisam pekla 1 sat, mozda 45min.... rostilj ne volim, kao drvo je kad se ohladi a ovo je super ukusno i iz frizidera - spolja hrskavo a unutra meko

Drago mi je da bar neko radi i videe te vrste.Fale nam takvi jutjuberi.
.......

Sinoc nakon klope domace slatko od jagoda sam jela.Pun ukus,steta sto nema takvo da se kupi.
Jagode sa planine-cist vazduh,cista voda,skuvano slatko na sporetu na drva.

Poslednja izmena:
a one tvoje savrsene princes krofne ...i njih si odokativno? ...pravila sam ih i bile su super ...i tufahije su ti odlicne....pricala si o nekoj reform torti pa ako moze recept

ja sve merim na apotekarskoj vagi:D

jao jao, pa dajte taj recept za savrsene princes krofne :D
ja nekako tripujem da je to mnogo tesko da se napravi, nisam nikad probala. ne fil, nego ono testo

Moram da priznam da sam i ja bila od onih sto dugo kuvaju kukuruz :rumenko: Pa sam procitala tvoj savet i zaboravila :( Mozes li opet napisati sta radis da se skuva za cas? :)

Testo:
Staviti da provri 1/2 l vode sa maaalo soli i 2 dl ulja. Dodati 280 gr brasna i mesati na "vatri". Kada se ujednaci- ohladiti. Dodavati jedno po jedno jaje (x8) i kada se sve lepo sjedini vaditi kasikom na pleh krofne. Peci u zagrejanoj rerni i ne otvarati prvih 15 min.

Fil:
U 1 l mleka skuvati "puding" od 6 zumanaca, 300 gr secera i 200 gr brasna i moze vanil secer ili ekstrakt vanile. Ohladjenu smesu umutiti s 250 gr maslaca i pomesati sa snegom od preostalih belanaca (6).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back