Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja planiram ovu juhu :hahaha:

- - - - - - - - - -

Juha od “pizdica”

• 6 osoba

Izvrsna juha za sve ljubitelje "pizdica". Najbolje je upotrijebiti svježe "pizdice" koje su pune soka. Nema lijepšeg nego kad se otvore i pokažu svu svoju raskoš. :D

Sastojci

• Sastojci 6 osoba
    2 kg svježih "pizdica"
    1 čaša bijelog vina
    1 česan češnjaka
    1 mala vezica peršina
    50 g maslaca
    maslinovo ulje
    sok od limuna

Priprema

• 1.
    “Pizdice” stavimo na malo maslinovog ulja u veliku posudu na jaku vatru da se otvore. Tekućinu koje puste upotrijebit ćemo za izradu umaka.
  • 2.
    Kad se otvore, izvadimo meso i stavimo na toplo dok ne priredimo umak.
  • 3.
    U tekućinu, koju su pustile “pizdice” dodamo bijelog vina, nasjeckanog peršina, zgnječenji česan češnjaka i sve lagano prokuhamo.
  • 4.
    Dodamo “pizdice” i još malo prokuhamo.
  • 5.
    Skinemo s vatre, dodamo maslac, sok od limuna i nasjecakni peršin, i time zalijemo “pizdice”.

Supica od koke bila uffff dobra....
Meso kokino iscepkala pa dodala u rizoto koji mi je ispao fantazija. Pirinac kuvan taman. Kremasto. Dodala neki.mediteranski nix. Tu.masline, kukuruz, boranija, paprika, pecurke.... naravno prvo izdinstala malu glavicu luka i malo belog luka, Podlivala supom i na kraju dodala maslaca malo.

Poslednja izmena:
Supica od koke bila uffff dobra....
Meso kokino iscepkala pa dodala u rizoto koji mi je ispao fantazija. Pirinac kuvan taman. Kremasto. Dodala neki.mediteranski nix. Tu.masline, kukuruz, boranija, paprika.... Podlivala supom i na kraju dodala maslaca malo.

..ja tako pravim, dodam sto god imam od povrca i svezeg i smrznutog...jos i kasicicu kurkume na pocetku....samo to da jedes da se udavis...od kad sam to
pocela da pravim nikad nemam problem sta cu rucati...nekad pomesam rizu sa prosom nekad ne...ali je svakako lepo...

Imam pirinac, kuvanog paradajza, sargarepe, krompjera, kukuruza... nesto bi zbuckala ali ne znam sta od toga napraviti...
Пиринач, шаргарепу, кукуруз и мало лука у салату ако имаш по коју маслину и зачиниш сољу, бибером и неким хладно цеђеним уљем, кромпир у кромпирачу, а од куваног парадајза лака чорбица.

12915292_10207212590972075_2097299674_o.jpg

12919394_10207212591172080_2039460138_o.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back