Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve ređe kuvam. Sada radije tu šargarepu ubacim u čop-čop sa cveklom, kupusom, belim lukom... I napravim salatu koja mi oduzima manje vremena od kuvanja a da više energije od kuvanog jela. Nekada sam izigravala veliku domaćicu. Sada sam se opametila. Više vremena za druženje, šetnju, čitanje... više zdravlja a manje kila :)
Први канон лепоте моје кеве које је понављала својим кћерима тј мојим сестрама: Здраве, танке, па високе!:D

Sve ređe kuvam. Sada radije tu šargarepu ubacim u čop-čop sa cveklom, kupusom, belim lukom... I napravim salatu koja mi oduzima manje vremena od kuvanja a da više energije od kuvanog jela. Nekada sam izigravala veliku domaćicu. Sada sam se opametila. Više vremena za druženje, šetnju, čitanje... više zdravlja a manje kila :)

nema sanse da mogu da zivim bez kuvanih jela, narocito bez supe i corbe, stomak trazi tecno ukusno jelo

trebalo je da spremam pilav, ali cu ipak musaku, pa cu pilav sutra
za veceru cemo praviti komplet lepinje, bilo muz ili ja, imamo odlican pretop
(ja doduse jedem samo s kajmakom)

odoh da doruckujem duvan cvarke, cajnu i krastavcice

..ja doruckovala tost sa fetom i pecenicom, preseka pa bila kao dva parceta :) uz to solju kiselog mleka i dosta....sad da zavrsim kafu pa da
prosetam do pijace...mozda...a mozda napravi onaj rizoto kao neki dan....savrsen mi je uz njega nekad neku salatu ili sir i bas mi prija...
..mogla bi neku corbicu ako nadjem zelje....

Nism ni ja navikla na deke, uvek moram da prevodim i pazim. Ali više volim to nego kašike. To nikad ne znam kakvih kašika: ravih, punih, uzvrh? to može duplo da promeni meri.

..pa da i to zna da bude problem....meni se najvise dopadaju recepti na one solje od kiselog mleka ili jogurta...ustvari case...e to je lakse .

..nego koliko je dekagram 100 g jel :rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back