Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo i ja pravaim :)
Narendam koru limuna ali i iscedim sok. Kada se ispece premazem pekmezom od kajsija, pa glazuru. Bas je mljac. Nije presladak i moze da bude i dorucak.

- - - - - - - - - -

Modesti, one strudlice od belog vina... Pravicu ih verovatno u petak. Pa me zanima, tokom pecenja, da li rastu ili se skupljaju? Cisto da znam koliko gusto da ih redjam.
I ja cu razvuci dugacak pravougaonik, nafilovati, preklopiti pa seci. Moze tako?

ne moze, posto je sipkavo testo
bolje manje pravi
rastu, ali ne previse

kako pravite tu pastetu?
Uvek drugačije ;) ali , na primer, u 2 dl vode staviš oko 100 gr prosa, kašiku , dve začina za riblju čorbu (meni najbolji alevin), i kad se skuva, dodaš malo kuvanog paradjza, jednu tunjevinu, začine, senf i izmiksaš štapnim mikserom. kad se ohladi malo se zgusne pa ne moraš miksati na gusto.
Ja tu dodam i poneku algu, suvi paradjz, nešto ljuto...
Osnova je proso, voda, začin za riblju čorbu, kuvani paradjz i senf, ostalo po potrebi

Вариво од киселог купуса, са сувим месом и ребарцима, са пар кашика масти одозго и белим луком између.

И баница са сиром.

Вариво скувала јуче, онако натенане, данас печем баницу и правим оне Модестине колаче са маком.

Кренуле зимске радости и у кухињи.

ebi se sabrina :malav:

12369434_10206419350501559_1236034004_o.jpg

12355753_10206419401542835_1580253695_o.jpg

pa pisi, ili daj link gde se nalazi recept.
i bokcini su sjajni, pravila sam par puta ;)

85gr putera
kesica v.secera
75gr secera
200gr brasna
160gr cokolade
1 jaje
4 kasike ruma
kasicica praska za pecivo
cokoladu iseces na komadice, sve sastojke izmesas mikserom i ubacis cokoladu na kraju
napravis 30 kuglica velicine oraha i poredjas na pek papir
peces 15min na 200c
ne moze lakse i brze

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back