Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj afro, ja obožavam čupavce, a nemam dobar recept. Po kom sa kulinarike je pravila, ako znaš?

...dva jaja, 2 soljice ulja, 2 soljice mleka, 200g secera, pzp i 400g brasna.....
...jedna cokolada za kuvanje (mi uzele menaz od 100g) 250g margarina, 200g secera, 5 kasika mleka...smo istopile u mikro....i 100g kokosa, moglo je i vise...
...e sad po ovom receptu je trebalo da se kora ispece u velikom plehu pa budu tanki, a mi tako ne volimo pa smo pekle u nekom "djuvecu" manjem pa je malo
debeljuskast kolac...al ne fali mu nista...samo i dalje mislim da moze pola margarina ovo je nekako meni puno bilo...

...inace su preukusni, probala sam jedno parce, sta cu :rumenko: a one su se najele kao da je corba, a ne kolac :lol:

4l1zzt.jpg

Meni krenulo sa maminim (starim) receptima. Kolac sa makom. Moji ga ovako vole, a da se ja pitam moze i visnje i seckano suvo voce unutra i cokolada preko, jer je meni samo mak malo tezak. Oni ne zele da im ukus maka "pokvari" nista drugo, pa meni jos lakse. :lol:

Moze i posno da bude, kome tako odgovara:

2 soljice secera, 1 soljica ulja, 2 soljice mleka (za posni kolac moze da se zameni sojinim mlekom), 3 soljice brasna, 2 kesice vanilin secera, 1 prasak za pecivo, 200gr maka (ja ga uvek sameljem, jer je tako jaci ukus).
Sve lepo umesati, izliti na pek-papir, peci u zagrejanoj rerni.
Po receptu ide preliv: 100gr cokolade za kuvanje, 100gr margarina, 5 kas. secera, 5 kas. vode, prokuvati i preliti preko kolaca.

4l1zzt.jpg

Meni krenulo sa maminim (starim) receptima. Kolac sa makom. Moji ga ovako vole, a da se ja pitam moze i visnje i seckano suvo voce unutra i cokolada preko, jer je meni samo mak malo tezak. Oni ne zele da im ukus maka "pokvari" nista drugo, pa meni jos lakse. :lol:

2 soljice secera, 1 soljica ulja, 2 soljice mleka (za posni kolac moze da se zameni sojinim mlekom), 3 soljice brasna, 2 kesice vanilin secera, 1 prasak za pecivo, 200gr maka (ja ga uvek sameljem, jer je tako jaci ukus).
Po receptu ide preliv: 100gr cokolade za kuvanje, 100gr margarina, 5 kas. secera, 5 kas. vode, prokuvati i preliti preko kolaca.

Volim ovaj kolac.

Nosam table po kući kao mačka mačiće. Kao, sakrivam ih na bezbedno mesto.:rumenko: Sada ih niko drugi ne može naći, osim mene. A trebalo bi da bude obratno.:zcepanje:
moja majka ih krila od mene u magnetofonu :lol: dzaba, ja nasao i izo...i krene da pravi reformu, otvori poklopac od magnetofona a ono prazno...sad da bi pozoriste bilo kompletno zvoni fon, cale iz moskve se javlja a ona, je li da nisi ti pojeo cokoladu iz magnetofona :hahaha: mogu misliti koju je facu slozio tipa odem na put a tamo svi polude :lol:

• Podržavam
Reactions: Em.
4l1zzt.jpg

ma bezi bre :lol:
super su one struddlice hladne, a one vruce sto sam pojela sam iskajala te noci :lol:
a u ovaj sa makom ja rendam limunovu koricu :)

45548_4539996416954_1652634628_n.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back