Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ђувеч од пиленцета, можда и супица, видећу...

А јуче ми мућкалица испала савршено, убили смо се к'о зечеви :heart:

ebiga, i sama sam takva
ne mogu traziti da budu drugaciji
То се ти само тешиш.
Знам кад ове моје експедујемо код мојих маторих на салаш, код жениних у Жабаљ, а поготово код млађег стрица у Србобран, он и стрина нису имали деце, покушавали су до 90., ишли по лекарима и клиникама....
Оно стварно немају меру, све им испуне, кад их вратимо кући једва их препознамо , треба по две недеље да се нормализују, од клопе(спопадну стрину, па: ајд јапански ветар, ајд банана торту, реформу, москву, добош, нек сутра за доручак буду ћуфте, али с мешаним месом, оћемо уштипке, али одмах!!!...) или стрица спопадну за пецање, водио их је свих седам дана на канал ДТД, или Кривају и то вукао чамац колима у приколици, па је морао да прави с њима кавезе за зечеве(?!?), направио им праћке и то на инсистирање од зовиног дрвета(!!!)...

То се ти само тешиш.
Знам кад ове моје експедујемо код мојих маторих на салаш, код жениних у Жабаљ, а поготово код млађег стрица у Србобран, он и стрина нису имали деце, покушавали су до 90., ишли по лекарима и клиникама....
Оно стварно немају меру, све им испуне, кад их вратимо кући једва их препознамо , треба по две недеље да се нормализују, од клопе(спопадну стрину, па: ајд јапански ветар, ајд банана торту, реформу, москву, добош, нек сутра за доручак буду ћуфте, али с мешаним месом, оћемо уштипке, али одмах!!!...) или стрица спопадну за пецање, водио их је свих седам дана на канал ДТД, или Кривају и то вукао чамац колима у приколици, па је морао да прави с њима кавезе за зечеве(?!?), направио им праћке и то на инсистирање од зовиног дрвета(!!!)...

A sta fali da se deci udovoljava? Ja mojoj uvek jesam ( i sad pogotovo kad su samo gosti), nije mi bilo tesko da u 11 uvece zamesim krofne, cekam da narastu i pecem ako to oni hoce. Uvek sam govorila da kad me jednog dana ne bude nek se sete da je mama uvek bila tu za njih sta god da je u pitanju. Naravno bitno je da zdravo jedu ali to se moze postici i kad im se ispunjavaju zelje sta ce jesti.Inace moji su "ispali" divni ljudi, odgovorni i radni a i pazljivi su jako prema meni i ocu. Hocu reci da ne znaci ako im se udovoljava da ce to ispasti na njihovu stetu

- - - - - - - - - -

duso,hvala za ideju
cas i deca smazala slatki kupus sa piletinom

Molim :)

A sta fali da se deci udovoljava? Ja mojoj uvek jesam ( i sad pogotovo kad su samo gosti), nije mi bilo tesko da u 11 uvece zamesim krofne, cekam da narastu i pecem ako to oni hoce. Uvek sam govorila da kad me jednog dana ne bude nek se sete da je mama uvek bila tu za njih sta god da je u pitanju. Naravno bitno je da zdravo jedu ali to se moze postici i kad im se ispunjavaju zelje sta ce jesti.Inace moji su "ispali" divni ljudi, odgovorni i radni a i pazljivi su jako prema meni i ocu. Hocu reci da ne znaci ako im se udovoljava da ce to ispasti na njihovu stetu

- - - - - - - - - -

Molim :)
С мером да.
Иначе треба мало и одговорности, увиђавности и да разумеју да се свет не врти само око њих.
И због њих и због других при чему ти други нисмо само ми , већ и неки други другови и другарице, једном и неке друге особе блиске по другачијим мерилима.

Направићеш размажене пробираче, па ће доцније брачни другови морати да их доводе у ред.

Ако нешто не волим то су људи који много тога не једу или не воле. И те особе које праве три ручка, боже ме сачувај и саклони.

Poslednja izmena od moderatora:
ja volim da kontriram
a volim i da diskutujem
a volim i da kuvam
i nekada mi nije problem da skuvam tri stvari
a nekada jeste
nekada napravim palacinke u 9 uvece eto tek tako, zato sto bi moja deca palacinke
i ne kuvam im supu iz kesice sem ponekad hello kiti kad me bas zamole
niti krompir pire za minut
moja deca su jela pastetu pravljenu od kuvane i mlevene teletine i avokada, ne kupovnu
kiflice mesene, ne iz pekare, mada jedu i te kad pozele, jedu i klopu iz meka tu i tamo, probali si u koka-kolu al ipak vole vise domaci sok
domace rezance za supu i coko mafine koje ja pravim
i uopste mi nije tesko da sve to pravim
umem to da pravim, za razlioku od onih koje se svojim neznanjem iz kulinarstva hvale
i nije mi tesko da sve to kuvam cak ni kad dodjem s posla u 5, a ceka me jos gomila posla to vece
ebiga, ima nas koje iammo i katrijeru, a i domacice smo, i ponosno smo na to
a ima i onih koje nit su domacice, nit rade nesto pametno u zivotu
i ocigledno su i one ponosno na to
sto ljudi-sto cudi
elem, danas przim batake
bas przim, u ulju, dooobro zasoljene
i svu cu kozicu ja da pozderem, jer moja deca ne vole kozicu, a ja volim da se tu i tamo odam bahanalijama visoko rizicnim po kilazu, a bogami i po zdravlje
c'est la vie

danas kuva mm. pilece cevape, krompir/spanac ili krompir/blitva, ne znam sta ce naci na pijaci.
i ja volim da kuvam za nas, nekad sa uzivanjem, nekad bude tesko, ali volim da sve jedemo domace. pravim i zimnicu, nista lepse od domaceg dzema i ajvara :D
pa nek se sablaznjava ko oce

mv, ajd mi samo reci kad pravis tri rucka? i sta bi bila ta tri rucka?

- - - - - - - - - -

dan ipak traje 24 h

ko sto rekoh, ne pravim uvek
ali evo primera:
dodje onaj dan u nedelji kada mv isnistira da se jede nesto kuvano
na kasiku
deca krenu da ridaju
mv kaze "mora!"
i deca, posto su poslusna ko andjeli, ljubi ih majka, kazu "dobro"
mv pita "sta ces?"
sin: "grasak"
cera: "boraniju"
muz: "ja ne jedem to, znas da mahunarke nius kompatibilne same po sebi"
mv: "dobro"
mv izdinsta meso, sargarepu i luk, u jednu serpicu na to saspe boraniju, u drugu grasak
u voku spremi cajnize
tri rucka su gotova za 45-60 minuta
primer br 2: spremaju s ekiflice
"sa cime ko hoce"
sin: "sa nutelom"
cera: "sa sirom"
muz: "medj tvojim guzovima"
mv: "ok"
zamesi kiflice, namaze sa pet razlicitih nadeva i svi sretni
vreme pripreme: 1.5 h sa sve pauzama za narastanje testa
problem?

Јуче долазимо с посла, гости нас чекају на вратима, планирали да остану на ручку.

ОК, промена плана, пиле које је је требало да иде у супе, ђувече, паприкаше отишло је у рерну.

Поред њега су се башкарили кромпирићи са рузмарином.

Е, данас ћемо ђувеч, сем ако нас опет не сачека изненађење пред вратима :lol:

ja volim da kontriram
a volim i da diskutujem
a volim i da kuvam
i nekada mi nije problem da skuvam tri stvari
a nekada jeste
nekada napravim palacinke u 9 uvece eto tek tako, zato sto bi moja deca palacinke
i ne kuvam im supu iz kesice sem ponekad hello kiti kad me bas zamole
niti krompir pire za minut
moja deca su jela pastetu pravljenu od kuvane i mlevene teletine i avokada, ne kupovnu
kiflice mesene, ne iz pekare, mada jedu i te kad pozele, jedu i klopu iz meka tu i tamo, probali si u koka-kolu al ipak vole vise domaci sok
domace rezance za supu i coko mafine koje ja pravim
i uopste mi nije tesko da sve to pravim
umem to da pravim, za razlioku od onih koje se svojim neznanjem iz kulinarstva hvale
i nije mi tesko da sve to kuvam cak ni kad dodjem s posla u 5, a ceka me jos gomila posla to vece
ebiga, ima nas koje iammo i katrijeru, a i domacice smo, i ponosno smo na to
a ima i onih koje nit su domacice, nit rade nesto pametno u zivotu
i ocigledno su i one ponosno na to
sto ljudi-sto cudi
elem, danas przim batake
bas przim, u ulju, dooobro zasoljene
i svu cu kozicu ja da pozderem, jer moja deca ne vole kozicu, a ja volim da se tu i tamo odam bahanalijama visoko rizicnim po kilazu, a bogami i po zdravlje
c'est la vie

Јача ти каријера, пола дана си на форуму. Овде свако може да пише и да је космонаут, јел тако - тако је.

danas kuva mm. pilece cevape, krompir/spanac ili krompir/blitva, ne znam sta ce naci na pijaci.
i ja volim da kuvam za nas, nekad sa uzivanjem, nekad bude tesko, ali volim da sve jedemo domace. pravim i zimnicu, nista lepse od domaceg dzema i ajvara :D
pa nek se sablaznjava ko oce

koga mrzi da cita moje memoare nek procita ovaj bold
ende

- - - - - - - - - -

Јача ти каријера, пола дана си на форуму. Овде свако може да пише и да је космонаут, јел тако - тако је.

pa, cakana, ja ocigledno sa mojim mozgom mogu da imam i karijeru i da visim na formu i da kuvam tri rucka
'sto tebu tvoja siva masa ne da ni da naucis d akuvas kako treba, ja tu nista ne mogu
sori, zivot je nekome majka, nekome komsinica

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back