Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene u kući kada nedeljom zakuvana supa ne bi bila u 12h na stolu, nastupila bi kataklizma. Sremci ručaju u 12h, da se zna. :)

I Nemci:D

Ja takodje rucam u 12, ali onako tacno u 12. ( subotom i nedeljom) jer pre 12 nista i ne jedem pa mi to dodje i jedini obrok.
Preko nedelje zapravo i ne rucam, jedem oko 10-11 ( to mu dodje kao neki dorucak, ali i rucak ujedno), veceram kad kako, a narocito
sta, kako. Oko 18-19.00 h.

Nedeljom se obicno uvek i rucavalo izmedju 12-13.00 h. Preko nedelje ko kad stigne.

..ja cu danas da napunim konacno one paprike..ali sampinjonima umesto mesa, to pravim retko, ali bude oslicno..sve isto samo drugacije...

jel sa onim pirinčom kineskim?

ja dodam obavezno koje zrno suvog groždja..seckan peršun i celer i kurkumu pa ih pečem u rerni :zaljubljena:

- - - - - - - - - -

a nedeljni ručak..ma..nekada je to bilo tačno u 12...sada ne..kada sam gladan onda jedem..ne silim se nikada-po ne znam koju cenu..
mrzim svako moranje..

Po cerkinoj zelji domaca pica

20150621_143532.jpg

20150621_151915.jpg

Znaci, soda ili limun umesto praska za pecivo a ostalo po receptu? Hebemmumater i kako uvek zaboravim da kupim jaja.

Sipati u posudu 14 kašika brašna, dodati pola kesice praška za pecivo, malo soli i sve lepo izmešati. Umutiti jadno jaje, sipati u brašno, pa dodati jedan jogurt u brik pakovanju i dobro izmešati viljuškom. Sipati ulje u manju šerpicu otprilike jedan cm visine, dobro ugrejati, vaditi kašičicom uštipke i pržiti sa svake strane da lepo porumene. Služiti sa starijim sirom, uz čaj ili belu kafu.
Vreme za pripremu: 20 minuta

Poslednja izmena:
jel sa onim pirinčom kineskim?

ja dodam obavezno koje zrno suvog groždja..seckan peršun i celer i kurkumu pa ih pečem u rerni :zaljubljena:

- - - - - - - - - -

a nedeljni ručak..ma..nekada je to bilo tačno u 12...sada ne..kada sam gladan onda jedem..ne silim se nikada-po ne znam koju cenu..
mrzim svako moranje..

...da sa onim, nije bilo lose, onako...moglo je i bolje al nema veze pojesce se.....

..e ne volim ja grozdice niti stavljam u bilo sta...meni sve to luksuz, mozda nekad u nekom seldecem zivotu kad ne budem bez prihoda
pa da probam ovo i ono..sad se drzim onoga sto znam i sto sam sigurna da cu pojesti...

- - - - - - - - - -

Znaci, soda ili limun umesto kvasca a ostalo po receptu?

...to nece ni da lici na ustipke....

..sto ne bi stavila suvi kvasac? usptici sa suvim su skroz ok....

Znaci, soda ili limun umesto praska za pecivo a ostalo po receptu? Hebemmumater i kako uvek zaboravim da kupim jaja.

Sipati u posudu 14 kašika brašna, dodati pola kesice praška za pecivo, malo soli i sve lepo izmešati. Umutiti jadno jaje, sipati u brašno, pa dodati jedan jogurt u brik pakovanju i dobro izmešati viljuškom. Sipati ulje u manju šerpicu otprilike jedan cm visine, dobro ugrejati, vaditi kašičicom uštipke i pržiti sa svake strane da lepo porumene. Služiti sa starijim sirom, uz čaj ili belu kafu.
Vreme za pripremu: 20 minuta

...heheh..vidi se da si na pocetku :)
...mozes u to da dodas malo suvog kvasca, bice vazdusastiji....kad vec ne sipas celi pzp...nista mu nece biti bez jaja, neces ni
primetiti da ga nema...

...ja nikad nemam recept za to, smuckam sve pa przim...nikad se nije bacilo...

- - - - - - - - - -

Pa dobro, daj recept, u zivotu nisam ustipke napravila, pojma nemam. Valja li ovaj sto sam nasla?

...valja...

..nikad ne staviljam jogurt...samo brasno, malo mleka, jaje ako ima, ako nema nema ni veze, kasicicu soli, pola kese suvog kvasca
ja samo sa njim i znam da mesim...dobro izmutis sve sastojke pa ostavis malo da testo odmori i krene da nadolazi...vadis kasikom
i przis...

Kod mene u kući kada nedeljom zakuvana supa ne bi bila u 12h na stolu, nastupila bi kataklizma. Sremci ručaju u 12h, da se zna. :)

Ne znam da li bi iko mogao da me natera da rucam u podne.
Da doruckujem da....iako ustajem rano i vikendom.
Ni kao dete nisam mogla da jedem pre skole....to mi je bilo prerano.
A rucali smo uvek kad svi stignu s posla, znaci oko 4 pola 5.
Mama je nastavila tako i u penziji

Ne mogu ni u dva da jedem.
Moj dragi je navikao da ruca u 2 i vecito smo se oko toga raspravljali.
Ne mogu da jedem u 2, a i necu, jer sam onda gladna u 6, a on je gladan a nece da jede sam :roll:

Ako budem trazila drugog, prvo cu da ga pitam kad je navikao da ruca :neutral:

...heheh..vidi se da si na pocetku :)
...mozes u to da dodas malo suvog kvasca, bice vazdusastiji....kad vec ne sipas celi pzp...nista mu nece biti bez jaja, neces ni
primetiti da ga nema...

...ja nikad nemam recept za to, smuckam sve pa przim...nikad se nije bacilo...

- - - - - - - - - -

...valja...

..nikad ne staviljam jogurt...samo brasno, malo mleka, jaje ako ima, ako nema nema ni veze, kasicicu soli, pola kese suvog kvasca
ja samo sa njim i znam da mesim...dobro izmutis sve sastojke pa ostavis malo da testo odmori i krene da nadolazi...vadis kasikom
i przis...

Boze Affro,ti me bas unisti danas :D Rekla si "latisi" vidi se da si na pocetku!!!A ja vazda trazim reept za ustipke.Ququ meni:rumenko::rumenko:
A sto se tice rucka u 12h,hebote moj sin ustao u 15h i tek tad doruckovao:dash:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back