Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Кикирики је суперјефтин. У радњи је 200 грама сто динара.

ista je cena ko i u radnjama na meru....350-400 din kilo pa imas oljusceni przeni neslani peceni
to u radnjama upakovano se ne ispati kupovati placas pakovanje

- - - - - - - - - -

И ја мислим да је врло ризично.

- - - - - - - - - -

Не љуште се тиквице, само се оперу.
ja ljustim, al meni smeta ljuska pa nisam merodavna

Danasnji rucak
20150620_160309.jpg

A evo i malo "sundjer" kolaca
20150620_185203.jpg

Перем.
Потом одсечем ноГицу и шеширић поставим тако да ребарца иду доле, а глатки врх је с горње стран и оцеде се.
Ако су шеширићи већи пресечем их попола, или на четвртине.
Прво у тигањ баЧим ноГице јер су тврђе и имају више влакана па се пеку дуже, а потом додам и шеширчад.
.

Da.
Pecurke se ne peru. To i svi kuvari na televiziji neprekidno ponavljaju. Napune se vode i postanu bljutave.
Mogu da se ljuste, kao npr. sampinjoni, a ako ima malo zemlje to se odsece.
Sve se to ionako dobro termicki obradi

...pa znaci da biram vise i bolje, pa ce onda ona baba da me ubije...znas kakva je besna (salim se)..al mi i dalje
nelogicno da se ne peru pa ja to samo malo isperem pod jakim mlazom...ne stoje u vodi...

...nego kakav ti je ono "sundjer" kolac?

Da.
Pecurke se ne peru. To i svi kuvari na televiziji neprekidno ponavljaju. Napune se vode i postanu bljutave.
Mogu da se ljuste, kao npr. sampinjoni, a ako ima malo zemlje to se odsece.
Sve se to ionako dobro termicki obradi
da al ne mogu, prosto ne mogu nesto sto je raslo sa kokosjim ili konjskim gownima, pa onda drndano po pijacama, kamionima i skladistima, tek tako da ubacim u serpu
koliko god da znam da ce sve to vatra ubiti ja prosto ne mogu :bljuc:

da al ne mogu, prosto ne mogu nesto sto je raslo sa kokosjim ili konjskim gownima, pa onda drndano po pijacama, kamionima i skladistima, tek tako da ubacim u serpu
koliko god da znam da ce sve to vatra ubiti ja prosto ne mogu :bljuc:

Sampinjoni se gaje u dzakovima u odredjenim prostorijama za to. Kakve kokoske i konji bre :lol:
A za magacine....ja cu pre da operem tetrapak od soka po kome piske pacovi u magacinu mesecima nego da se bojim pecuraka przenih na visokoj temperaturi.
Pa kad radnik raspakuje sokove, onda ode da slaze hleb u raf....a vi se bojite malo humusne zemlje :lol:

- - - - - - - - - -

...pa znaci da biram vise i bolje, pa ce onda ona baba da me ubije...znas kakva je besna (salim se)..al mi i dalje
nelogicno da se ne peru pa ja to samo malo isperem pod jakim mlazom...ne stoje u vodi...

...nego kakav ti je ono "sundjer" kolac?

Vrlo jednostavam kolac, bez jaja. Ja ga zovem sunjdjer, jer fantasticno upija cokoladni preliv.

Sampinjoni se gaje u dzakovima u odredjenim prostorijama za to. Kakve kokoske i konji bre :lol:
A za magacine....ja cu pre da operem tetrapak od soka po kome piske pacovi u magacinu mesecima nego da se bojim pecuraka przenih na visokoj temperaturi.
Pa kad radnik raspakuje sokove, onda ode da slaze hleb u raf....a vi se bojite malo humusne zemlje :lol:

- - - - - - - - - -

Vrlo jednostavam kolac, bez jaja. Ja ga zovem sunjdjer, jer fantasticno upija cokoladni preliv.

gaje se na kompostu, pa sta ti mislis sta gljive jedu, nesto mora da razlaze, amonijak iz komposta....a u kompost ide kuvana slama i jos kojekakva cuda umesana sa gownima, najbolja su kokosja zbog velike kolicine amonijaka, ali moze i konjska
ne ne gaje se u dzakovima, to u dzakovima moze za malu proizvodnju, a ovo na pijaci ili radnji sto kupis je iz velikih hangara, pa na police u visinu, pa zemlja kompost klima ventilacija....jako skupa rabota

pa kazem ubije to temperatura al ne vredi meni gadno...
a nije kao da cu da ih natapam u vodi, istrljam pod mlazom vode

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

...jao to je onaj sa jogurtom, nesto slicno sam nekad pravila, cak i pisala ovde recept cini mi se...napisi ako te ne mrzi,
volim te jednostavne....

kako se ne raspadne kad rolas? puding da se pocepa?

uf uf ovo je bas lepo letnje cudo mljac

e i ja se bojala...al nema sanse...
nije to klasik puding...
ovo tamno bas je cvrsto..
a slag krem je cvrst sam po sebi...

ja sam odusevljena...nit je previse slatko,i stvarnoje lagano...
slikacu sutra svoj kad se malo rolatici stegnu...

jedan sam ostavila svojoj mladjoj dusi,da se zasladi kad stigne s babom u petak sa mora...ljubi ga majka kako nedostaje...

e i ja se bojala...al nema sanse...
nije to klasik puding...
ovo tamno bas je cvrsto..
a slag krem je cvrst sam po sebi...

ja sam odusevljena...nit je previse slatko,i stvarnoje lagano...
slikacu sutra svoj kad se malo rolatici stegnu...

jedan sam ostavila svojoj mladjoj dusi,da se zasladi kad stigne s babom u petak sa mora...ljubi ga majka kako nedostaje...

mljac....stizem :metla:

gaje se na kompostu, pa sta ti mislis sta gljive jedu, nesto mora da razlaze, amonijak iz komposta....a u kompost ide kuvana slama i jos kojekakva cuda umesana sa gownima, najbolja su kokosja zbog velike kolicine amonijaka, ali moze i konjska
ne ne gaje se u dzakovima, to u dzakovima moze za malu proizvodnju, a ovo na pijaci ili radnji sto kupis je iz velikih hangara, pa na police u visinu, pa zemlja kompost klima ventilacija....jako skupa rabota

pa kazem ubije to temperatura al ne vredi meni gadno...
a nije kao da cu da ih natapam u vodi, istrljam pod mlazom vode

Shvatila sam posle da si na to mislila.
Moja gazdarica bastu u dvoristu djubri velikom kolicinom stajskog djubriva.
Mislis da ja razmisljam o tome kada sa sagnem sa iscupam luk, ili uberem bilo sta...
Neprskano, malo prasnjavo.....pa sta...organsko, je koliko je moguce. Pojedem i nekuvano

Naravno, ljudi su gadljivi i to je ok. Ja nisam, osim kad su jaja u pitanju....gora sam nego oni sto nadju i dlaku... :lol:
I nikad nisam pokvarila stomak, niti sam se razbolela od neopranog povrca i voca...a sto puta sam kupila npr, jabuke u pojela jednu usput.
Ili paprike, dok sam ih jela.
Nas imunitet je napravljen da se bori i protiv bakterija, i protiv parazita.

Ne kazem da ne treba voditi racuna, ali se ne potresam oko toga gde pecurke rastu :D

...jao to je onaj sa jogurtom, nesto slicno sam nekad pravila, cak i pisala ovde recept cini mi se...napisi ako te ne mrzi,
volim te jednostavne....

COKOLADNI (SUNDJER) KOLAC

2 solje brasna
2 solje secera
2 kasicice sode bikarbone
2 kasicice kakaoa
2 solje jogurta

Umutiti i peci na 220 C, 40 minuta, posle 20 min. pokriti sa papirom da ne izgori.

Preliv:
100 gr margarina
100 gr cokolade
10 kasika mleka
10 kasika secera

Sve to istopiti (pustiti da provri)
Iseci kolac na kocke i preliti.....toplo-toplo.

COKOLADNI (SUNDJER) KOLAC

2 solje brasna
2 solje secera
2 kasicice sode bikarbone
2 kasicice kakaoa
2 solje jogurta

Umutiti i peci na 220 C, 40 minuta, posle 20 min. pokriti sa papirom da ne izgori.

Preliv:
100 gr margarina
100 gr cokolade
10 kasika mleka
10 kasika secera

Sve to istopiti (pustiti da provri)
Iseci kolac na kocke i preliti.....toplo-toplo.

,,,,da to je taj kolac...hvala ti, sad cu da prepisem na sigurno mesto...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back