Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:) ;) mislim da je prilično zahtevno, ali je i izazov. Verovatno ću jednog dana pokušati da ih napravim. Kad se samo setim kako sam pravila manč melou. Petljavina nevidjena, ali je ispao super. A ima i varijanta da se napravi kao tortga ili kolač u plehu, pa se seče na kocke. Ukus je isti, ali nema onog efekta.

- - - - - - - - - -

Ja ću danas, (ako dignem doope od ovog kompjutera) da napravim tortu cvetna livada, po receptu Zadovoljne domaćice, ali samo pola mere. U originalu je 18 jaja, ne treba mi toliko, prilika je porodična, samo ukućani. I to ću da ispečem jednu koru u plehu od šporeta i isečem na tri dela. I tu neverovatno uštedim vreme.
I karadjordjeve šnicle.

ja sam imala ideju da ih napravim pa da pakujem u ng paketice, umesto slatkisa, onako 5 kom po paketicu npr i idalje mislim da je ideja super ali me realizacija brine.. mada eventulano da pokusam pa sto kaze vragana ako ne uspeju bas bas ostace mi keksici sa bademom

Ja mislim, ako imaš vremena da treba da pokušaš. Lepo Vragana kaže, ako baš ne budu za te paketiće (što je odlična ideja i baš su efektni za tako nešto), biće ukusna poslastica za vas. A uvek ti ostaju oni medenjaci ili već tako neki keksi koje možeš lepo da našaraš i ukrasiš. I to se jedne godine ovde na temi masovno pravilo i izlagalo. Baš je bilo lepih.

Volim kad se tako nas više zapali za nešto, pa svi pravimo, pa se konsultujemo, pa stavljamo slike kako je kome ispalo.

da, medenjaci su standardni, ja ih od te famozne godine, kad smo se kolektivno zapalili, svake godine pravim i ukrasavam
razmislicu o makaronsima ali vrv cu pokusati vikend pred ng, pa kako prodjem, svakako imam dovoljno vremena za medenjake ako ne prodju makaronsi

Lepo. Je l ima dovoljno mesa? Mi pazarimo u Asia food...ukusno, al moglo bi više teleta da stave

e ja volim ove iz dva stapica, nije masno i te fore, socno je, nije zilavo meso, nije masno nije ljuti kiselo i ostale gluposti
tu asiu sam usla jednom al mi tako masno izgledalo u onim porcijama da sam izasla, nikako da ih probam

luda kuca se pokvarila toliko zaslade necim jelo da ga usseru, ja secer da sam htela uzela bih kolac :lol:

- - - - - - - - - -

slikacu ti da vidis kad stigne, ima mesa ok kolicina, nece niko da ti da sad nesto puno zna se, uvek ce vise povrca biti, al nema veze ukusno je
i stvarno nikad bajato nisam dobia, imaju dobar promet i uvek je toplo sveze

- - - - - - - - - -

zajebase me uveli da ne moze dostava ispod 500 din, a porcija je 470, morala jos nesto
reko aj daj pohovani sladoled, to mi tako tesko palo :malav:

Tačno je da je u Asia bilo jedno vreme žilavo i masno, jednom mi s ezgadilo i dugo nisam kupovao. Kako nam je blizu, kad ne kuvamo, reko neko, aj probamo kineze opet i bili su dobri, pa smo kupovali..kažem i odem da šetam kera npr. i pokupim kad se vratim jer teletinu valjda malo posebnije spremaju.... kera sakrijem, da ga ne zadrže :lol:
I 2 štapića su mi blizu, al kad ti je nešto bliže.. E, da, pa ne moraš ljuto-kiselo ako nečeš...ovi imaju tele ljuto, tele neljuto i sa jajetom..ja bez išta, samo da bude tele, al bi moglo više mesa..to da... I tona je to rezanaca, realno, posle samo poof-pant..
Probaću baš sa ostrigama u 2Š
E, pošto ja naručim pa skitam, pre toga naravno platim i kažem onoj šefici Kineskinji: a račun..vratiču se..ona kaže: račun ne treba :lol: Moreee...( :
Važi, slikaj neđe ;)

Ne izleda oskudno..al ima tog kupusa više i u Asia nemaš šargarepu.. ..već rezance ...

Mački oliži sos, pa joj rasparčaj malo, da oseti meso ( : E, da, maci slobodno daj i živo meso, ska prolbljem, da viš kad se rastrči ko sumanuta posle čiste mlevene junetine...

Poslednja izmena:
Ne izleda oskudno..al ima tog kupusa više i u Asia nemaš šargarepu.. ..već rezance ...

Mački oliži sos, pa joj rasparčaj malo, da oseti meso ( : E, da, maci slobodno daj i živo meso, ska prolbljem, da viš kad se rastrči ko sumanuta posle čiste mlevene junetine...

dole su nudle na dnu sad sam izmesala sve
e stvarno je meso sjajno mekano, nema zilice, stvarno je tele, nije crknuta krava

ma njuska al nece zagrize, ne mora ako nece, eno dala sam joj zivu krmenadlu jede je sad sve puca, ipak joj je to srcu draze :lol:

ako te frka macaronsa
napravi one baci di dama
isto su vrlo atraktivni i ukusni
i dobri za poklon
http://aseasyasapplepie.com/baci-di-dama-hazelnut-cookies/

ioi
slatki su, razmislicu jos sta cu
jesi li ih napravila ti na kraju, ne racunam one badem keksice?

- - - - - - - - - -

ako te frka macaronsa
napravi one baci di dama
isto su vrlo atraktivni i ukusni
i dobri za poklon
http://aseasyasapplepie.com/baci-di-dama-hazelnut-cookies/

ioi

- - - - - - - - - -

te ispucane sam pravila, oni su lagani bas, nije losa ideja, isto izgledaju lepo

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

te ispucane sam pravila, oni su lagani bas, nije losa ideja, isto izgledaju lepo

nisam da valjaju, al nisam jos ni stigla da se bavim tim
moji su bili sve do danas
tata fasovo upalu pluca
nisam znala sta cu prvo
mozda probsm opet za vikend ako Ika ode kod babe

mislim da ove mozes farbat isto, al ja bih to zapravo iskombinirala s medenjacima
i eto super paketica ;)

meni su dva stapica osrednji, msm nekako su mi bezukusni, mogu da prodju kada nemam bas nista drugo ali daleko da su mi odlicni
asia food su mi bolji, ukus je nekako postojaniji, nudle su bolje itd

moguce, sve je stvar ukusa, ja birkam jer mora da mi bude lagano, zato mi dva stapica odgovaraju.... ako je manso i prezacinjeno jos gore ljuto ja onda ne mogu da jedem
probaj ludu kucu, imaju bas obilne porcije ali slatkastog im je sve ukusa pa me to nervira, ako volis da probas takvu notu

nisam da valjaju, al nisam jos ni stigla da se bavim tim
moji su bili sve do danas
tata fasovo upalu pluca
nisam znala sta cu prvo
mozda probsm opet za vikend ako Ika ode kod babe

mislim da ove mozes farbat isto, al ja bih to zapravo iskombinirala s medenjacima
i eto super paketica ;)
ma da, makaronse cu da vezbam cele sledece godine, pa da za 2018, budu kako valja : )
moguce, sve je stvar ukusa, ja birkam jer mora da mi bude lagano, zato mi dva stapica odgovaraju.... ako je manso i prezacinjeno jos gore ljuto ja onda ne mogu da jedem
probaj ludu kucu, imaju bas obilne porcije ali slatkastog im je sve ukusa pa me to nervira, ako volis da probas takvu notu

e, ja sam sada skontala tek da je teletina, ja nisam jela teletinu jer bas imam strah da meso bude zilavo, pa uvek uzmem piletinu.. hm sad razmisljam da uzmem danas teletinu, ispred nosa su mi, pa dodam slatko kiseli sos kod kuce.. mom klincu se npr svidjaju dva stapica vrv zbog blagog ukusa i povrca

- - - - - - - - - -

edit ja sam macka izlecila najpre zivim mesom, skinula sa injekcija insulina i secer spustila sa 30 na 3-4, tako da zivo meso rulz, ali def samo ne svinjetina

Нису ми дијабетичне мачке, ни пси... додуше татанац јесте.
Мсм на 190 сантима нагурао је 140 кила и тамо 1991. са 58 лета су му дијагностификовали дијабетес тип 2.
Вероватно га је имао неколико година пре, али треба времена док се не развије до видљивих симптома попут жеђања, појачаног мокрења, вучије глади итд.
Не успевамо да га баЧимо само на пресну храну у циљу излечења, мада заиста има једна студија неке швеЦке лекарке коју су толико оспоравали да су јој због тога одузели лиценцу за рад и на крају признали да је била у праву.
Мсм није директно у вези с темом, али ја то само онако кад се већ спомињу мачори дијабетичари...:mrgreen:
Данас супица од целера и поховани карфиол од кога видим да многи зазиру, салата краставчићи из туршије, десерт компот од дуња.

Upravo skuvah voćnu salatu, kivi je predivno zelen, ni kašika meda nije uspela da ubije zelenštinu.
Za ručak klot skuša i krompir salata, pa ne mogu neprekidno ni da pravim neke špecije.
Jede mi se kelj, al to od nedelje kad bude plata pa bude i juneta.
Što se tiče sirove svinje - metlo, nemoj je davati cici, jako lako može da dobije lažno besnilo, da ne kažem bijesnoću.

- - - - - - - - - -

I da dodam još, triput ura za Taru i Gašu <333

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back