- Poruka
- 12.385
Ja ove od ZD necu menjatihttp://www.proverenirecepti.com/2011/12/princes-krofne.html?m=1
Proveren recept bezbroj puta.
Odlične su.![]()
Najlepse princes koje sam jela
I evo na slavi svi koji su probali su se odusevili
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja ove od ZD necu menjatihttp://www.proverenirecepti.com/2011/12/princes-krofne.html?m=1
Proveren recept bezbroj puta.
Odlične su.![]()
Ovo nisam jela od kako je moja pokojna baka umrla.
Ona je to pravila.I niko nikada vise.
Moze li recept,ako je dobar,kao sto kazes.
Mozda se nakanim jednom da napravim.
Ja sam ih se naprodavala. Ne preterujem kada kažem da sam ih napravila na stotine.Ja ove od ZD necu menjati
Hvala! ❤
А па нисам знала да имаш рецепт.Ja ove od ZD necu menjati
A ja ih nosila kod moje nove svekiJa sam ih se naprodavala. Ne preterujem kada kažem da sam ih napravila na stotine.
Dobra verovatno al mene je smorilo toliko tekstaА па нисам знала да имаш рецепт.
Ја сам погрешно разумела да ти уствари тражиш рецепт за њих.
Добра је Маја Бабић.
Њен сваки рецепт успева.
Добра је за оне који нису вични кувању, а хтели би нешто озбиљније да направе.
Мислим да сам прочитала само тај за пронцер крофне цео.Dobra verovatno al mene je smorilo toliko teksta![]()
Ja volim i Majine recepte i Majine tekstove. Iako nisam početnik u kuvanju, ali volim preciznost kod kolača.Kliknuka na taj link
I moram jos nesto da kazem
Kad vidim da mi se za jedan recept raspise na 10 strana
Kao doktorat da je pisala a ne recept za princes krofne
I mere 125 ml
Gde nadje tih 5 ml kao vrlo bitno
Ili jaja u mililitrima
Ne volim preterane filozofije oko toga
Zd mi je poslala mere, nema tu sta da se pise i analizira toliko
Svet je prso![]()
Први пут кад сам правила принцес крофне, правила сам по њеном рецепту.Ja volim i Majine recepte i Majine tekstove. Iako nisam početnik u kuvanju, ali volim preciznost kod kolača.
Kod mene sveki pravi princes krofne i fantastične su, tako da nisam ni pokušavala do sad. Ali sam pravila razne stvari po Majinim receptima, recimo, čokoladni mafini su me oduševili. I celo istraživanje o njima mi je super, jer tačno piše šta će se desiti ako ovo ili ono.Први пут кад сам правила принцес крофне, правила сам по њеном рецепту.
Биле су и укусне и као са слике.
Нема грешке.
Da, ona im tu foru da napiše kako je radila, gde je grešila, mere koje je isprobala i na kraju onu najprecizniju koja uspeva sigurno.Kod mene sveki pravi princes krofne i fantastične su, tako da nisam ni pokušavala do sad. Ali sam pravila razne stvari po Majinim receptima, recimo, čokoladni mafini su me oduševili. I celo istraživanje o njima mi je super, jer tačno piše šta će se desiti ako ovo ili ono.
Ne sme da se otvara prvih 10 - ak minuta. Meni je jednom u toku pečenja nestalo struje. Sveki se još grejala na smederevac, ja ih odnesem i stavim u rernu, i one narasle i ispekle se.Da, ona im tu foru da napiše kako je radila, gde je grešila, mere koje je isprobala i na kraju onu najprecizniju koja uspeva sigurno.
Kad sam prvi put pravila princes krofne, pojma ne bih imala da kuvano testo kad se peče u rerni ne sme da se otvori ni slučajno.
Ona je to uredno napisala i to je trik koji niko od početnika ne zna i ko zna koliko puta bih pogrešila dok bih ukapirala da to testo ne trpi naglu promenu temperature.
Probala sam i njen banana hleb i super je ispao.
Danski keksići, Moskva šnit, starinski kolač od jabuka...
Meni je neko rekao da se integralno brašno meša sa makar malim delom belog, ne sećam se zašto.Juce sam zbuckala cufte u paradajz sosu, bilo i za danas
Integralni hleb sa kvascem mi je zavrsio u korpiopet sam nesto gadno dobila. Definitivno smo ja i integralni hleb u ratu
Zbuckala sam integralne mafine sa tikvicama, to mi je dobro ispalo, pa mi sluzi ko hleba danasparola snadji se
To je kad je pola pola belo integralno. Naravno da je takav lep, jos kad mu stavis meda i mleka ihaaa pa naravno da ti se svidjaMetlo, ja pravim integralne pogačice, budu super ukusne (mada ja beli hleb em ne volim em nisam jela evo više od 2 god)
Pravi se od nekih 1.4l tečnosti (od toga 1dl otopljenog putera i nekih6dl mleka, mada možei sve da bude voda), brašna da ostane meko zameseno (da se i dalje lepi za prste) i jedan suvi kvasac. 2 kk soli, 2 kašike meda (il šećera). Potrošim oko 1.6-1.8kg brašna (pola pola belo integralno)
Ostavim malo da naraste pa na stolu malo pobrasnjavim, urolam i onda kidam pa pravim okrugle zemičke.
Imam negde i recept al je na norveškom pa moram da ti prevedem![]()
Moguce je, ne znam. Meni je prvi put da se bakcem sa ovim integralnim sranjjima, tako da dok ne provalim gde gresim bice bacanjaMeni je neko rekao da se integralno brašno meša sa makar malim delom belog, ne sećam se zašto.
Ja sam pravila ranije, takođe iz medicinskih razloga, ne sećam se više recepta ali znam da sam ostavljala da duže odstoji. Da to "suvo" brašno dobro upije tečnost.Koleginica isla leto kod nutricioniste, oce smrsa tripuje se nesto bzb, nebitno to, i ova joj pravila na nedeljnom nivou neke menije kad sta se jede.... I sad ima nedelja kad je bez belog brasna, pa ima razne recepte za ta srranja od hlebova
Dala mi je, jer meni trebaju ti hlebovi iz med razloga, ne znas koji je recept tragicniji od kog
Vec dva hleba iz tog recepta su mi za vikend otisla u djubre.... Ona kaze njoj uspevaju.
Verovatno ja negde gresim, plus mi je to sve bzv ne volim i verovatno zato i gresim, ili imam pogresna ocekivanja, mozda treba da prihvatim da to nece biti lepo pufnasto mekano kao sa belim brasnom, da prihvatim to kamenje da je to to.... Nemam pojma
Jeste pa zbog ljuske sa kojom je samleveno jako tesko upija vodu....to sam provalila....i drugacije se ponsa u pecenjuJa sam pravila ranije, takođe iz medicinskih razloga, ne sećam se više recepta ali znam da sam ostavljala da duže odstoji. Da to "suvo" brašno dobro upije tečnost.
Jesi li probala da ga spremiš kao klasičan hleb? Bukvalno samo "varjača rad".Jeste pa zbog ljuske sa kojom je samleveno jako tesko upija vodu....to sam provalila....i drugacije se ponsa u pecenju
Ako naletis da imas neki recept koji ti je radio ti mi ga baci
Ali bez belog, ne vredi mi mesavina sa belim, mora biti integralno bilo koje (psenica, raz, heljda....sta god)