Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Podvarak sa ćuretinom otvorena sezona 🤣

Prilozi

• FB_IMG_1700406635821~2.jpg
    FB_IMG_1700406635821~2.jpg
    234,1 KB · Pregleda: 12
Planiram da napravim kanapee sa lososom za Slavu. Nemam baš ideju sa čime da ih kombinujem, možda humus... A da, mora biti posno, a losos je onaj dimljeni, isečen na šnite, vakumiran (kupio muž ali bez neke ideje šta sa njim).
I na čega to da stavim...neki tost ili isečene kifle na kolutiće ili krekere?
Pomagajte

Planiram da napravim kanapee sa lososom za Slavu. Nemam baš ideju sa čime da ih kombinujem, možda humus... A da, mora biti posno, a losos je onaj dimljeni, isečen na šnite, vakumiran (kupio muž ali bez neke ideje šta sa njim).
I na čega to da stavim...neki tost ili isečene kifle na kolutiće ili krekere?
Pomagajte
Намаз бих направила од зрелог авокада са белим луком. Па горе чери и рукола. Немој крекере, то је слава није журка. Мислим да је лепше округло, на багет или сечене кифле само пази да нису са путером.

Za vikend sam prvi put spremala podvarak od obicne glavice kiselog kupusa, a ne od ribanca kako sam navikla. I prvi put u rerni i bez prethodnog dinstanja kupusa.
Mnogo je dobro ispao.
Seckala sam ga na kockice, a ne na trakice i natrpala neko poludimljeno meso koje sam dobila od mamine drugarice. Ona s tim mesom kuva i sarme i pasulj.
Ovo je slika dok su radovi bili u toku. Posle sam i to meso pokrila kupusom.
IMG_5161.jpeg

A ovako je bilo na kraju.
Jedina „mana“ je da ta sto sam mogla staviti jos aleve paprike.
IMG_5162.jpeg

Za vikend sam prvi put spremala podvarak od obicne glavice kiselog kupusa, a ne od ribanca kako sam navikla. I prvi put u rerni i bez prethodnog dinstanja kupusa.
Mnogo je dobro ispao.
Seckala sam ga na kockice, a ne na trakice i natrpala neko poludimljeno meso koje sam dobila od mamine drugarice. Ona s tim mesom kuva i sarme i pasulj.
Ovo je slika dok su radovi bili u toku. Posle sam i to meso pokrila kupusom.
Pogledajte prilog 1450189

A ovako je bilo na kraju.
Jedina „mana“ je da ta sto sam mogla staviti jos aleve paprike.
Pogledajte prilog 1450190
Bas me mami ovaj tvoj podvarak, sve mi se čini da će i kod mene uskoro da zamirise.

Krenuli me kolači od jutros...baklava, Figaro, Rozen, Vanilice i posna medena...to sve može da stoji do petka, još će biti bolje.
Samo me užasava količina margarina koju sam potrošila. Potrudiću se da sve kolače razdelim posle Slave jer stalno imam u glavi koliko je to šećera, margarina i kalorija.

Krenuli me kolači od jutros...baklava, Figaro, Rozen, Vanilice i posna medena...to sve može da stoji do petka, još će biti bolje.
Samo me užasava količina margarina koju sam potrošila. Potrudiću se da sve kolače razdelim posle Slave jer stalno imam u glavi koliko je to šećera, margarina i kalorija.
Šaljem ti adresu 😊

Пече се славски колач, после иде у рерну ролат, па сува пита се лешницима, то је моја свекрва увек правила...руска салата, печење, ђувеч јер госпођица не воли пасуљ, а купус за сарме се није укиселио.
У току дана можда смислимо још нешто, али мислим да је довољно...ионако је прва година без свекра, сами смо.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back