Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јао...извини, ја сам са Југа, храну без зачина не признајем :lol:
Takodje i ja sve do nedavno i sol i biber i chili zacini i jos nekakvi fensi zacini...ali zasto? Kvalitetna hrana ne treba nista od toga, zacini su tu da samo zamaskiraju i daju 'ukus' neukusnom. Sve cu zacine da izbacim iz upotrebe. :)

Данас био ђувеч, спремала сам на доњем спрату да не прегревам овде, госпођица и ја јеле, а муж се онесвешћивао...јео тек малопре :lol:

Узела свега парадајз, паприку, лук, тиквице, патлиџан, млади кромпир...
Воће ме нешто не вуче, не знам што.
Данас био ђувеч, спремала сам на доњем спрату да не прегревам овде, госпођица и ја јеле, а муж се онесвешћивао...јео тек малопре :lol:
Мој човек. Лети само вечера.

Узела свега парадајз, паприку, лук, тиквице, патлиџан, млади кромпир...
Воће ме нешто не вуче, не знам што.

Мој човек. Лети само вечера.
Лети једем исто као и зими, не смета ми врућина. Ни по питању количине, ни по питању избора. С тим што лети једем више воћа и поврћа, нормално.
Али, кувам као и зими, па неки једу више салата, а неки једемо све.
И открила сам да сам целог живота на аутофагији, нисам имала појма да то има име :rotf:

Ја добијам јако лепо кукурузно брашно, старинско, окопано, ручно круњено и млевено на камену.
Па правим питу са тиквицама, танку и хрскаву, а унутра меку. Тиквице, сир, мало белог лука, брашно, јогурт. Буде слично пљескавицама. Као нека сочна проја.

Ја добијам јако лепо кукурузно брашно, старинско, окопано, ручно круњено и млевено на камену.
Па правим питу са тиквицама, танку и хрскаву, а унутра меку. Тиквице, сир, мало белог лука, брашно, јогурт. Буде слично пљескавицама. Као нека сочна проја.
Е, то је то.
Кад год спремам проју, сетим се тебе, танко и хрскаво, кад спремам мусаку сетим се Домаћице и мог прокувавања кромпира пре тога, предуго смо били заједно, стварно сте ми недостајали :lol:

Ja ću danas opet pljeskavice od tikvica iz rerne. Imam nekih roštilj kobasica, ali nedovoljno za ručak, pa ću da pojačam tikvicama.
Ја их пржим, некако ми испадне житко, незгодно за печење, јер не волим да има много брашна. Или их ја не исцедим довољно...како их спремаш?

Ја их пржим, некако ми испадне житко, незгодно за печење, јер не волим да има много брашна. Или их ја не исцедим довољно...како их спремаш?
Meni kada ih pržim budu unutra kao žive.
Narendam tikvice, posolim, ostavim pola sata, pa ocedim vodu. Dodam jaja i brašno. I vadim kašikom na pek papir, pa u rernu.
Sve odokativno. I meni je bilo žitko, i malo curila tečnost koju su pustile dok sam ih ređala na pleh, ali su mi bile bolje nego pržene.

Meni kada ih pržim budu unutra kao žive.
Narendam tikvice, posolim, ostavim pola sata, pa ocedim vodu. Dodam jaja i brašno. I vadim kašikom na pek papir, pa u rernu.
Sve odokativno. I meni je bilo žitko, i malo curila tečnost koju su pustile dok sam ih ređala na pleh, ali su mi bile bolje nego pržene.
Па то је то, само да их оцедим дуже онда.

Sutlijas sa cimetom

20230624_201314 650.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back