86bogomoljka
Legenda
- Poruka
- 55.343
Ја бих тај роштиљ исекла на коцке и направила мућкалицу.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja sam uzela berlinger inox wokTrebala bi mi preporuka za tiganj, ali onako skoro kao vok, malo dublji da je kvalitetan. Prošli sam kupila u metalcu sa kao nekim kamenim premazom ali se to posle par godina izgrebalo i sad malo lepi hranu na sebe.
Oni lidlovi što sad idu na akciji su super po kvalitetu ali su mali.

Јој, бака је направила слатку чесницу- сува пита, као баклава али без сирупа. Никада није била лепша. Није стављала мед па се није лепила за зубе, а ораха дупло више него кора. Баш сам јој се осветилаBaklava je ispala super, a mislila sam da ću baciti. Pravila sam veliku tepsiju a zaliv skuvala za malu. Nikad nisam naknadno kuvala zaliv i dodavala i već sam bila spremna da se pred zetom obrukam.![]()

Kod nas je česnica hljeb bez kvasa. Baklavu je onako, nema veze s praznicima, kćerka baš voli.Јој, бака је направила слатку чесницу- сува пита, као баклава али без сирупа. Никада није била лепша. Није стављала мед па се није лепила за зубе, а ораха дупло више него кора. Баш сам јој се осветила![]()
Kod mene se danas pravi vasilica. Pita sa korama, sa puno oraha, suvih smokava i suvog grožđa. Ja je isečem pre pečenja i rastopi 2 kašike meda u 2dl vode, pa zalije te zareze od noža pred kraj pečenja. Može da se jede iz ruke, a nije suva.Јој, бака је направила слатку чесницу- сува пита, као баклава али без сирупа. Никада није била лепша. Није стављала мед па се није лепила за зубе, а ораха дупло више него кора. Баш сам јој се осветила![]()
Moja mama je volela i često pravila tu suvu pitu sa dosta oraha bez preliva, po nekad je tata tražio da sipa taj preliv ali ne puno i odozgo kolutove limuna. Ne znam koja je bila bolja, sad se samo sećam kako smo uživali, ali meni su se uvek borile ta i pita sa svetskim širom i suvim grozdjicama.
Uspomene, uspomene lepe![]()
Svapski sirSvetski sir ili svetska šira, koga briga bitno da je ukusno![]()

Лења пита са сиром, грожђицама и корицом лимунаSvapski sir![]()

Ne lenja, već obicna pita sa korama ili štrudla, ne znam sta je lepše od to dvoje.Лења пита са сиром, грожђицама и корицом лимуна![]()
Ja stvarno pomislih neki sastojak egzoticnog naziva.Svapski sir![]()