Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne kuvamo :mrgreen:
IMG_20221203_173101.jpg
Bogi bi se ponosila sa mnom, pola od ovog je keleraba.

Da li je neko kupovao u bloku 70, kod kineza tofu?
Ja sam kupila dve vrste i taj što je u pločicama braon boje kao dimljene je odličan ali oni u belim kutijama što izgledaju kao feta sir mi se ne ponašaju baš nešto dobro kad pokušam da ih ispečem. Možda oni ne treba tako da se spreme?
Onako, malo su mekani kao mladi sir po strukturi.
Kako taj mekani da spremim osim kao kajganu?

Ja sam kupila dve vrste i taj što je u pločicama braon boje kao dimljene je odličan ali oni u belim kutijama što izgledaju kao feta sir mi se ne ponašaju baš nešto dobro kad pokušam da ih ispečem. Možda oni ne treba tako da se spreme?
ja ga stavljam u miso supu

Ja tofu kupim u dm-u, ili pravim sama kad mi se da. Dimljeni mi je bolji kupovni, a onaj "mladi" mi je neuporedivo ukusniji kad sama spremim.
Jedem ga u miso supi ili u obrok-salatama.
Ne znam kakav je taj kod Kineza...ali znam da ima hrpa recepata za pripremu. Probala sam i przeni, podseca na belu ribu ili piletinu, rekose mi da je fora da se zaledi, pa ocedi i tek onda dalje priprema, od marinade i zacina zavisi ukus jer je neutralan pa mozes s njim sta god i slatko i slano...probala sam ga i u kolacima, super je, samo ja nemam zivaca za te recepte.
Ukucaj tofu recepies vegan, pa prilagodis za sta zelis...npr.

Kupus na paradajzu, krekeri sa pivom i semenkama raznim, i razmišljam da napravim gomboce od ne slatkog kompota od šljiva koji ovako i nije baš jestiv. Naravno, da ih osladim.
Ја волим са шљивама онај прост колач. На дно тепсије мало шећера који се карамелизује током печења, на њега шљиве и ломљене орахе а преко тога обична жута смеса за колач. Када се испече шљиве и ораси буду горе, пошто се изврне.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back