Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ahaha svima iste muke. Ima kod praška za pecivo stoji u plastičnim kutijama. Natron. Bar ovde.
Nasla sam, kupila, ali citiram onog koji je probao - kao da sam progutao prasak za pecivo, ova njihova soda nista ne radi. Srecom, poneli smo 2 kesice nase pa je uspeo da ugusi zgaravicu, ne znaju ove fine njuske sta je balkanski zeludac 😆

Ne znam da li kod vas imaju, ali za žgaravicu je super tečni Gaviscon. U trudnoći sam ga na stoliću držala i samo naginjala iz flašice. Slala sam i svojima u BL jer su tata i brat stalno koristili ranitidine, ili nešto slično ako se ovo više ne prodaje, i kažu da im pomaže.

Sodu kao našu sam našla kod Poljaka, e sad, ne znam imate li vi poljskih prodavnica, ali provjeri, možda neke druge etničke grupe isto imaju prodavnice sa sličnim stavrima kao i mi.

Da me tara i vragana ne prozivaju više ali dokle ide kad im ni sirće nije 9% :mrgreen:

IMG_20221104_141055.jpg

Nagradno pitanje za novosađane ili one koji su se pre tridesetak i više godina nalazili i hranili u Ns.
Gde ste mogli da uz ovakve sendviče kupite belu kafu u metalnoj šolji i dobijete konentar nadrkane servirke da sendviče prodaje samo po redu i ne može da se bira 😀

Prilozi

• IMG_20221106_081032.jpg
    IMG_20221106_081032.jpg
    163,6 KB · Pregleda: 58
Trebalo je da bude obična, seljačka popara sa malo kozjeg sira, a ispala je nobles popara sa gorgonzolom.
U stvari, ja napravim sos od 500 mll pavlake za kuvanje i pakovanja gorgonzole pa to zamrznem u male čašice i koristim kao prelive za neku testeninu, pizzu ili njoke.
Sad sam to spremala pa nisam sve spakovala nego dodala vode u malo sosa i skuvala hleb kao za poparu u tome. Pa, ispalo je stvarno dobro, mislim da više poparu neću praviti na drugi način

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back