Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta ti je pirincara?
Nešto ovde na severu prave, meni je trebalo 15 godina života da probam jer mi uvek delovalo bljak a u stvari je mnogo dobro.
Mislim da je bela džigerica, crni luk i neki začini sa pirinčem pa kao kobasica napunjeno. Peče se u rerni sa krompirom i malo vode. Nema uopšte ukus na džigernjaču, švarglu ni bilo šta slično.

Nešto ovde na severu prave, meni je trebalo 15 godina života da probam jer mi uvek delovalo bljak a u stvari je mnogo dobro.
Mislim da je bela džigerica, crni luk i neki začini sa pirinčem pa kao kobasica napunjeno. Peče se u rerni sa krompirom i malo vode. Nema uopšte ukus na džigernjaču, švarglu ni bilo šta slično.
Prijatno. Ne bih ja to sa belom dzigericom jela, ali ne sumnjam da je fino ko to voli.

Corbu...

Prilozi

• IMG_20221022_143625_860.jpg
    IMG_20221022_143625_860.jpg
    69 KB · Pregleda: 24
Kupio sam neke chicken nuggets u Lidlu.
A to su prženi pohovani komadići pilećeg filea. Dakle već spremljeni.
I na uputstvu piše da može da traje do 9.11. dakle još oko 20 dana i to u na temperaturi od 0 do 4 C.

E sad se mislim zar po nekom pravilu već spremljena piletina mora da se pojede u roku od jednog dana, ali zato zamrznuta može mesecima.
I koliko znam temperatura u frižideru je nešto oko 4 C, maximum 8 ili 10.

I sad ne znam da li da zamrzavam tu piletinu ili da ostavim u frižideru?
Verovatno ću zamrznuti danas...

U svakom slučaju nije mi jasno.

Kako je dooobra Marlenka.
Jel ima neko proveren recept? Ova što smo je jeli je kupovna iz uvoza pa nemam recept
MARLENKA
KORE: Mutiti 10min. 3 jaja sa 100g secera pa dodati vruc mix od 240g otopljenog butera i 1/4 cup meda. Na kraju 300g brasna prosejanog sa 1 kasicicom sode bikarbone. Staviti u 5 kesa za zamrzivac od 3l, prstima i oklagijom rasporediti. Drzati u frizu da se stegne. Osloboditi prednju stranu i zalepiti preko nje peka papir pa okrenuti i skinuti kesu. Peci na 180C oko 7min.
Fil: 400g kondezovanog mleka umutiti sa 120g butera. Svaku koru filovati i posipati izlomljenim lesnicima (oko 150g). Ostaviti 24h da kore upiju.

He, he i ja sam fan marlenke. Pokusala vise puta po razlicitim receptima da napravim i samo mi se ovaj svideo pa sam sacuvala.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back