Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stavila sam musaku da se peče. Što se tiče sutlijaša videćemo kakav će biti. Nisam ga pravila nekoliko godina. Ako muž kaže da valja, onda valja. Pirinač se dugo kuvao. Ali poješće se. To sam sigurna. Musaka će biti lepa tu nemam šta da pogrešim.
meni je przeni pirinac danas ispao bljak
prekuvala sam pirinac, a bilo mi zao da bacim
mislim, znala sam sta ce biti
ladno cu kupit ono kuhalo za pirinac

meni gvakamole uvijek ispadne zelen
al onako toksicno zelen 😀
doduse ja stapnim usitnim avokado i ne dodajem puno paradajza
Ovde ima: 3 avokada, 2 paradajza, malčice crnog luka, jedan čen belog luka, maslinovo ulje, limunov sok, so i biber po ukusu.
Avokado iseckam i usitnim viljuškom, paradjz iseckam kao za bruskete; ne volim štapnim mikserom, ispadne pire, a mi volimo da malo zagrizemo paradajz i avokado.

Ovde ima: 3 avokada, 2 paradajza, malčice crnog luka, jedan čen belog luka, maslinovo ulje, limunov sok, so i biber po ukusu.
Avokado iseckam i usitnim viljuškom, paradjz iseckam kao za bruskere; ne volim štapnim mikserom, ispadne pire, a mi volimo da malo zagrizemo paradajz i avokado.
ja volim avokado rasturiti skroz
ovo ostalo isjeckam
dodajem i koricu limuna
ali preskocim crveni luk

Malo pavlake i calvo tuna mexicana. Easy and beautiful.

20220911_190957.jpg

Eno boranije na šporetu ipak se krčka.
Neki dan sam pravila boraniju, ispala jako dobra: luk i celer sitno seckani se izdinstaju, doda se dva-tri krompira isečenih na kockice i malo krupnije sečeno meso (ja sam birala belo pileće). Na kraju sveža boranija. Zalije se s deci-dva paradajza, sve začini, i doda koja ljuta papričica, po ukusu. Ispalo super.

kod nas se nikada nije dodavalo jaje u spanac a i ne svidja mi se takav, valjda stvar navike

ali jaje na oko uz spanac moze :zaljubljena:
Kod mene ovo drugo ne može nikako, a bez jajeta u spavaću meni to nije to, tako su me naučili jod kad sam bila dete i samo takav volim, pa sam tako naučila i svoju decu, a sad i obe tako spremaju. Sve je stvar navike očigledno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back