Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не буде ти сува?
Може маст уместо уља.
Уље је зло.
Не бисте веровали шта прави од крвних судова. Буквално холестеролске кашасте наслаге. То сам виђала на обудукцијама. Истапацира крвне судове. Замисли каква је пропустљивост таквог крвног суда. Никаква. Такви људи умру од најобичније прехладе јер нема проласка за одбрамбене ћелије из крви у захваћено ткиво.
U to nikako ne mogu da ubedim moju majku.
A koja su ulja dozvoljena, a da nije maslinovo, koje ona ne podnosi (kad zna da je u jelu) :andjeo:
Mislim, mora nesro ponekad u salatu, a tu se primeti

Не буде ти сува?
Може маст уместо уља.
Уље је зло.
Не бисте веровали шта прави од крвних судова. Буквално холестеролске кашасте наслаге. То сам виђала на обудукцијама. Истапацира крвне судове. Замисли каква је пропустљивост таквог крвног суда. Никаква. Такви људи умру од најобичније прехладе јер нема проласка за одбрамбене ћелије из крви у захваћено ткиво.
Не буде јер увек додајем свашта. Некада и чварке :lol:

Danas nedeljni ručak. Supa, rinflajš, paradajz sos i pohovano meso. I čupavci. Nisam imala dovoljno kokosa, pa iskoristili zeleni koji sam juče bojila za travu za tortu. :lol:
IMG_20220410_135907_copy_1248x1664.jpg

Mast za przenje/ ili dinstanje, bukvalno pola kasicice, maslinovo i bundevino za salate
Чак и кад се прави проја треба свега пола шоље. Маст је хемијски добар пар свакој намирници, пролази кроз ћелијске мембране, лако се сједињује, за разлику од уља које увек плива, без обзира да ли је у проји или гулашу. И лакше се разграђује, организам га доживљава природније.

Pljeskavice od tikvica, sargarepe, jaja i sira i peceni halumi na mesanoj zelenoj salati.

Pogledajte prilog 1135430
imam i ja halumi..a imam i tikvice :) to bi mogle sutra
cerka mi je danas dosla na nedelju dana, posto su majstori u stanu zbog rusenja nekog zida i pravljenja jos jednog garderobera
danas sam napunila crvene siljate paprike i zapekla ih u rerni
i corba od kelerabe

Kako kuvate rizu? :)
Басмати и Јасмин 2:1 вода- рижа. Остале 3:1.
Ставим рижу у воду на најјаче док проври, када проври смањим на најслабије док воде не буде тек мало, а онда искључим, поклопим и оставим да се скроз ”згусне”. Буде растресита.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back