Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Napravila sam buhtle sa sirom i sunkom. Desni deo sam premazala jajetom, a levi margarinom, pa jajetom. Htela sam da direktno vidim razliku.

07790C5D-76C2-4D62-88DD-0A6706868127.jpeg

i kakava je razlika?
ja ne volim ukus tog zapecenog jajeta na pecivu, a vidim u nekim receptima u poslednje vreme da jaje mesaju sa puterom pa premazu
Ovi desno, malo tamniji, su premazani jajetom sa malo mleka, a ovi svetliji su prvo premazani rastopljenim margarinom (sa puterom je verovatno bolje), a posle na to jaje. Vise su nadosli i meksa im je povrsina.
Mama me je ucila da peciva premazem zumancetom, pa onda na to stavim komadic putera ili margarina. To mi je nekako bilo premasno za moj ukus, pa sam izbacila.

Poslednja izmena:
A pravila sam i Kaiserschmarrn.
Tradicionalni becki specijalitet prvi put serviran 1854. godine za kraljicu Elizabetu - Sisi, a nastao kao manja katastrofa u kuhinji... :) Kuvar je spremao nesto drugo, debelu sufle palacinku, ali je nesto krenulo po zlu, pa ju je iscepkao i proprzio i nastalo je ovo.
Mnogo je ukusno.
Tradicionalno se servira sa aromaticnim, dinstanim sljivama, tzv Zwetschkenröster.

E0716854-174E-4A26-9463-F7E431A836A2.jpeg

A pravila sam i Kaiserschmarrn.
Tradicionalni becki specijalitet prvi put serviran 1854. godine za kraljicu Elizabetu - Sisi, a nastao kao manja katastrofa u kuhinji... :) Kuvar je spremao nesto drugo, debelu sufle palacinku, ali je nesto krenulo po zlu, pa ju je iscepkao i proprzio i nastalo je ovo.
Mnogo je ukusno.
Tradicionalno se servira sa aromaticnim, dinstanim sljivama, tzv Zwetschkenröster.

Pogledajte prilog 1064217
Carske mrvice.

Danas kuvam sarmu, prvu moju ove godine. Uzela sam kupus u Maxiju, lep je, i mešano mleveno. Stavila sam i malo dimljene slaninice, meso nisam imala, a slaninu sam isekla onim novim rikon nožem.
Mislim da će biti najlepša do sad, jer je kupus stvarno mnogo lep, ali mi je izašlo malo, pošto su liske ogromne, svega 9 komada. Trebalo je da uzmem kilo mlevenog, ali ja nikad nemam procenu. Ostala mi je trećina glavice koju sam stavila u frižider pod presom od metalnog tanjira za salatu. Eto nama i kiselog kupusa za salatu narednih dana.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back