Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
to je ona klasika
2,5 dcl mlake vode, kesica suvog kvasca, malo šecera, so,4-5 kašika ulja , sve izmešaš i dodaš brasno da testo bude mekano a ne lepi se za ruke ili dasku
ostavis jedno sat vremena da naraste, podelis u male loptice, napravis kao male kajzerice, poredjaš su pleh na pek papir,odozgo malo pouljis svaku, ostavis jos 15-20 minuta i onda peces na 200 stepeni ..budu stvarno dobre, i ja stalno pravim po ovom receptu

Jutros sam vec napravila malu supicu sa povrcem i zvezdicama (:):heart:), a u pauzi cu napraviti torteline sa carbonara sosem. Zapravo je to sos sa prsutom i slaninom, puno parmezana i creme freiche. Kupila sam sveze zelene torteline sa spanacem punjene rikota sirom, uz to zelena salata i to je to.
Posle palacinke sa nutelom, bananom, slatkom pavlakom i cimetom za moje.
Ja cu biti stena, kamen, zelezo.

Juče sam kuvala čorbast pasulj sa dimljenim rebrima i dimljenim kostima, a danas podvarak sa svinjskom plećkom na šnicle. Oboje je ispalo bogovski.
Kao prava ala, morala sam da probam podvarak, i kupus i parčad mesa se tope pod nepcem 😊
Imam ručka i za danas i za naredna dva dana, a rešila sam i tri dana naredne sedmice kad sam u kancelariji. 🤗

Neki smuti prospi

20211124_165834.jpg

Kako praviš ove rolnice, može recept?
Naravno. To je recept za „kupus“ kifle, trebale bi da se seku ukoso, ali meni je ovako lakse.
500g brasna, jedan suvi kvasac, 2 kasicice soli, 1 kasicica secera, 250-300ml mlakog mleka (zavisi od brasna. Danas sam stavila 300ml), 2 jaja, 100ml ulja. To smuckas. Dobices meko testo. Malo ga pospes brasnom i ostavis da se digne.
Podelis ga na dva dela. Svaki deo razvuces u kvadrat, debljine oko 3mm, i premazes umucenom kombinacijom margarina i zumanceta. Treba ti ukupno 125g margarina i jedno zumance. To je za oba dela. Onda ih pospes (po tom margarinu i jajetu) sirom (200-250g) i urolas kao strudlu. Posle je samo iseces na oko 3cm duzine ili kako ti volis, premazes onim belancetom sto ti je ostalo i pospes susamom.
Peces ih na 200 stepeni, srednja resetka, 20-25 minuta. Zavisi od rerne.

Nadam se da sam jasno objasnila. Vici, ako ti nesto bude problem. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back