Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pijani penal....ne panel...
igra u kojoj učestvuju već dobrano dobijeni ...što su pijaniji,to je igra bolja..
idu u krug oko lopte držeći jednu ruku na toj lopti..jedno 5 krugova...
onda treba da otrče do druge lopte i da šutom pogode golić...
u finalu su morali da se vrte 10 krugova oko lopte i potom da šutiraju...
majko mila padanja...plakali smo od smeha...
Јел верујеш да се мој син најбоље забавио пролетос на Штранду. Имали су предавања код куће и наставница програмирања их позвала да се окупе уз Дунав. По четворо је везивала за ноге и онда су се тркали. Клипани од 17 година, књишки мољци и интернет зависници, су тек тада видели колико је то забавно. Туга.
А сви су били пуни утисака као на Марс да су ишли.

Јел верујеш да се мој син најбоље забавио пролетос на Штранду. Имали су предавања код куће и наставница програмирања их позвала да се окупе уз Дунав. По четворо је везивала за ноге и онда су се тркали. Клипани и од 17 година, књишки мољци и интернет зависници, су тек тада видели колико је то забавно. Туга.
А сви су били пуни утисака као на Марс да су ишли.
deca su zaboravila da se igraju u ovoj ludoj eri tehnomanije i online nastave....
ja sam s mojim đacima igrala badminton,lastiša,klikera...lopta bila zabranjena i snalazili smo se na sve načine...
njihov komentar je da im nikad nije bilo zabavnije nego ove školske godine...

danas mi je onaj dan, kad je bolje da se nisam ni za sta hvatala
prvo sam stvila da obarim kratko rebra i skinem so sa njih, kad mi je cerka javila da idu kod druge mame na rucak
super sto nisam pocela da kuvam rucak, izvadila sam i stavila u frizider do sutra
onda sma na stolu ugledala kilogram kajsija koje su tu stajale citave nedelje, pa sam od njih caskom skuvala teglu dzema
a onda je krenula igranka ciscenja visanja
prvo sam ocistila 3kg glupom masinicom kupljenom preko nekog sajta i na kraju sam videla da je neka kostica i ostala
onda sam iz izblendala stapnim mikserom i kratko skuvala samo da se vanilin secer u njima otopi i sipala u flasice
e tad sam cula da je jedna lupila o dno flasice..sokovi su inace za mamu koja je malokrvna
onda sam nozicem visnje polovila i vadila kostice da ih stavim na susenje
pa sam videla da ih je ostalo ohoho i vec sam izgubila strpljenje
i resim da sem kilograma koji sam ociscen stavila u friz, ostatak ubacim u flase, prelijem belim rumom i vanilin secerom i napravim visnjevacu
malopre sam zavrsila i sad sam prilicno nervozna
cekam neke najavljene kupce i razmisljam sta da radim sa kali kad budu dosli jer je i ona u poslednje vreme prilicno nervozna

Ја сам се нешто улењила. Купила бих готово тесто за хлеб ујуто у пекари, развијала и премазивала млевеним чварцима, исекла и пекла.
Ne znam dal prodaju kod mene, a i do pekare ima dosta, ja sam na raspustu, ne idem nigde. Ali super ideja.
A možda i batalim sve, otkrijem bazen i provedem par sati u njemu.

Прока има одличан рецепт за те погачице...
nema tu neke mudrosti, sem puno rada :D

što se više mesi, presavija, to su ukusnije
ja dodam i dosta bibera jer biber voli čvarke :D

ovo je klasičan recept, slično a ni nalik :D

https://www.recepti.com/kuvar/pite-i-testa/16647-lisnate-pogacice-sa-cvarcima

16647-lisnate-pogacice-sa-cvarcima_zoom.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back