Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Davaj recept kvinsi
Baš sam htela da podelim moje oduševljenje i recept :lol:
Za 6 mini pica treba 150g speltinog brašna, 1 jaje, 150g nemasnog sira, pola praška za pecivo i kašičica soli. Jaje se pomeša sa sirom, dobro izgnječi. Pomeša se sa brašnom u koje se stavi so i prašak za pecivo. Umesi se testo, istrese na radnu površinu i napravi rolat koji se podeli na 6 loptica. Poredja se na pleh, i onda se svaka loptica pritisne dnom veće čaše (dno se malo nakvasi) da se lepo oblikuje podloga pice. Ceri paradajz sitno iseckan i pomešan sa origanom rasporediti po picama i mocarelu isečenu na krugove. Ja sam dodala i sitno seckane pileće grudi. Peče se 20, 25min na 180 stepeni.

Što se ukusa tiče, nije neka drastična razlika. Mi koristimo neko integr., sigurno već dve godine, to svekar dobija kao neku kompenzaciju, trampi za šljive :lol:
Kod hleba onako, ali kod testa za picu je baš primetna razlika, meni je mnogo lepše sa njim nego čisto belo.
Imaš neka dešavanja a nije kiselo i otužno kao raženo, npr.

ovo sto sam ja sinoc pravila je super , cak i bez tog pica nadeva, znaci samo te lepinjice, hlepcici. spelta, mladi sir, jaje, prasak za pecivo i mlao soli. mekano, ukusno, bas mi se svidja :D
Па где неће чим има сира.
Слично као оне погачице са сиром само мање масно.
Мени је најбоља пица икада била једна у Грчкој. У тесто су стављали фету. А горе богато филована. Фантазија.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back