Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ću sutra prebranac. A od sutra ću pite da delim po komšiluku. Mnogo mi se dopada da razvlačim testo i motam pite. Danas sam deo poslala mami. Ostatak će pojesti ovo četvoro kod kuće. Ali imam umešenog testa za još dve pite. To ću možda sutra sa jabukama.

IMG_20210318_130058_copy_780x1040.jpg

Pite sam uvežbala. Ove motane. Slagane moram da vežbam. :rotf:

Ja ću sutra prebranac. A od sutra ću pite da delim po komšiluku. Mnogo mi se dopada da razvlačim testo i motam pite. Danas sam deo poslala mami. Ostatak će pojesti ovo četvoro kod kuće. Ali imam umešenog testa za još dve pite. To ću možda sutra sa jabukama.

Pogledajte prilog 884824

Pite sam uvežbala. Ove motane. Slagane moram da vežbam. :rotf:
Ti njih ne zalivas nakon pecenja?

Ne zalivam. A jel potrebno? Budu meke kao duša.
Odlicno ti izgleda na fotkama.

Moji su zalivali. Ispeku ih I zaliju koliko se sjecam vrelom vodom. Baka I druga baka sarajka bi ih zalile iz dzezve, ne kao baklavu da pliva ali tijesto onako prokljuca I zaskripi I vrate da se malo isusi.
Ja pite natopim kada stavljam da se peku, pa ih ne zalivam posle, mozda malo jajetom I mlijekom ali vodom ne.
Tvoje mi.zadjelovase da nisu natopljene nego suvkastije.

Odlicno ti izgleda na fotkama.

Moji su zalivali. Ispeku ih I zaliju koliko se sjecam vrelom vodom. Baka I druga baka sarajka bi ih zalile iz dzezve, ne kao baklavu da pliva ali tijesto onako prokljuca I zaskripi I vrate da se malo isusi.
Ja pite natopim kada stavljam da se peku, pa ih ne zalivam posle, mozda malo jajetom I mlijekom ali vodom ne.
Tvoje mi.zadjelovase da nisu natopljene nego suvkastije.
Baš takve volim, da im krcka korica. :zaljubljena:

Питу са месом исечем пресну, прелијем смесом од јаја и пива и онда печем.
А са сиром... У ону посуду у којој је била смеса од јаја и сирева сипам млека или јогурта да "спере" остатак и тиме прелијем, али то не буде обилно.

Ни ја не правим масно, пошто све те варијанте буду сочне.
Уље ставим само на дно тепсије и то не много. Онда изаберем најгору кору и њоме размажем уље по тепсији. На дно сложим нову кору, преко ње ту масну којом сам мазала и на њу трећу суву. Даље не мастим, иду фил- кора док не потрошим.

Уље ставим само на дно тепсије и то не много. Онда изаберем најгору кору и њоме размажем уље по тепсији. На дно сложим нову кору, преко ње ту масну којом сам мазала и на њу трећу суву. Даље не мастим, иду фил- кора док не потрошим.

Ovako i ja.
U pitu sa sirom ne stavljam nimalo masnoće, u onu sa mesom tek mrvu, čisto dok izdinstam luk i meso, a i to ako je u pitanju suvlje meso (ćure, june, pile) . Svinjetinu dinstam na vodi.

Ovako i ja.
U pitu sa sirom ne stavljam nimalo masnoće, u onu sa mesom tek mrvu, čisto dok izdinstam luk i meso, a i to ako je u pitanju suvlje meso (ćure, june, pile) . Svinjetinu dinstam na vodi.
Исто.
Месо је масно од динстања а сир, кајмак и све то што ставим, а углавном комбинујем више врста + павлаку је масно само по себи.

Kod nas se ne važi pita ako se ne omasti brada kad jedeš :D.Ja pravim da bude hrskava,ali i mastim,ne previše .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back