Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mnogo dobar bude i ja napravim nekoliko teglica,ali mi nesto jos skup. Do kad je njemu uopšte sezona?

Stvarno ne znam, ovde je istovremeno sezona skoro svemu, krene s jagodama završava s jabukama i to sve u dva meseca :lol:

Nama vlasnik kuće zasadio ribizle u dvorištu, pre neki dan šalje poruku - nisam ih zasadio da ih gledate i mi šta ćemo, kuvamo besomučno ko da nas đavli gone 😆

Punjene tikvice i umesila sam hleb

20230813_141636.jpg

hahaha

2 kašike kisele pavlake (ja sam stavila mali grcki jogurt..taman ima 2 kasike)
350 ml mlake vode( ja sam sipala 300 ml vode)
3 kašike maslinovog ulja, ( ja stavih 2 kasike suncokretovog)
30 g svežeg kvasca ( nisam imala svez kvasac pa sam stavila 1 kesicu suvog kvasca i posle u brasno 1 kesicu praska za pecivo )
2 kašičice šećera ( stavila sam 1 kasicicu secera)
1 kg brašna br T/400 ( ne znam koliko sam brasna potrosila , dodavala sam sve dok nisam zamesila meko glatko testo ali bice da je blizu 1 kg )
so

Priprema:

Razmutiti kvasac u malo mlake vode, pa kad zapeni - sipajte smesu u vanglicu
Dodati ostatak vode, pavlaku, ulje, brašno i so.
Zamesiti testo, ne mnogo tvrdo. Ostaviti da odmori na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
Podeliti na 4 jednake loptice, pa ih malo obraditi rukama i pokriti da odmore 10 minuta

ja sam dobila 3 jufkice koje sam razvukla i uvila kao kiflu stavila u pleh preko pek papira , isekla ukoso ostrim nozerm svaku jufkicu i ostavila da se odmor jos neko vreme...rernu sam zagrejala pa smanjila na 180 stepeni..malo poprskala sa vodom svaku jufkicu i stavila da se pece..oko 15 muinuta ili dok ne porumeni..i ispao je hleb kao na slici

Punjene tikvice i umesila sam hleb

Pogledajte prilog 1394033
Не знам да ли бих га пре мазала зрелим авокадом уместо путера па димљени лосос преко, или домаћа, фина маст и бели лук.
Баш сам прасица:lol: али овај хлеб и мене мами:heart:

hahaha

30 g svežeg kvasca ( nisam imala svez kvasac pa sam stavila 1 kesicu suvog kvasca i posle u brasno 1 kesicu praska za pecivo )
1 kg brašna br T/400 ( ne znam koliko sam brasna potrosila , dodavala sam sve dok nisam zamesila meko glatko testo ali bice da je blizu 1 kg )
so

Priprema:

Zamesiti testo, ne mnogo tvrdo. Ostaviti da odmori na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
Podeliti na 4 jednake loptice, pa ih malo obraditi rukama i pokriti da odmore 10 minuta

ja sam dobila 3 jufkice koje sam razvukla i uvila kao kiflu stavila u pleh preko pek papira , isekla ukoso ostrim nozerm svaku jufkicu i ostavila da se odmor jos neko vreme...rernu sam zagrejala pa smanjila na 180 stepeni..malo poprskala sa vodom svaku jufkicu i stavila da se pece..oko 15 muinuta ili dok ne porumeni..i ispao je hleb kao na slici
Eeee,samo sto ovo nije "pravi" hljeb,tj.nije posni,ko posti.Ali da je dobar,dobar je.🙂

hahaha

so

Priprema:

Снимљено, морам да пробам, хвала богу :heart:

Не знам да ли бих га пре мазала зрелим авокадом уместо путера па димљени лосос преко, или домаћа, фина маст и бели лук.
Баш сам прасица:lol: али овај хлеб и мене мами:heart:
ukusan je i samo ga jedem..posebno sa puterom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back