Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A kako dodaje gustin koji treba da se razmućka s vodom da bi ugustio belanca?
Samo dobro ušpinovan šečer, vreo s ringle u tankom mlazu i mutiti posle još neko vreme.
Inače je šne takav, duže od dva dana ne može da stoji a da ne pusti vodu i ubljeckavi tortu.

- - - - - - - - - -

ovo je slagač početnik, može ovde još da stane i đuveč četvrtast i moja vanglica narandžasta za kisela testa i bar dve šerpe od supe i od sosa :mrgreen:
ЈеЦе.
Док сам био студент бавио сам се тим спортом слагања суђа.
Једноставно уклапао сам судове и чудо једно колико их се много могло послагати!:super:

a moglo je bas
dsc0031-1.jpg

Lazanje sa spanaćem i pečurjama,upravo se peku.Nama je večera glavni i jedini zajednički obrok:)

1401348290IMG_2416_web.jpg

I za pola sata sve je gotovo!

Probajte,svideće vam se!
500 g

kora za lazanje

300 g

očišćenog spanaća

400 g

pečuraka

3 kašike

ulja

so

biber

2 čena

belog luka

300 ml

mleka

2 kašike

brašna

Spanać dobro oprati i na kratko obariti u vreloj vodi. Obaren spanać ocediti i sitno iseckati. U drugoj posudi na malo vrelog ulja izdinstati sitno seckane pečurke dodati beli luk,brašno i lagano nalivati mlekom,do određene gustine. Začiniti i kuvati 3-4 minuta. U dublju vatrostalnu činiju sipati malo sosa od pečuraka, prekriti korama za lazanje, pa opet sipati malo sosa. Preko sosa staviti polovinu obarenog spanaća, malo posoliti i ponoviti postupak još jednom. Preko poslednje kore sipati preostali sos i staviti u rernu da se ispeče na 200*C, oko 30 minuta.

Нашли у Максију неку шпанску паељу са морским плодовима, и ова мала се узвртела око ње, прави, па прави...

И шта ту има да се прави, само да се доспе вода и прокува.

На шта ли ће да личи, Бог свети зна.

Али, ту су увек јаја као резервна варијанта :zcepanje:

uopšte nemam ideju šta da zbrčkam, a i ne jede mi se ništa posebno,
a i mrzi me da se pomerim
Ја сам се ошуЊкао.
Пробај два јајета на око нпр, или кајгану с много пера од црна лука, или ситно сецканим празилуком.
Без хлеба, с нпр краставцима за салату... знам шта ти причам.

onda idi u goste :D

palo to meni na pamet, samo još da izaberem ko šta kuva :D

- - - - - - - - - -

vodi i mene
i moju dzukelicu

ma može, moji su svi gostoljubivi :D

- - - - - - - - - -

Ја сам се ошуЊкао.
Пробај два јајета на око нпр, или кајгану с много пера од црна лука, или ситно сецканим празилуком.
Без хлеба, с нпр краставцима за салату... знам шта ти причам.

jeste, meni jaja, a ti se šunjkaš, e ne može tako

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back