Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
djuveč mi je bio sranje
tvrda junetina
pojeo bubi
a i bolelo me dupe

drugo pravio sam mek end čiz
po starom srbskom receptu
obari makaroni
i na vrući makaroni narendaj kačkavalj :))

sad bi kuvo rakiju
al nemam rešo pa je pijem ladno

i od svoh forumašica
najviše podržavam dajv

...danas je pao file minjon sa šampinjonima, moj omiljeni, omiljeni...

...pripremanje mesa i šampinjona nije ništa posebno ali je teško napraviti dobar sos tj. preliv... tako da ću vam malo dosadjivati sa tim sosom...:)
pravi se brzo, lako i jednostavno što je meni veoma bitno. druga bitna stvar je da nema brašna, jer skoro svaki beli sos ga ima, a to sam hteo da izbegnem.
dakle, osnovni sastojci:
-jogurt
-pavlaka
-majonez
-senf
-začini po želji... u sos nisam stavio nešto mnogo začina ali po originalnom receptu idu svi začini u njega.
-neka mera koliko čega ide mislim da nije potrebna, sve može odokativnom metodom, mada sam ja tako i navikao.

i to onda izgleda ovako: :rumenko:

131220141907_zpsfbf542e1-1.jpg

...auuuu ko me terao da bas sad udjem na temu:dash:
...ovo izgleda odlicno Minjoncicu:super:

pita (sir+pečurke+ celer i peršun list..origano, kurkuma, i ostalim špecijama)u heljdinim korama se peče
ima sarme(koju ne jedem) i ćuftice u paradajz sosu + krompir ugaće iz kukera za mene

od kolača štrudla sa orasima(kupovna) :(

...a to je druga stvar, ja volim sve pa mi cudno :rumenko:

- - - - - - - - - -

...paprike sveze punim sampinjonima i super su, a to suve nisam nikad punila niti sta sa njima radila, meni to nekako sve pipavo,
nemam strpljenja za to...

nema ič pipavog ako ih staviš u toplu vodu da nabubre i onda puniš...jednostavno skroz

biće onako dobreno ljuto jelo-ako voliš

e ali mogu da jedem podvarak..ali ga spremam sa kockicama tikvica i slaninice pa nije tako jak

jao,sto napravih svarcvald kolac,
testo: 4 jaja, 100gr ovsenog/jecmenog brasna, 20gr kakaa, 4 kasike secera.... 10' na 200'C
pakovanje smrznutih visanja prosuti po testu, da upije sok
fil: 250gr Elle sir, 1/4l moja kravica slatka pavlaka i mali "grcki jogurt" onaj domaci sa ukusom pistacija
gore cokoladna glazura

nestao je u sekundi :super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back