Kvinsi
Buduća legenda
- Poruka
- 31.127
ima torti, a ima i torti. ja bih pre izabrala tortu nego kesten pire. pre bih je i napravila. još uvek ima onih koji vole i znaju da naprave dobru tortu 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

И Џек Денијелс са циметом и јабуком.Jeste bolji od nekih muckalica. Najvise mrzim one torte sa vec gotovim slatkisima (zele, bananice, jafa,...).
A kesten pire sa rumom, preliven cokoadnom glazurom i ukrasen slatkom pavlakom je vise nego kvalitetna poslastica![]()

ima torti, a ima i torti. ja bih pre izabrala tortu nego kesten pire. pre bih je i napravila. još uvek ima onih koji vole i znaju da naprave dobru tortu![]()
Pecene kore, pravi fil. I lakse mi je da napravim tortu nego palacinke npr., njih mrzim.
To ne racunam.И Џек Денијелс са циметом и јабуком.![]()

ima torti, a ima i torti. ja bih pre izabrala tortu nego kesten pire. pre bih je i napravila. još uvek ima onih koji vole i znaju da naprave dobru tortu![]()
... и коцкицом леда.I ja volim prave torte. Torte tortePecene kore, pravi fil. I lakse mi je da napravim tortu nego palacinke npr., njih mrzim.
A one sa piskotama, keksom, pudinzima, gustinima,...To ne racunam.
- - - - - - - - - -
![]()

Da, i ja ratatuj znam samo kao dinstano povrce. Licno ga ne volim jer mi je suvise corbast, vise volim nas srpski nacinMrs.Bi,
A sta ti je ono na prvoj slici sto si nazvala ratatuj?
Gledala sam na googletu, ratatuj je neko dinstano povrce, ali corbasto.
Не поричем, мада је све више оних који тортом сматрају мешавину кекса и пудинга.
da, to su moderne, brzinske varijante, ali ja preferiram prave torte
nekoliko kora, nekoliko filova, iako traje satima, mene baš opušta![]()
Reforma?Јасно. Зна се шта је права торта.
![]()

Meni smeta da je margarin zamenio buter, ja uvek osetim da je u pitanju neki margarin pa i ne jedem te torte.
Данас се оваква, с опроштењем срања, сматрају тортама. Шта рећи.
http://zena.blic.rs/recepti/Deserti/23280/Nesquik-san-torta
http://zena.blic.rs/recepti/Deserti/23259/Plazma-torta
Super !
Što se, bre, tako isključivi?
Nije svaka prilika ista, i ne mora svaka poslastica da bude reform torta.
Nekada je bitno da bude brzo i jeftino. Nemamo uvek vremena i para da pravimo "prave torte", niti je to potrebno ze neku neobaveznu sedeljku s prijateljima ili deci da se zaslade u svakoj prilici.
Ne vidim šta fali ovim dvema tortama. A opšte je poznato da deca najviše vole plazma tortu.
Uostalom, vremena i ukusi se menjaju, i kuhinja ima svoju modu, pa ono što je bilo hit kad sam ja bila mala, sad više nije.
Super !
Što se, bre, tako isključivi?
Nije svaka prilika ista, i ne mora svaka poslastica da bude reform torta.
Nekada je bitno da bude brzo i jeftino. Nemamo uvek vremena i para da pravimo "prave torte", niti je to potrebno ze neku neobaveznu sedeljku s prijateljima ili deci da se zaslade u svakoj prilici.
Ne vidim šta fali ovim dvema tortama. A opšte je poznato da deca najviše vole plazma tortu.
Uostalom, vremena i ukusi se menjaju, i kuhinja ima svoju modu, pa ono što je bilo hit kad sam ja bila mala, sad više nije.
Bi, jel si stavljala recept za ono povrce?

Znači, ovde je problem samo što je tu poslasticu neko nazvao tortom?!
Po meni je torta sve ono što je veliki kolač okruglog ili četvrastog ili obliku srca, mede (koječega), pa se seče na parčiće, a ne ako ima najmanje pola kile oraha, isto toliko čokolade, četrt kile putera....

Sacher torta njessra tesko. Daleko najgora tora na svetu.![]()

ni meni se ne sviđa Sacher torta, Schwarzwälder je puno bolja![]()

Znači, ovde je problem samo što je tu poslasticu neko nazvao tortom?!
Po meni je torta sve ono što je veliki kolač okruglog ili četvrastog ili obliku srca, mede (koječega), pa se seče na parčiće, a ne ako ima najmanje pola kile oraha, isto toliko čokolade, četrt kile putera....