Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam se navukla na ulje od koštica groždja,ali koristim i maslinovo...mislim da je ovo oje već neko vreme uzimam u Univeru, neko špansko,ali nisam sigurna...pogledaću ..

Nego juče sam htela da spremim zelene taljatele ( našla u Sloveniji u Spar-u, Bariline, kod nas ih nikad nema), pa sam ispržila slaninicu i luk kao dodaću neutralnu pavlaku, sa kojom nemam iskustva...Koristila sam onu malecnu Campina,ali juče uzeh jednu Kravicu ( Imlek) i jednu polimark..na kraju su onbe završile u ručku, jer mi je toliko trebalo.
Kakva su iskustva sa tim neutralnim, koju koristite?
Do skoro nije ni bilo ovih naših..

Mlečnu Imlekovu. Ne volim Campina zato što je biljna i premasna za moj ukus.

Šta znam, meni biljni kačkavalj i sve te light fete, mleka, jogurti su jadne zamene za nešto što treba da bude punomasno.
Mleko sa 0,1% masti je pišoder.
Biljni kačkavalj ima ukus plastelina.
Jedino ponekad popijem jogurt sa 0% masti zato što mi ne izaziva kiselinu.

Tečna pavlaka daje šmek hrani samo ako je mlečna. I još ako u nju staviš malo narendanog oraščeta, milina. Mada kada su lazanje u pitanju bešamel je zakon. Pavlaka mu dođe bleda zamena. Ili što kaže moja mama "danas svako sa 300g kačkavalja i po litre pavlake može biti domaćica".

Ja sam se navukla na ulje od koštica groždja,ali koristim i maslinovo...mislim da je ovo oje već neko vreme uzimam u Univeru, neko špansko,ali nisam sigurna...pogledaću ..

Nego juče sam htela da spremim zelene taljatele ( našla u Sloveniji u Spar-u, Bariline, kod nas ih nikad nema), pa sam ispržila slaninicu i luk kao dodaću neutralnu pavlaku, sa kojom nemam iskustva...Koristila sam onu malecnu Campina,ali juče uzeh jednu Kravicu ( Imlek) i jednu polimark..na kraju su onbe završile u ručku, jer mi je toliko trebalo.

Не користим течну павлаку, користим обичан милерам и то само у два случаја - динстане печурке и кисела чорба.

Šta znam, meni biljni kačkavalj i sve te light fete, mleka, jogurti su jadne zamene za nešto što treba da bude punomasno.
Mleko sa 0,1% masti je pišoder.
Biljni kačkavalj ima ukus plastelina.
Jedino ponekad popijem jogurt sa 0% masti zato što mi ne izaziva kiselinu.

Tečna pavlaka daje šmek hrani samo ako je mlečna. I još ako u nju staviš malo narendanog oraščeta, milina. Mada kada su lazanje u pitanju bešamel je zakon. Pavlaka mu dođe bleda zamena. Ili što kaže moja mama "danas svako sa 300g kačkavalja i po litre pavlake može biti domaćica".

Ne podnosim biljni kačkavalj..užasan je...

Ne koristim neutralnu, samo kiselu ili mileram za slana jela. Za slatkise slatku pavlaku a za sladoled isto kiselu.Ta neutralna mi je besmislen proizvod.

Ta neutralna mi je besmislen proizvod.
Kukuuuu... kako bre besmislen... u vrhunskim restoranima to je stejpl ingridijent... toliko belih sosova, uz piletinu, pršut i sireve, pa alfredo, pa slatkiši... hiljadu načina za spremanje sa heavy creamom...

jedino što kod nas to beše vrlo teško da se navabi pre dvajes' godina kad smo učili da kuvamo... :mrgreen:

Pa nisam znala čime drugo da povežem slaninicu i luk,a da nije paradajz.
Klasičan bešamel mi je za rinflajš...nije mi bio za ovo...nekako mi nije išla testenina u to...

Ni ja baš nemam iskustva sa tom neutralnom pavlakom...

Juče u Maxiju pitam gde stoji, odvedoše me negde iza svega,na dnu police...
a vidim tako ( van frižidera) drže i majonez...Je l on ne mora na hladno?

Pa nisam znala čime drugo da povežem slaninicu i luk,a da nije paradajz.
Klasičan bešamel mi je za rinflajš...nije mi bio za ovo...nekako mi nije išla testenina u to...

Ni ja baš nemam iskustva sa tom neutralnom pavlakom...

Juče u Maxiju pitam gde stoji, odvedoše me negde iza svega,na dnu police...
a vidim tako ( van frižidera) drže i majonez...Je l on ne mora na hladno?

to sam i ja videla kad mi je trebao za rusku salatu
ocigledno je da je pun konzervansa, cim ga ne drze na hladnom

ocigledno je da je pun konzervansa, cim ga ne drze na hladnom
Ne mora da znači... UHT mleko nema konzervansa, i ne stoji na hladnom... suština je samo da bude upakovan bez bakterija koje bi započele kvarenje.

- - - - - - - - - -

pa da negde mleko stoji van frižidera
šta se onda blesave kad stave one sireve i pavlaku U frižider
Sirevi i obična pavlaka se ne pasterizuju, zato se mnogo brže kvare na toplom...

Ne mora da znači... UHT mleko nema konzervansa, i ne stoji na hladnom... suština je samo da bude upakovan bez bakterija koje bi započele kvarenje.

- - - - - - - - - -

Sirevi i obična pavlaka se ne pasterizuju, zato se mnogo brže kvare na toplom...

kako u vajatu na selu u mrezici i kachici sir ostane svez a kupis ovo gow od pavlake u maksiju i ponekad otvoris a ona sva zbrckana :lol:

- - - - - - - - - -

Za mleko znam,ali za majonez nisam imala pojma da može van frižidera...

moj ti savet da sve sto kupis, sto pre pojedes i da se ne oslanjas na rok trajanja.... bolje da ti je frizider prazan no da imas lazan utisak sigurnosti pa da se trujes

Za mleko znam,ali za majonez nisam imala pojma da može van frižidera...
Pa kupovni majonez ti je 80% ulje, 5% jaja u prahu, pa konzervansi, emulgatori i čuda, tako da tu objektivno i nema šta da se pokvari dok ne otvoriš pakovanje.

- - - - - - - - - -

kako u vajatu na selu u mrezici i kachici sir ostane svez a kupis ovo gow od pavlake u maksiju i ponekad otvoris a ona sva zbrckana :lol:
Ma to je tek posebna priča, koliko puta mi se desilo da kupim već pokvareno, da sam brojao na prste, već ne bih imao š'čim... :lol:

Pa kupovni majonez ti je 80% ulje, 5% jaja u prahu, pa konzervansi, emulgatori i čuda, tako da tu objektivno i nema šta da se pokvari dok ne otvoriš pakovanje.

- - - - - - - - - -

Ma to je tek posebna priča, koliko puta mi se desilo da kupim već pokvareno, da sam brojao na prste, već ne bih imao š'čim... :lol:

dodjes na selo a ono vruca pogaca, kajmache mazes a ono se ne topi no samo se upije... pospes domace aleve i metes na sve to komad krtine od jucerasnje slave... brrr :lol:

Ja imam vajat..vajače moje :)) Imam i ceo rezevoar u oblovini

U moje s.r. pravljene sarmeze sa zeljem, nisam stavio uopšte slaninu, ebote, ja zaboravio lol
I da znate da je bilo onih, mnogih, koji nisu ni jeli pečenje. Pa, to, bre, kad sam video, :heart: mi zaigralo
Oduševljenje sam izazvao svojim s.r. sarmama

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back