Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moze da se cestita.... I srecna I tuzna sam danas bila, odlazi sutra u cg da radi u struci... Posao taj nasla pre par meseci ali su se dogovorili da je cekaju da odbrani master.... I tako.... Ode moja seka :-(

...neka joj je sa srecom i posao i sve, a nije to preko sveta vidjacete se....hvala dragom Bogu ima i skajp i viber i svasta nesto da olaksa te prepreke i daljine..:heart:

ma znam, nego eto... malo hormoni, malo sve... plus ona i V. imaju tako divan i poseban odnos.... znam koliko ce joj faliti mali prdica... :)
bice to sve super, znam... nego, malo me danas uhvatilo...

...ako iko zna koliko je tesko biti daleko od najdrazih, ja znam, ali kad znas da su dobro, da su zdravi i srecni onda nekako sve bude lakse...a "veliki" decko ce jos malo
dobiti seku i bice srecan, a i tetka ce doci...ne daj se:zag:

vecera, pizza od ...videcete sami ;)

poenta je da su cene sastojaka iste kao da sam stavio prasku sunku i sl
gljive su sveze tanko narezane na trenicu
pelat je domaci, spec kuvan za pizzze
:zimag:

IMG_20140126_122035.jpg

- - - - - - - - - -

IMG_20140126_121148.jpg

- - - - - - - - - -

IMG_20140126_121202.jpg

- - - - - - - - - -

Prilozi

• IMG_20140126_122749.jpg
    IMG_20140126_122749.jpg
    53,6 KB · Pregleda: 2
  • IMG_20140126_122737.jpg
    IMG_20140126_122737.jpg
    57,2 KB · Pregleda: 2
Poslednja izmena:
proko, ovo ti je super (mada ovaj prilog ne vidim)

Zene, jel kad poredjam sarme treba i odozgo da stavim ceo list kupusa?

joj, i ja sam pravila sarme, eno kuvaju se. A iznervirala sam se samo tako. Nijedan list kupusa nije kako treba, svi imaju onu debelu žilu, pa kad to isečem i malo ispravim list, on se pocepa. Samo sam se podsetila zašto ne pravim sarme. A osim muža niko baš nije lud za njima.
Ali ajde.... kao zimsko jelo. A kupus je u stvari lep i čvrst i ukusan, da se jede samo tako, kao salata, ali nije za sarmu.

I da, ja sam stavila listove (iscepane i pokidane) i odozdo i odozgo, više nego što sam uspela da umotam.

proko, ovo ti je super (mada ovaj prilog ne vidim)

joj, i ja sam pravila sarme, eno kuvaju se. A iznervirala sam se samo tako. Nijedan list kupusa nije kako treba, svi imaju onu debelu žilu, pa kad to isečem i malo ispravim list, on se pocepa. Samo sam se podsetila zašto ne pravim sarme. A osim muža niko baš nije lud za njima.
Ali ajde.... kao zimsko jelo. A kupus je u stvari lep i čvrst i ukusan, da se jede samo tako, kao salata, ali nije za sarmu.

I da, ja sam stavila listove (iscepane i pokidane) i odozdo i odozgo, više nego što sam uspela da umotam.

...ja cu praviti iduce nedelje ako dodju deca, ako ne nece biti nista od toga...imam par komada u frizu, za mene samu dosta...
...inace i ja stavim i na dno serpe par listova i odgore obavezno....

Afro idealan kandidat si za majku.
Kad uhvatim 5-6 sati naspavana sam.
Kad vikendom odspavam tih 5-6 u cugu, budem komirana
nije telo naviklo na taj luksuz... nego svakih sat budi se, mama daj vode mama daj meko... mama daj... ahahahahh... :zblesav:

Afro idealan kandidat si za majku.
Kad uhvatim 5-6 sati naspavana sam.
Kad vikendom odspavam tih 5-6 u cugu, budem komirana
nije telo naviklo na taj luksuz... nego svakih sat budi se, mama daj vode mama daj meko... mama daj... ahahahahh... :zblesav:

....heheeh...znam, ja sam se budila kad mi se deca otkriju..nisu morale ni da me zovu, a ako zvoni tel.to nikad cula nisam, jednostavno
sam se "programirala" tako sve dok nisu porasle...:D
....a navicices se i ti, i jednom ce ti sve to biti smesno i slatko kao meni sada, pa ces se cak i sa setom secati tih lepih vremena, verovala ili ne..

ma nemam ja nikakav poseban recept z;)

na luku udinstas ribic tako pocnes, pa onda sve dalje zavisi od ukusa
javolom na kajmaku a moze i sa gljivama ili klasika "na lovacki nacin"

ako imam govodje supe, najbolje od srzne kosti, time onda podlivam
obavezno dodam vina, bela luka, ...

neko samo pobrasnjavi ribic i tako ga prvo zapece pa ga podlije da se udunsta
ja opet volim luk, pa ga stavim malo...
ali kad pravim ribic na kajmaku onda ni ja ne stavljam crnog luka

a opet, ako skuvas supu od ribica juneceg, onda meso/ribic iz supe izvadis , rastavis na komade i napravis sos na kajmaku

ili zapeci pa udinstati na supi, dodati brasno da se sos zgusne i onda preliti kajmakom i blago promesati,
mada ja volem da umesam kajmak u sos
ako je domaci kajmak onda ne moze da ne valja :zcool:

ma nemam ja nikakav poseban recept z;)

na luku udinstas ribic tako pocnes, pa onda sve dalje zavisi od ukusa
javolom na kajmaku a moze i sa gljivama ili klasika "na lovacki nacin"

ako imam govodje supe, najbolje od srzne kosti, time onda podlivam
obavezno dodam vina, bela luka, ...

neko samo pobrasnjavi ribic i tako ga prvo zapece pa ga podlije da se udunsta
ja opet volim luk, pa ga stavim malo...
ali kad pravim ribic na kajmaku onda ni ja ne stavljam crnog luka

a opet, ako skuvas supu od ribica juneceg, onda meso/ribic iz supe izvadis , rastavis na komade i napravis sos na kajmaku

ili zapeci pa udinstati na supi, dodati brasno da se sos zgusne i onda preliti kajmakom i blago promesati,
mada ja volem da umesam kajmak u sos
ako je domaci kajmak onda ne moze da ne valja :zcool:

Kod mene sve domace z:lol:
Hvala z:poz:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back