Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja nisam imala cerku,a ovo dete je kao neki secer
ko zna sta ce biti sa njima,ali za sada je kao dar sa neba
al svaki cas mi drugarice kazu nemoj se bre vezivati za nju...
a sinoc oko 11 mi sin poslao poruku iz dedinog stana,oni otisli tamo da prespavaju,mama mi smo gladni :hej:
i ja brzo ispecem tople sendvice,uvijem u foliju i dodje date da odnese
ja cu biti od onih kojima ce srce biti puno kad joj deca dodju sa porodicama na rucak...sad sta ce jesti,to je veliko pitanje z:mrgreen:

Ovo mi je predivno ( nisam 2 dana bila kuci pa sad gledam stare poruke), treba tako.
A drugarice nisu u pravu, tako bi moglo da se kaze kad se uzmu ne vezivaj se, mozda se posle 20 godina braka rastanu
Moj sin bio 6-6,5 godina sa istom curom, vezala sam se za nju, i sad je volim isto, mada nisu zajedno vec skoro godinu dana. Sta ces, nek su oboje zivi i zdravi, cujemo se ja i ona ponakad al to je gotovo...

Sin napravio skoro litru karamel preliva...sad ne znam šta ću sa tim, ima neko ideju. Mnogo je lep i dobar, recept iz jednog elitnog hotela u kome radi, ali, džabe, kad mi ne treba.

Ako je to onaj gust sipaj preko oblande, preko onih vecih rupa, preko druga oblanda i tako dok ne potrosis. Ako je redji isto to samo dodaj u preliv oraha mlevenih ili plazma keksa da postane gust

Ovo mi je predivno ( nisam 2 dana bila kuci pa sad gledam stare poruke), treba tako.
A drugarice nisu u pravu, tako bi moglo da se kaze kad se uzmu ne vezivaj se, mozda se posle 20 godina braka rastanu
Moj sin bio 6-6,5 godina sa istom curom, vezala sam se za nju, i sad je volim isto, mada nisu zajedno vec skoro godinu dana. Sta ces, nek su oboje zivi i zdravi, cujemo se ja i ona ponakad al to je gotovo...

pa jel ima sad neku drugu devojku?
moji svekar i svekrva su jako voleli bivsu devojku i cesto su je spominjali.nije bas lep osecaj

komsinice od majke mog ex su me cesto kao greskom nazivale po imenu njegove ex :lol:

ja sam za to da se ne treba vezivati za mladice i devojke nase dece
ko da pati sa svakim njihovim raskidom
malo nam je nasih raskida
znam,al ja se tako lako zaljubljujem :rumenko:
da nije spam,muski jeli supu,belo meso ,krompir pire i kupus salatu,a ja sos od mirodjije sa kuvanim curecim krilom

jel ono sve - slatka pavlaka, karamelizirani secer, valjda ide i puter?..

Karamel je kao iz snikersa, savršen, imaju nekog dobrog poslastičara koji mu je rekao recept. Ide domaće mleko, šećer, soda bikarbona, so i med. Kuvao ga je dva sata, ali je mmmmm.
I da, neću ga iskoristiti u liker, probala sam da stavim jednu kašikicu u čašu mleka, predivno, mleko je dobilo gustu strukturu i ukus sladoleda, samo što nije bilo preslatko nego taman. Zanimljivo je to što na litar mleka za pravljenje tog karamela, ide samo 180 gr šećera...

Karamel je kao iz snikersa, savršen, imaju nekog dobrog poslastičara koji mu je rekao recept. Ide domaće mleko, šećer, soda bikarbona, so i med. Kuvao ga je dva sata, ali je mmmmm.
I da, neću ga iskoristiti u liker, probala sam da stavim jednu kašikicu u čašu mleka, predivno, mleko je dobilo gustu strukturu i ukus sladoleda, samo što nije bilo preslatko nego taman. Zanimljivo je to što na litar mleka za pravljenje tog karamela, ide samo 180 gr šećera...

pa daj recept, sto si neka :aha:

pa daj recept, sto si neka :aha:
Morala sam da ga pitam dal smem...
1 litra mleka, najbolje domaćeg, ali može i subotičko 2.8 mm
180 gr šećera
pola kašikice soda bikarbone
prstohvat soli
2 kašike meda
-kuva se na tihoj vatri da struji ili tek malo vri...on ga je kuvao dva sata,dok se ne smanji na trećinu smese. Povremeno mešati da se spusti pena. On je kuvao u zepter posudi pa nije zagorelo, ne znam kako bi bilo u nekoj drugoj.

je l' ima neko dobar, proveren recept za pitu s mesom?
pravljenje testa se podrazumeva

ignorisacu drugu recenicu...
ja pravila pre neki dan,bila jako fina.udinstala meso na luku,posolila i stavila bibera puno.a posebno umutila viljuskom 3 jaja,1 dl ulja i 1,5 dl kisele vode,pa sve pomesala sa rashladjenim mesom.folovala,naravno kupovne kore,svaku drugu

- - - - - - - - - -

i prasak za pecivo

ignorisacu drugu recenicu...
ja pravila pre neki dan,bila jako fina.udinstala meso na luku,posolila i stavila bibera puno.a posebno umutila viljuskom 3 jaja,1 dl ulja i 1,5 dl kisele vode,pa sve pomesala sa rashladjenim mesom.folovala,naravno kupovne kore,svaku drugu

- - - - - - - - - -

i prasak za pecivo

ja kore punim samo dinstanim mesom, a posle prelijem sve kad je slozeno umucenim jajetom, ajde jajima i kiselom vodom

pa jel ima sad neku drugu devojku?
moji svekar i svekrva su jako voleli bivsu devojku i cesto su je spominjali.nije bas lep osecaj

Nema...trebalo mu duze da je preboli ( ona njega ostavila )

komsinice od majke mog ex su me cesto kao greskom nazivale po imenu njegove ex :lol:

ja sam za to da se ne treba vezivati za mladice i devojke nase dece
ko da pati sa svakim njihovim raskidom
malo nam je nasih raskida

Pa sad, kako odluciti da se ne vezes? Cura mog sina je vise bila kod mene nego kuci ( bila u internatu pa zavrsilo tako sto je mesto u domu zvrjalo prazno, ona se preselila z:lol:) Kad su oboje otisli da studiraju, ona u Bgd, on Ns, svaki, svaki vikend su bili kod mene kao i celi raspust. A dobro dete, umiljato, kako je ne zavoleti? Mada ja sam uvek bila spremna da volim i mazim onu koja mog sina cini srecnim . I novu, kad bude, volecu isto....i necu staru pominjati z:lol:, mislim da to ne bi bilo lepo

Inace danas cufte iz rerne, meni uz njih integralni pirinac i sos od paradajza, muzu pire krompir i ajvar

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back