Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bile su mekane lignje dok smo jeli, ne znam sada da li mogu da budu jos mekanije il je to to, 10-ak min sam ih krckala: )

sad kad ti se okamene u stomaku,gotova si:lol:

znam da je sad kasno,al da napisem i ja moj recept za lignje :)
lignje iseci uzduz.prziti ih na puteru dok ne porumene,kratko,na dosta putera.dodati belog vina i poklopnjeno krckati oko 4 minuta.bitno je da bude dosta softa u koji mora da se umace beli hleb.sto nezdravije,to ukusnije :rumenko:

Smokvo, to cu sledeceg puta : )))
Inace, napravila sam i neki bombastican pita kolac slican baklavi, glavni fil je sa mlevenom plazmom, jajima i Nesquickom, moraacu sto pre nekome da posaljem pola tepsije :sad:
A preeko naravno soft za baklavu :(:(:(

Smokvo, to cu sledeceg puta : )))
Inace, napravila sam i neki bombastican pita kolac slican baklavi, glavni fil je sa mlevenom plazmom, jajima i Nesquickom, moraacu sto pre nekome da posaljem pola tepsije :sad:
A preeko naravno soft za baklavu :(:(:(

ja stalno nosim kolace koji mi uspeju(jeste retko,al i to biva :lol:) uvece na livadu.ako vidim da moji slabo jedu,necu ja da budem kanta...
ovi moji se svi obraduju,njima sve valja
nosi da posluzis posle treninga

danas pricam sa jednom babom o mom debaklu sa pogacicama i ona mi kaze da samo natrem drozdinu sa brasnom,posolim i zamesim sa mlakom vodom.naravno ,mere nije mogla ni pod pretnjom smrcu da mi da.
i malo pre pogledam u frizider,ostalo mi 200g drozdine.ajd,i onako sam planirala da je bacim,da pokusam.pogacice su super.bez jaja,bez kvasca,bez praska za pecivo.
naravno to nisu one koje se listaju i narastu i budu vazdusaste.to su pogacice iz mog detinjstva koje nam je slala jedna baba iz komsiluka

Pa šta ima veze 12 kora? Zavisi od koliko je to žumanaca fil. Ja bih ispekla 12 kora R = 25 cm od 24 belanca, a u 24 žumanca nema šanse da bih stavila više od 250 g putera.

Domacice ja sam na tortu od 9 belanaca i 1/2kg oraha (kore) stavila fil od 9 zumanaca, 250g secera, 300g milke i 250g butera. Jedva je nafilovah, uvek imam problem sa tom tortom zato sto se fil sliva (nafilujem jednu koru pa u zamrzivac, pa drugu pa zamrzivac). Da probam sa manje maslaca?

Ne znam kakav ti je recept, ali to je preterivanje sa orasima. Na 9 belanaca je dosta 300 g ml. oraha. I ne znam da li je zbog mlečne čokolade, meni nikada nije curio kada sam stavljala mlečnu, ali ja ne volim sa mlečnom, ja volim samo sa onom gorkom za kuvanje.

ja danas samo belina hihihihihihii

:mrgreen:

Cocaine-001.jpg

Ne znam kakav ti je recept, ali to je preterivanje sa orasima. Na 9 belanaca je dosta 300 g ml. oraha. I ne znam da li je zbog mlečne čokolade, meni nikada nije curio kada sam stavljala mlečnu, ali ja ne volim sa mlečnom, ja volim samo sa onom gorkom za kuvanje.

Omiljena torta mog tate, samo nju jede. Za cas je napravim ali mi je filovanje uvek problem. Kad prenoci u frizideru kora i fil su kompaktni i moze da se sece tanko kao flis papir :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back