Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
najprostiji je kao sos od brasna
stavis dosta ulja u serpicu da se zagreje
bar dve kasike nekog lepog belog brasna
promesas par puta al da ne pozuti i lagano u tankom mlazu dodajes mleko i mesas da se ne naprave grudvice
jos bolje sa vrucim mlekom
kad si dobila neku pristojnu gustinu , dodas neki zacin , vegetu i trebalo bi limunovog soka po ukusu
al ako nemas moze i belo alkoholno sirce ... malo bibera ako imas
i to je ta klot varijanta
ostalo su perverzije

najprostiji je kao sos od brasna
stavis dosta ulja u serpicu da se zagreje
bar dve kasike nekog lepog belog brasna
promesas par puta al da ne pozuti i lagano u tankom mlazu dodajes mleko i mesas da se ne naprave grudvice
jos bolje sa vrucim mlekom
kad si dobila neku pristojnu gustinu , dodas neki zacin , vegetu i trebalo bi limunovog soka po ukusu
al ako nemas moze i belo alkoholno sirce ... malo bibera ako imas
i to je ta klot varijanta
ostalo su perverzije

Hvala i onda mogu da prelijem meso i da zapecem u rerni?

Hvala i onda mogu da prelijem meso i da zapecem u rerni?

Ako ti je vec peceno meso pa hoces samo neki drugi ukus , mozes
ali onda dodaj i bar 1 jaje u taj sos na kraju pri mesenju
prvo izmuti jaje posebno pa lagano ga dodaj u bar poluohladjen sos jer ce da se zgrudva jaje

preli meso i to se vrlo brzo zapece ... nemoj na zivo meso , na peceno

ovo isto mozes i za lazanje samo menjas kolicine

Ako ti je vec peceno meso pa hoces samo neki drugi ukus , mozes
ali onda dodaj i bar 1 jaje u taj sos na kraju pri mesenju
prvo izmuti jaje posebno pa lagano ga dodaj u bar poluohladjen sos jer ce da se zgrudva jaje

preli meso i to se vrlo brzo zapece ... nemoj na zivo meso , na peceno

ovo isto mozes i za lazanje samo menjas kolicine

Aha ok a ako zelim samo onako meso i preko toga sos...

a meso kako da ispecem...onako obicno samo na tiganju?

moram ici

besamel je u principu mastan i jak
i najbolje ako imas belo meso , napravi snicle i kratko ih prepeci na gril tiganju ili obicnom sa trunkom ulja
poredjaj u neku tavu , preli besamelom i zapeci ... mozes dodati okolo i bareno povrce
ako su neki bataci i slicno ... przi u tiganju , zapravo dinstaj .. pa ostavi da se uhvati korica
i onda opet ista procedura prelivanja
eto ... odo spavati ;)

moram ici

besamel je u principu mastan i jak
i najbolje ako imas belo meso , napravi snicle i kratko ih prepeci na gril tiganju ili obicnom sa trunkom ulja
poredjaj u neku tavu , preli besamelom i zapeci ... mozes dodati okolo i bareno povrce
ako su neki bataci i slicno ... przi u tiganju , zapravo dinstaj .. pa ostavi da se uhvati korica
i onda opet ista procedura prelivanja
eto ... odo spavati ;)

Pilece belo imam mislila sam to sa prelivom od besamel sosa i pirimac uz to? a ? sta kazes ima smisla :per:

Hvala Laku Noc

Moze neko da mi napise kako najjednostavnije da se spremi besamel sos za pilece belo meso?

Imam brasna, mleka, ulja, paradajza,...samo ono najlakse bez kackavalja i ostalih dodataka bez masruma tj sampinjona ...

Ili prokuvaš neutralnu pavlaku, dodaš mirođiju, origano ili kari i kad se "ugusti" preliješ grilovano meso.

To mu dođe light varijanta. Pravi bešamel od brašna i mleka je kalorična bomba.

sad cu da je krckam do ponoci,pa sutra opet
prva ove godine.nesto mi je bledunjava...al zato su mi ruke crvene od kupusa ... :(

sad cu da je krckam do ponoci,pa sutra opet
prva ove godine.nesto mi je bledunjava...al zato su mi ruke crvene od kupusa ... :(

...dodaj malo aleve paprike..
...ja kad zavijem sarmu i slozim, napravim blagu zaprsku tek da malo dobije boje, i onda nalijem vrlo malo
vode...stavim na keca i krcka skoro celu noc....e sad sve to tako sam radila godinama, a onda me
drugarice iz CG nauicle da je mnogo lakse i jednostavnije, poklopiti je i staviti u rernu, em manje
miris u kuci em se kuva sa svake strane, a ne samo odozdo...u pravu su em bude brze gotova,
em se lepo ukrcka u rerni..od tad tako kuvam ;)

Muz od letos " kuka" kako mu se jede prasetina ali obzirom da imam mali zamrzivac nikako mi se nije kupovalo prase ( ili polutka u mesari) jer za nas dvoje je to mnogo da se ispece a kako rekoh nemam visak gde da smestim za drugi put. A danas naletim, prvi put, u mesari prodaju prasetinu u delovima :), 380 din/kg. Naravno kupim, uzela sam prednji but sa delom rebara, ispecem, napravila pire i salatu od kupusa uz to. Nisam stigla ni da slikam, tako smo navalili. Sad smo i vecerali, bas je dobro

...dodaj malo aleve paprike..
...ja kad zavijem sarmu i slozim, napravim blagu zaprsku tek da malo dobije boje, i onda nalijem vrlo malo
vode...stavim na keca i krcka skoro celu noc....e sad sve to tako sam radila godinama, a onda me
drugarice iz CG nauicle da je mnogo lakse i jednostavnije, poklopiti je i staviti u rernu, em manje
miris u kuci em se kuva sa svake strane, a ne samo odozdo...u pravu su em bude brze gotova,
em se lepo ukrcka u rerni..od tad tako kuvam ;)
stavila sam alevu u meso,napravicu blagu zaprsku sutra pred rucak.ne bih ja to staljala u rernu...serpe sve su mi cepter sa plasticnim drskama,a i ovako su kuvale moje babe,mama...to je jelo sa kojim se ne bih igrala :lol:

mm je imao napad kuvarske strasti
pa ja ostado gladna:mrgreen:
mislim, on smatra da je problem u beadekvatnoj ribi:mrgreen:
a ja kazem da i budala ume sa dobrom ribom, a samo umetnik sa bilo kakvom:mrgreen:
sve u svemu, uopste nije problem u vrsti ribe, inace bila devetika, jako krupna u pitanju
meni se nije svidelo sto je pecena u smesi ulja, belog vina, i paradajz pirea uz naravno sve zacine
ja jednostavno nemam zeludac za bilo sta spremano u vinu
odmah me tera na povracanje
i tako...
kao svaka prava zena pojela parce
i silno ishvalila trud
istina, radili sve zajedno, vise ja no on, ali nema veze
ali rekla da mi smeta vino
i tacka

stavila sam alevu u meso,napravicu blagu zaprsku sutra pred rucak.ne bih ja to staljala u rernu...serpe sve su mi cepter sa plasticnim drskama,a i ovako su kuvale moje babe,mama...to je jelo sa kojim se ne bih igrala :lol:

..pa i moje su tako kuvale, i ja rekoh ti vec jako dugo...
..nego me sad zanima kakav je to cepter ako ne moze u rernu, jel moguce da sudje koje platis ko polovni bolji auto ne moze u rernu, i da
taj kvalitet daje plasticne rucke..:eek:ja sam stvarno mislila da je to ne unistivo totalno...

..pa i moje su tako kuvale, i ja rekoh ti vec jako dugo...
..nego me sad zanima kakav je to cepter ako ne moze u rernu, jel moguce da sudje koje platis ko polovni bolji auto ne moze u rernu, i da
taj kvalitet daje plasticne rucke..:eek:ja sam stvarno mislila da je to ne unistivo totalno...

ne znam,ja sam moje nasledila od pokojne svekrve,meni to lici na plastiku,pretpostavljam da ne ide u rernu

meni to kuvanje/krčkanje/zapicanje (:zcepanje:) u rerni daje sasvim drugi ukus svakom jelu, mnogo bolji.
Prvi put sam punjene paprike jela tako zapečene kod svekrve. Pre neki dan sam i ja napravila i to poredjam u ono zemljano djuveče.
I otkad sam ovde naučila da ćufte i slično mogu u rernu, i to tako pravim. Sinoć sam pravila šnicle od spanaća i prosa sa sosom od mirodjije. Bilo za danas.
A večeras sam skuvala tetovac i upržila luk, pa će ćerka sutra da zapeče prebranac. Imam jednu veću plitku zemljanu posudu i dve male. Što su deca oduševljena tim malim, iako oni više nisu mali. Ali obavezno izdelim taj prebranac da imaju svako svoju malu posudu.

Imam i ja cepter i ne stavljam ga u rernu. Za to imam druge vrste posudja.

ne znam,ja sam moje nasledila od pokojne svekrve,meni to lici na plastiku,pretpostavljam da ne ide u rernu

...pa ja mislim da ti skupi sudovi zaista treba da mogu i u rernu bez obzira sto to tebi lici na plastiku ne bi trebalo i da jeste plastika....
...a sto se tice rizika ne bih ni ja rizikovala, i nisam uopste mislila nista zlonamerno, vec mi je cudno, zaista...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back