Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e još samo način ishrane samo sirovom hranom nisam probala
skupo je to za naše mogućnosti..mada madam Wolk uspešno izdržava i u 7.deceniji života a prebrodila je
najstrašniju bolest na taj način
bila sam na makrobiotici godinama, pa vege, pa samo proteini bez voća i mleka i UH ( ovo zadnje je bilo najbolje..mada opet skupo)
ali sa sexom nisam imala problema..naročito u tim godinama a i kasnije :)

mislim da je formula u umerenosti i izbegavanju opasnih nezdravih namernica..

eh da...meso, meso i samo meso.:zaljubljena: :lol:

ja sam danas ulovila u frizideru mlad kajmak juce skupljen sa mleka, ljutu crvenu papriku, blansiranu..zao mi sto vise nisam napravila..mnogo su dobre, a tu papriku vise ne vidjam na pijaci i onaj lepi mediteranski somun sa maslinama
i necu vise nista danas da jedem..kajmak je kajmak

domacu juneću supicu i sarmu.
već sam pravio od listova kupusa , malog proizvodjaca, Ćulum, futoskikupus, fora je i listoma, zdravi i taman debljine 1list jedna fina sarma.
jutros sam smotao, vozio bajs, sad se kuva, pa alevica lepotica na ulju i u rernu. suvo sam isto fino nasao.
ebem kewe, normalno lol

danas sam po prvi put kuvala corbu od bundeve
posipana odozgo narendanim kackavaljem i to neki bozanstven ovci, pecenim suncokretom i semenom golice
naravno tu je i persun
samo
bilo bi bolje da je ljuta
b7hohz.jpg
[/IMG]
azcm51.jpg
[/IMG]
odlična!

domacu juneću supicu i sarmu.
već sam pravio od listova kupusa , malog proizvodjaca, Ćulum, futoskikupus, fora je i listoma, zdravi i taman debljine 1list jedna fina sarma.
jutros sam smotao, vozio bajs, sad se kuva, pa alevica lepotica na ulju i u rernu. suvo sam isto fino nasao.
ebem kewe, normalno lol

Sada rizikujem da navučem tvoj gnev, ali šta tvoja žena radi kada ti zavijaš sarme?

Може да конзумира протеине преко пресних јаја, пресног млека и сремског сира који се без проблема направи од пресног млека(самокис!), сухомеснатих производа(али не индустријских) попут шунки, пршуте, кобаЈсица, кулена, сланине, а може и млевено свињско, говеђе, овчије, козије и зечије месо, затим млевена белина од живине, гусака, патака, само дода мало соли, бибера, некада и љуте млевене паприке, а од рибе може лосос и туна јер немају шмек на рибу, само се благо посоле и прелију лимуном, за пола сата се топе у устима.
ne moraju da se ni sole ni kisele ni da se ceka, doslovno mogu da se sa ribe iseku i direktno stavljaju u usta, ko sasimi, i nije jedina vrsta ribe koja se tako presno jede, a meni je tako i mnogo ukusnija nego termocki obradjena...doduse ja i teletinu vise volim presnu, jedino piletinu i svinjetinu ne bih jela bez termicke obrade jer ih i ovako i onako izbegavam zbog mirisa :bljak:

Sada rizikujem da navučem tvoj gnev, ali šta tvoja žena radi kada ti zavijaš sarme?

radi, ne radi inače subotom, ali je danas morala na posao.
inače joj je posao takav da često i putuje, a meni stvarno nije teško da povremeno kuvam.
evo sad mi je baš prijatno da kuvam.
naravno da normalne i korektne osobe zasluzuju odgovore.
kapiram ja da ima tona nesposobnih muskaraca, pa je jos uvek zbunjuiuce kad musko mota sarme i to tradicionalno.

Pa volim vas, ali to ne mora da znači da ne treba da budem sa razvigorom u ok odnosima. :cmok:

Razvigore, hvala. Iskrena da budem, ja ne poznajem ni jednog muškarca koji zavija sarme. Vrlo malo je i onih koji kuvaju na taj način na koji ti to radiš, konstantno, raznovrsno, čak i kolače praviš. Alal ti vera.
ma nahvali me ti na lepe oči.
čini ti se da konstantno kuvam, a kolace znam dve ili 3 vrste, a celo leto i jesen dosad skoro da uopšte nisam nista spremao.
ali hvala, mada ne znam sta jentu za pohvalu, iskreno.

Pa volim vas, ali to ne mora da znači da ne treba da budem sa razvigorom u ok odnosima. :cmok:

Razvigore, hvala. Iskrena da budem, ja ne poznajem ni jednog muškarca koji zavija sarme. Vrlo malo je i onih koji kuvaju na taj način na koji ti to radiš, konstantno, raznovrsno, čak i kolače praviš. Alal ti vera.
pa nisam to ni rekla,samo sam ti rekla da ti ne bi bilo lose ni u nasem drustvu:zper:

ma nahvali me ti na lepe oči.
čini ti se da konstantno kuvam, a kolace znam dve ili 3 vrste, a celo leto i jesen dosad skoro da uopšte nisam nista spremao.
ali hvala, mada ne znam sta jentu za pohvalu, iskreno.
pa to sto gomila muskaraca kod nas kad im zena nije tu stvede ishranu na pastetu i suva leba ili eventualno konzervu tunjevine ako je bas born tu bi vajld :lol: missim mozda ovi mladji malo manje sta znam...

....dodjoh s' pijace...paradajiz, krastavci, rotkvice crvene i uzeh jednu belu da probam, to jos nisam jela..brokoli, kupus...mladi sir i 200 g oraha (700din./kg)...

....za rucak paradajiz corba....restrikcije u ishrani...:)

juce sam videla karfiol 30 din,prelet.pa samo sto ga besplatno ne dele

...kod nas je 50 dinara...ali ga ja bas nesto ne volim....a veliki cvet brokilija platih 40 dinara...
...i bilo je 3kg jabuka za 100, ali ne daju da se bira, pa nisam blesava da bacim pola kad krenem da secem...

a ja sva bila oduševljena kad sam videla na Zelenjaku karfiol za 60, pa uzela jedan ogroman. Prekjuče sam ga samo obarila uz losos šnicle, a sinoć sam složila musaku od karfiola i zapekla, da mogu moji da jedu (pošto sam ja na poslu), a i ja da imam kad dodjem kući. Jedva čekam. A ostalo mi mesa (namerno sam kupila i spremila više) pa ću sutra da punim patlidžane.
Inače sam pre neki dan kupila 5 kila paprika, po 50 dinara za kilogram, ali prodavali samo "na veliko". Pa koliko je to?, pitam ja. Kaže, 5 kg. Pa daj 5 kg. Lepe, zdrave, one tamno zelene pa malo narandžaste. Mora da je to neka uvozna, možda GMO sorta. Ali slatke su i ukusne.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back