Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gulaš ... juče kuvan za danas...
Danas samo pire da bude kompletno
Pravila sam neke keksiće od kikiriki putera (još nisam potrošila). Ne sviđaju mi se ...malo su više suvi.
Tako da su svi jeli jagode posle ručka
I brzi desert sa piškotama, jagodama , pudingom i šlag kremom
Salata paradajz i krastavac sa malo crnog luka i narendan sir odozgo
Za večeru planiram onaj Dragišin recept sa viršlama

Što ja volem da jedem hladan spanać:prstic:

sa barenim mladim krompirićima mi je suuupeeeer!!! može meso a i ne mora

ja danas kupila rendanu šargarepu u maxiju i grin smit velike jabuke(rendaću ih i spojiti sa šargarepom za salatu..i malo poprskati sa LIMMIjem

to ide uz pečene šnicle soma na teflonu sa začinima i barenim mladim krompirima sa tartarom

da li se ispeče dobro? misli lisnato se brzo ispeče ali meso u njemu??? koja temperatura i koje vreme?

prethodno sam zapekla meso u tiganju sa svih strana
tiganj mora biti vruc
meso taman ispeceno da se uhvati korica, al da opstane mekano na dodir, tako ces sacuvati mekocu mesu i svi sokovi ce ostati unutra....

tek onda sam meso namazala senfom, razvila lisnato, premazala ga umucenim jajetom, stavila malo sira i slaninice, pa to meso, uvila, opet premazala jajetom i posula susamom
u renu na 200 stepeni, 20 minuta

izmedju liosnatog i mesa, mozes sta stavis fil po zelji, koji god hoces

sarmice od zelja...valjda neću omanuti u nalaženju zelja kao juče spanaća :lol:

Teško da danas na našoj pijaci zelje nisi našla, samo što ga poklanjali nisu :lol:

Danas:
Rizoto od šitaka, tikvica i šampinjona s integralnim pirinčem, + losos od juče + salata (rendana šargarepa, keleraba, celer, secckana zelena, masline)
Upravo tučem po jagodama :rumenko:

prethodno sam zapekla meso u tiganju sa svih strana
tiganj mora biti vruc
meso taman ispeceno da se uhvati korica, al da opstane mekano na dodir, tako ces sacuvati mekocu mesu i svi sokovi ce ostati unutra....

tek onda sam meso namazala senfom, razvila lisnato, premazala ga umucenim jajetom, stavila malo sira i slaninice, pa to meso, uvila, opet premazala jajetom i posula susamom
u renu na 200 stepeni, 20 minuta

izmedju liosnatog i mesa, mozes sta stavis fil po zelji, koji god hoces

neam repke ali ovo je sjajno !:super:

Teško da danas na našoj pijaci zelje nisi našla, samo što ga poklanjali nisu :lol:

Danas:
Rizoto od šitaka, tikvica i šampinjona s integralnim pirinčem, + losos od juče + salata (rendana šargarepa, keleraba, celer, secckana zelena, masline)
Upravo tučem po jagodama :rumenko:

svidja mi se ovaj meni..po mojem ukusu je :)

- - - - - - - - - -

mada losos ne volim :(

napravila deci americke palacinke:confused:
toliko su drecali za tim,a to ni prineti nasim tankim,ko flispapir,mirisljavim
al dobro bar se lako prave,a i njih sam skinula sa vrata
ne znam sta su oni zamisljali da je to
mi smo danas rucali kod mojih rostilj
ja sam se prejela luka,pa sad sam za izbegavanje:rumenko:

evo ih, hvala Dragiša
Fotografija1834.jpg

nešto mi kolač ide ukrivo...nema veze, kad se iseče, ne vidi se
Fotografija1829.jpg

I kod mene danas bili mladi krompirići prženi. Uz to pohovano svinjsko i salata od pečene paprike iz zamrzivača. Da se potroši. A moji obožavaju. Imam i jagode, pa bih napravila neki kolač, kao ovaj od najtmer, ali nemam piškote. Naći ću neki s jednostavnim patišpanjem.

napravila deci americke palacinke:confused:
toliko su drecali za tim,a to ni prineti nasim tankim,ko flispapir,mirisljavim
Meni su dobre te americke palacinke. Nisu mi ukusne kao nase normalne ali naprave se brze, ne moram da drezdim nad njima sat vremena. Zbog toga su mi, za dorucak, prihvatljivija varijanta od obicnih.

Ja danas ne kuvam nista jer sam se ozdrala juce od gulasa, divan je bio. Imam supu od juce i dosta.

Ja ih umesim kao obicne, mirisljave, samo gusce. Nije neka filozofija. A pece se 5 odjednom. :p I ja inace glasam za obicne, ali za dorucak su mi ove prihvatljivije. Imam i ja dusu, ne stoji mi se ujutro sat vremena u kuhinji. ;)

Ma ok, čisto na glas razmišljam, mada u neka stara vremena palačinke se nisu ni jele za doručak ... to je ono vikend/popodnevna/večernja zanimacija ...ali ok rekoh da sam otvoren po pitanju novotarija :lol:

..juche grashak sa malo shecerca i shargarepe i kockicama dinstanog mesa,
uz to mladi sir i paradajz..
..danas chorba od povrca i klasichna musaka..ima kupusa mladog za salatu..

..htela da pravim cheesecake sa jagodama i kupila sve shto mi je falilo, ukljuchujuci i dva i po kg jagoda, da se jede i da napravim kolach..
..onda ustanovila da su mi izgubili dno prstena :roll: ostao samo deo za kuglof.. :neutral:
..sutra kupila novi kalup, ovaj je ionako bio dosta ofucan (nasledjen)..
..usanovila da su od juche utukli jagode.. :roll:
..dokupila u najblizoj piljari po 200din :roll: pola kg,
povadila sve da smuckam i ustanovila da su pola mlevene plazme pokrkali sa mlekom jutros posle doruchka.. :besna:

..sad cu da pojedem ove jagode i briga me.. :evil:

..htela da pravim cheesecake sa jagodama i kupila sve shto mi je falilo, ukljuchujuci i dva i po kg jagoda, da se jede i da napravim kolach..
..onda ustanovila da su mi izgubili dno prstena :roll: ostao samo deo za kuglof.. :neutral:
povadila sve da smuckam i ustanovila da su pola mlevene plazme pokrkali sa mlekom jutros posle doruchka.. :besna:

Pametno :aha:...

tacno znam o cemu pricas,moja stara boljka
na svo to trcanje da nabavim sta su u medjuvremenu pojeli,uzmu mi i pare iz novcanika,pa na kasi mucem i crvenim:evil:

Meni su dobre te americke palacinke. Nisu mi ukusne kao nase normalne ali naprave se brze, ne moram da drezdim nad njima sat vremena. Zbog toga su mi, za dorucak, prihvatljivija varijanta od obicnih.

.
tacno je da se jako brzo i prave i peku,tako se brzo peku da su mi pola izgorele:mrgreen:
a sa cime ih vi jedete?
moja deca cula za sirup od javora,e da necu i to da im kupujem,pa posle da kazu da im se ne svidja
Nemam nista protiv novotarija u kuhinji, ali pored nasih palacinki praviti americko djubre meni to skroz bzvz :aha:
pa nije americko djubre,idu jaja,mleko,ulje i brasno :)))

tacno je da se jako brzo i prave i peku,tako se brzo peku da su mi pola izgorele:mrgreen:
a sa cime ih vi jedete?
moja deca cula za sirup od javora,e da necu i to da im kupujem,pa posle da kazu da im se ne svidja
Moj decko jede sa tim sirupom (covek moderan :mrgreen:) a ja normalno, marmelada, med, nutella, zavisi sta imam u kuci. Videla sam da ih prave 'merikanci i sa borovnicama, moracu da probam jednom. :)

Meni je taj sirup tesko s. Ako su ti deca izbirljiva nemoj da kupujes. Ukus nema nikakav, samo slatko, slatko, slatko, sami secer. Malcice ali skroz malcice baca na gorcinu. Ja sam bas veliki ljubitelj slatkog ali taj mi je sirup presladak. Bolji i ukusniji je med 100 puta. Eto to je moj utisak, ne znam sta da ti kazem, Ameri se u tome dave. Meni totalno razocarenje.

Stavila sam slatko od jagoda.
Nasla sam neki recept:
Iscede se 3 limuna pa razrede sa 500ml vode
jagode operu , skine peteljka
u dublji lonac(ja sam onaj od supe) se redja:
Secer
jagode umocene u sok od limuna,
I tako dok ima
Pa se na kraju prelije tim sokom i
ostavi da stoji 24h
i sutra kuva oko sat vremena, bez skidanja pene
to tek na kraju.

Kolicina:
1 kg jagoda
1,25 kg secera
3 limuna
500 ml vode

jel pravio neko nekada?
Jel ovo ok?

I da prekrila sam lonac suvom krpom?

Slatko sam se ismejala... i treba da pojedes jagode :-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back