Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hleb sa sirom, puterom i mladim lukom za rucak.

nije lose ukus je bas onako kako treba. jedino je problem sto treba uskaditi velicinu vekne sa kolicinom putera, pa i sira. znaci neka manja vekna da bi se cela natopila nadevom

samim tim mi padaju razne kombinacije na pamet, ali to je vec neji drugi obrok

Poslednja izmena:

nije lose ukus je bas onako kako treba. jedino je problem sto treba uskaditi velicinu vekne sa kolicinom putera, pa i sira. znaci neka manja vekna da bi se cela natopila nadevom

sto? jel bila veca vekna, i suvlji hleb kad se ispekao?

sto? jel bila veca vekna, i suvlji hleb kad se ispekao?

lepo sam napisao, al ajde.

vekna je bila veca nego sto treba za pripremljeni preliv. tj za onoliko preliva, po receptu, bolje uzeti manju veknu ili baget.

iskoristio sam vise od polovine tako pripremljene vekne. i slatko se pojelo. ostatak jeste buio suv, tj nenatopljen. zadovoljna?

...sutra nesto slicno kao ona krompiraca o kojoj stalno pricaju nase drugarice Vojvodjanke...uz to mladi luk.....a ima i one corbice jos taman za sutra....

...to ce biti poslednji jaci rucak u ovoj godini nadam se...greOta da propadnu kobaje u frizu..:mrgreen:

Jeste, treba staviti više putera radi boljeg ukusa.. I ja ću praviti ponovo sutra samo ću dodati i malo svežeg bosiljka i više putera.

ovo izgleda fantastično!
no, da li ste pravili pituljice od heljdinih kora -sa sirom i zeljem( ono-parče kore filovano-urolano i umotano kao puž?..neko mi reče da treba kora da se malce prepeče u rerni pa poškropi kiselom vodom
pa onda filuje i kratko peče o5 u rerni? kao -onda je prhka..??? ima li neko iskustva?

Tolka, nisam pravila te pužiće, nego obične pite. Ja sa heljdinim umotovam po dve kore. Prvu poprskam uljem, a na drugu stavljam nadev, rasporedim ga preko cele kore, pa onda urolam. Ne pravim ništa drugačije nego sa običnim korama, jedino što običnih obično redjam po četiri jer su tanje.
Ja ne bih stavljala koru da se prepeče u rerni pre filovanja. Po mom mišljenju, postaće krta i sumanjam da bi joj kisela voda pomogla da omekša da bi mogla da se nafiluje i umota. Nisam probala, ali mislim da bi tako bilo. A i komplikuje se bespotrebno.
Ja pitu od heljdinih kora pečem kao i svaku. Oko pola sata, dok ne porumeni.

e, jesi maslenik pravio nekad
meni to omiljena varijanta tijesta s maslacem/maslomjos u kombinaciji sa satricom - salata od mladog luka i kajmaka/vrhnja/pavlake i sira
pa malo slaninice
injao ;)))))

A ovde mogu da kuckaju samo oni koji znaju da kuvaju? Ja sam trenutno na "bolovanju", ništa ne radim, a opet uradim nešto.
Trenutno drugi kuvaju za mene.
Mogu vam dati ideju:
Pakovanje mlevenog mesa, krčka se dok se ne skuva lepo, pre toga dodati vegetu, može i malo paprike ili šta već volite, hazbnd ima običaj da dohvati i lovorov list i biber i štatijaznam, pred kraj sipati kuvani paradajz. Uz to makarone ili špagete, neko voli i da jede tako čorbasto sa hlebom, ja prelijem makarone samo mesom i tu dodam kuvani paradajz, njam njam :heart:

pirinac je majka. ja to u mikrovejvu. moze sa pola kocke za supu, ili kasika vegete.

sipas i ne mislis. uvek ispadne dobro

m'jok, zdravije bez pirinča
sad samo supice, čorbice, salate
mada sam ja juče jela neko mesce, a uveče i paštetu, treba izbaciti to
ne pašteti, viršlama, salami
pirinču, belom hlebu, margarinu (ovo rešeno)
i tako te stvari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back