Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za rucak blitva, pire krompir i pecena jaja.
Ovo sam vecerala: ćabata +mast+ ljuta paprika :D .Jos da sam stavila belog luka gore ....mmmmmm ( nisam zbog muza, nek mu bude jednom :)
Fotografija0401.jpg
)

Danas suljpa :)
Sinocna pita sa sirom se pojela u cugu, svi su je hvalili :rumenka:
Ostalo mi pola kora pa mozda smotam pica rolat

PS. Bas sam krenula sa laganom hranom ahahahahha

- - - - - - - - - -

Kupila sam gorgonzolu, moracu sos napraviti veceras. Obozavam taj sir

ne bre. blitvakrem, bez jaja

stigli krompirici, pilece belo na teflonu, mozda stavim i onaj hleb sa sirom i mladim lukom

i ja sam kupila krompirice
ja cu njih da provucem kroz maslinovo ulje sa puno ruzmarina, malo morske soli i u rernu..
piletinu cu samo da izgrilujem

jooj hleb sa mladim lukom..videla sam fotku joce..savrseno izgleda
al ti onda neces da se ljubis sigurno ;)

Kad bih uspela da ubedim dragog da ručka što i ja, ne bih morala da spremam trista obroka dnevno.
Danas ništa, bolujem, nek se snalazi ko kako ume (on se snašao, videsmo jutros da je pržio salamu).
Ja sam sinoć isto uz neku salamu prženu, što je najnezdraviji deo obroka, prženo jaje, krastavac, kačkavalj i paradajz.
Njam!
S tim što ne mućkam salate i sirće i to nego samo iseckam pa jedno po jedno :zaljubljena:
Paradajz ne solim, so retko kad stavljam u hranu, vegetu samo kad moram (tj. skoro uvek, pomfrit, supa, meso, čorba, mora malo).

Kakve su heljdine kore? Slatke?
Koja je razlika izmedju heljdinih kora i kora sa brasnom od heljde?

Videh juce u radnji pa bih da probam ali nemam pojma kakve su

Nisu slatke. Neutralne su kao i obične. Ja sam od njih spremala samo slane pite. Razlika izmedju heljdinih kora i kora sa brašnom od heljde je u tome što je ovo prvo lakše reći jer je kraće, tj. nikakva. Kako ko kaže.
To su kore u koje je prilikom mešenja ubačen neki procenat heljdinog brašna, tj. brašna od heljde. Nikako se ne pravi samo od heljdinog brašna jer bi bile previše tvrde, previše crne i prilično gorke. Koliko god heljda bila popularna, ona sama nije baš ukusna.

Za doručak pita od spanaca po receptu http://www.coolinarika.com/recept/slani-mafini-sa-spanacem/ samo što ja nisam pravila mafine nego pitu. Odlična je!
Za ručak će da bude losos sa spanaćem. Losos u nekoj marinadi, a spanać klasično, ono s mlekom i belim lukom.
Pogledajte prilog 283640 Pogledajte prilog 283641

ovo izgleda fantastično!
no, da li ste pravili pituljice od heljdinih kora -sa sirom i zeljem( ono-parče kore filovano-urolano i umotano kao puž?..neko mi reče da treba kora da se malce prepeče u rerni pa poškropi kiselom vodom
pa onda filuje i kratko peče o5 u rerni? kao -onda je prhka..??? ima li neko iskustva?

skuvala mlad krompir, mladu blitvi i mrkvu, zacinila cesnjakom i maslinovim uljem
izgrilovala cevape i shitake
O. napravio salatu s mladim lukom, paradajizom i maslinama
najeli se ko prasitji
sad u rernu stavila sirnice/pince
nisam ih sto godina pravila
a podsjecaju me na doma samo tako <3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back