Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jaja su jaja. moze i bez jaja ali je bljutavo. dakle ne moze bez jaja da bude kako treba

Misliš? Može hleb da bude njami i bez brašna. Kao što paprika ili sarma mogu biti posni. Stvar ukusa.:) Na primer, ja ne volim majonez i pavlaku. Što znači da sve one silne salate tipa ruska, mimoza, aurora i sl. nisu na mojoj listi jela koje spremam/jedem. Kao što u mom frižideru nećeš naći majonez ili pavlaku. Ni jogurt. Mleko trenutno samo kokosovo i pirinčano. Kravlje se vuče danima pa ga na kraju popiju mačke.
Omiljena popara ili puding od hleba su jela koja ne volim da vidim a kamoli da probam. Kao i pahuljice/musli sa jogurtom.

A gomila ljudi to voli/jede. I ukusno im je. I niti su oni frikovi što to jedu niti ja što to ne volim.

Poslednja izmena:
ma sve moze. ali je paprika paprika, hleb je leba, a jaja su jaja

ko omatori treba da duplo manje jede i da ukine jaja i druge ukusne masnoce. jedite kartoncice,

supstituti su onako, kao pravo ali svi znamo da to nije to

ma sve moze. ali je paprika paprika, hleb je leba, a jaja su jaja

ko omatori treba da duplo manje jede i da ukine jaja i druge ukusne masnoce. jedite kartoncice,

supstituti su onako, kao pravo ali svi znamo da to nije to

ovde niko ne prica o holesterolu u jajima, nego o neprijatnom msirisu koji jaja imaju zato sto se kokoske hrane koncentratom

blago vama koji imate na terasi koku nosilju, koja kljuca po travi i nosi mirisna jaja

ok. imam recept za prinsec krofne najbolje na svetu, iz ceske od pre mnogo decenija

i u pravu ste - kada se nabave prava jaja sve se zuti kao da su zlatne princes krofne. i ukus i miris

neprijatan miris kod hrane - pa demokratija je slaba kontrola i biznis jer kako da se zaradi ako se napravi kako treba. ne moze

napravila detetu koh, kad već ne umem palačinke...
nije se bunio, sipao je u dubok tanjir...

ma umem ja da zamesim palačinke, ali sam mnogo trapava i ne umem da ih okrećem, uvek im se nešto desi: ili se uvrnu, ili pocepaju ili....eto, ne umem....:rumenko:

Boko, ja mislim da ti nemaš dobar tiganj! I ja se tako mučim, lepe mi se, cepaju... jednom sam pozajmila od drugarice njen koji koristi samo za palačinke, to je bila pesma. Za čas i sa zadovoljstvom ispekoh čitavo brdašce palačinki. A nije neki od ovih fensi, tipa keramički, ni non stick, nije ni onaj skroz plitak, kao specijalni za palačinke. Najobičniji onaj starinski tiganj, poteži.
Imam dva keramička, bili su super u početku, kako im se ta keramika malo izliže (kao i ona non stick podloga) postaju pravo mučenje za upotrebu. Valjda ih treba baciti i kupiti novi.

ok. imam recept za prinsec krofne najbolje na svetu, iz ceske od pre mnogo decenija

i u pravu ste - kada se nabave prava jaja sve se zuti kao da su zlatne princes krofne. i ukus i miris

neprijatan miris kod hrane - pa demokratija je slaba kontrola i biznis jer kako da se zaradi ako se napravi kako treba. ne moze

vidis, ja sam jednom samo uzela nekekobaje od zlatiborca, i nikad vise!
ako ne mogu da dodjem do onoga sto je dobro, necu bilo sta da jedem
koja god jaja da sam kupovala na pijaci ili u prodavnici - osecaju se na koncentrat
onda ih pre ne jedem
u frizideru imam desetak komada i njih koristim bas kad moram
i tih desetak mi se po frizideru vuce i po nekoliko meseci

nemam ja protiv jaja kao namirnice nista, ali imam protiv otrova koji unosim umesto jaja

ajde, nisam ni cula da tako nesto postoji:)

C/p sa jednog sajta odakle sam skinula recept:
Ovo je vrlo ukusan i hranjiv kruh bez brasna. Pravi se od badema, sjemenki, jaja, maslaca i kokosa – i
Sastojci:
100 g maslaca (ili 50 g maslaca i 50 g kokosovog ulja)
0,5 jusne zlice praska od psyllium sjemenki (ili 2 - 3 jusne zlice zobenih posija/mekinja)
1 dl vode
1,5 dl (100 g) lanenih sjemenki
2 dl (120 g) suncokretovih sjemenki
1,5 dl (55 g) kokosovog brasna
125 g badema, grubo nasjeckanih
4 jaja
1 cajna zlicica (ravna) morske soli
malo cimeta

Priprema:

Zagrijte pecnicu na 170 stupnjeva. Maslac neka je sobne temperature. Pomijesajte psyllium prasak (ili zobene posije) sa vodom i ostavite da nabubre 5 minuta. Usitnite u mikseru ili mlinu bademe, lanene i suncokretove sjemenke. Pomijesajte sve sastojke mikserom te dodajte jos jednu saku cijelih suncokretovih sjemenki. Izlijte tijesto na pleh oblozen papirom za pecenje. Vlaznim dlanovima oblikujte okrugli kruh (oko 7-8 cm visok i 20-25 cm u dijametru). Ostavite da se pece 45 minuta na 170 stupnjeva. Ohladjeni kruh mozete narezati i zamrznuti, ili ga mozete u komadu cuvati u hladnjaku 7 - 8 dana.

Ovaj ima još bolji ukus (meni, možda se tebi ne dopadne):

LCHF beli hleb

200 grama mlevenih badema
5 kasika ovsenih mekinja (natopljene pre upotrebe)
50g semenki suncokreta
25g susama
1 prasak za pecivo
1 kasicica soli
100g Elle
250 grams Cottage sira
6 jaja
50 grama otopljenog putera
mak za posipanje

Pomesaju se svi suvi sastojci, dodaju jaja, Ella i Cottage sir, na kraju se doda puter i sve se pomesa, prespe u kalup i pece oko 80 minuta na 180c.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back