Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pekla sam kiflice sa sirom, drugi put u zivotu :D

2vn1eg1.jpg

recept: 600g brasna, 1 pzp, 1 suvi kvasac, 1 kasika soli, 1 dl ulja, 2 dl mleka, 250 ml jogurta/kisele pavlake

kvasac se razmuti u toplom mleku, sve se izmesa, zamesi se testo, razvuce se, iseku trouglovi, uviju kiflice
( ja stavim komadic feta sira u njih) umotaju kiflice, odstoje dok se rerna zagreje na 180, peku se oko 15 min
(ja pecem odokativno, moja rerna je totalno svojevoljna po pitanju vremena pecenja :lol: )

Mmm... Cime?
Ja sam punila sampinjone, njihovim sitno seckanim stablima mesanim sa sitnim kockicama domaceg sira, pa posula pred vadjenje iz rerne rendanim trapistom i susamom. Veeelika cinija zelena salate, rukole i blitve, sve seceno na trake i zaliveno prelivom od maslinovog, balzamika i meda. Za klinca uz to i belo pilece meso.

cim stignem, cega ima :lol:

ovaj put pancetom, cicokama, celerom, paradajzom i spanacem
druga varijanta sa pecurkama i sirom, kackavalj, parmezan, povrce
nekada za sladokusce i panceta, i sir i pecurke u istom :)

u patlidzan mozes staviti sta zelis, po sopstvenom ukusu, ne mozes pogresiti :)

domaća pileće juneća supa sa griz knedlama,krompir na ploške i piletina odgore zapečena u rerni,za salatu rotkvice...
sad napravila gibanicu sa integralnim korama i običnom vodom,skontah da neam u kući kisele :fdlan:...dobro izgleda....za večeru će se najedu gmazovi...:zaljubljena:

Ja sam sinoć ipak napravila tiramisu. Jednostavno se i brzo pravi i lep je. Ne znam što sam ga ja uvek izbegavala, mislila sam da je to nešto jako komplikovano i da mi neće uspeti.
Recept je ovaj: http://www.coolinarika.com/recept/907495/
a moj proces proizvodnje i proizvod je seldeći:

Pogledajte prilog 280353 Pogledajte prilog 280354 Pogledajte prilog 280355 Pogledajte prilog 280356

Još ti je lakše da umutiš slatku pavlaku, a sirotinja probala i s kiselom, ništa ne mari.;)

Ja sam sinoć ipak napravila tiramisu. Jednostavno se i brzo pravi i lep je. Ne znam što sam ga ja uvek izbegavala, mislila sam da je to nešto jako komplikovano i da mi neće uspeti.
Recept je ovaj: http://www.coolinarika.com/recept/907495/
a moj proces proizvodnje i proizvod je seldeći:

Pogledajte prilog 280353 Pogledajte prilog 280354 Pogledajte prilog 280355 Pogledajte prilog 280356

Mnjam, super! I ja nešto izbegavam da napravim ovaj kolač.. Tebi je super ispalo!

Da, lepo izgleda Bokice!

Evo i ja sam upravo spremila kolač ''medeno srce'' i super je ispao.. Nisam stavila ni jaja, ni mleko a ni ulje ( dobro, podmazala sam pleh :) ) , bio bi super posan da nema odozgo čokolade sa malo putera ali ipak stavih upravo, još se nije stegla preko kolača..

DSCF4385.jpg
DSCF4386.jpg

Inače ručak danas spremao dragi, jeli belu vešalicu i salatu i supu od juče :D

Poslednja izmena:
Ko je ono beše pravio falafel i po kom receptu ? Kupia sam sirovu leblebiju, jesam li trebala sušenu ? Na nekim rceptima piše da treba da se skuva, a na nekim da se potopi 12 sati i samo usitni a ne kuva, kako treba ?

Dobar dan evo mene padobranca!

Marge, ako nije kasno za odgovor, koleginica mi je Arapkinja po ocu i davala mi je recept. Leblebije se i potope i skuvaju.

Ja cu danas neke punjene tikvice, kao camcice, samo da nadjem neki prikladan recept, ako neko ima neki predlog, da nije samo izdinstano meso i to, neka pise.

Dobar dan evo mene padobranca!

Marge, ako nije kasno za odgovor, koleginica mi je Arapkinja po ocu i davala mi je recept. Leblebije se i potope i skuvaju.

Ja cu danas neke punjene tikvice, kao camcice, samo da nadjem neki prikladan recept, ako neko ima neki predlog, da nije samo izdinstano meso i to, neka pise.

Mi ih volimo najvise punjene povrcem..sargarepa, integralni pirinac, paradajz, luk, secerac..ubacim I malo I golice..sve izdinstas, napunis camcice..preko parmezan I rerna

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back