Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e moram da se pohvalim, sto mi je prekjuce nesto ispalo dobro:
spikovala sam but slaninom i belim lukom, i to uvece pa ostavila da prenoci..sutradan pekla u rerni sa krompirom..ajme sto je bilo dobro..:zaljubljena:

punjeni patlidzani, junece snicle i jagode

Mmm... Cime?
Ja sam punila sampinjone, njihovim sitno seckanim stablima mesanim sa sitnim kockicama domaceg sira, pa posula pred vadjenje iz rerne rendanim trapistom i susamom. Veeelika cinija zelena salate, rukole i blitve, sve seceno na trake i zaliveno prelivom od maslinovog, balzamika i meda. Za klinca uz to i belo pilece meso.

Mi smo već ručali. :) Krompir "na prste" (krompir isečen na četvrtine ili osmine, u zavisnosti od krupnoće) pečen u rerni i mladi luk za salatu. Čekam da mi se ohladi kora da satavim tortu, napraviću i pitu sa višnjama od kupovnih kora, i za večeru ću burek.

Dolazi mi veliko dete posle dva vikenda, pa sam stala na rošule. :D

Posto sam danas sama nisam kuvala, ali ovo rado jedem - tost, puter pa fileti dimljene pastrmke
DSC03209.jpg

juce
Pogledajte prilog 279985

za danas, tek smisljam
dajte ideje za posna jela, bez ribe :)
Znam da je kasno za predlog bez ribe, ali evo, za neki drugi put. Ovo sam ja danas spremala...lazanju, posnu. Razvukla kore na mašnu za rezance od oštrog brašna i vode. Mleko napravila od malo skuvanog pirinča (izmiksala ga) pa bašamel od toga i margarina sa dodatkom muskatnog oraščića. Upržila mladi luk, šampinjone, dve tri školjke (slučajno ostalo u zamrzivaču, ali ne mora), nalila paradajzom i malo zgusnula sojinim ljuspicama. Ređala, kao što se i svaka lazanja ređa, pa zapekla.

cek, jel ti ovo jedes zbog zdravlja ili religije. aj ako je zbog religije, pa i razumijem. sve sve, al gdje ovi przeni krompirici, pa to je otrov :)))

- - - - - - - - - -

i masline ne idu uz ovo, al znaci nikako

krompirici su peceni u rerni sa nekoliko kasika ulja, a masline su ljute jer su punjene ljutim feferonima, pa su mm-u zamena za nesto-bilo-sta-samo-da-je-ljuto.
uvek mora biti ljutih svezih papricica u kuci, ako nema, onda je sve dzabe :D
meni ni krompirici ne idu uz grasak, ali su tu zbog dva decaka koji nista drugo nisu hteli da jedu.

danas, opet humus i falafel(navukli smo se opasno), mladi luk i zelena salata i krompirici.

Znam da je kasno za predlog bez ribe, ali evo, za neki drugi put. Ovo sam ja danas spremala...lazanju, posnu. Razvukla kore na mašnu za rezance od oštrog brašna i vode. Mleko napravila od malo skuvanog pirinča (izmiksala ga) pa bašamel od toga i margarina sa dodatkom muskatnog oraščića. Upržila mladi luk, šampinjone, dve tri školjke (slučajno ostalo u zamrzivaču, ali ne mora), nalila paradajzom i malo zgusnula sojinim ljuspicama. Ređala, kao što se i svaka lazanja ređa, pa zapekla.

Mardž, pratim te već nekoliko postova, mislim kad se posti (a ne ovih kad se postuje na forumu, mada i to) i stvarno me oduševljavaju tvoji recepti. I ništa te ne mrzi i tako se vešto snadješ, kao sa tim pirinčanim mlekom. Ja sam jednom kupila pirinčano mleko u prahu. To je u stvari bilo sojino mleko, sa malom primesom pirinčanog. Pisalo lepo na pakovanju. Samo da znate ako kupujete, da nije uvek ono što piše.

Ja daleko do posta, krmenadle verovatno s nekim krompirom, još nisam smislila. Najgora kombinacija. I zelena salata i mladi luk.

I već se neko vreme nakanjujem da napravim tiramisu. Možda ću danas biti raspoložena. Imam sve sastojke. Valjda deca nisu našla piškote.

marge, hvala za predlog :)
ne jedem nista od soje, ali moze to da se iskompbinuje i bez nje.

bi, ja sam kupila kokosovo mleko u prahu, da imam za kafu i mozda neki kolac, ne sadrzi soju, ali ima neki emulgator xyz :)

e jutros u trgovini neka baba ima 100 godina pa maltretira jadnu prodavacicu sa pitanjima o emulgatorima, pa jel ima ovog, ima onog, da li tu ima vishe vrsta ribe (neki shtapici). jer kao ne smije neku vrstu da jede, missim alo baba, jednom nogom si u grobu, mirishes na ilovachu. znaci psihijatrija al totalna :)))

marge, hvala za predlog :)
ne jedem nista od soje, ali moze to da se iskompbinuje i bez nje.

bi, ja sam kupila kokosovo mleko u prahu, da imam za kafu i mozda neki kolac, ne sadrzi soju, ali ima neki emulgator xyz :)
Ma ne mora soja, ja sam to stavila zato što nisam imala kečapa nego kuvani sok od paradjza pa je zato bilo retko, a soja je tu samo da zgusne. Ako staviš kečap, nema potrebe za sojom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back