Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nema nekog recepta, kupila 300 grama sira pa izmesala s 5 jaja, to mi se ucinilo dovoljno, dodala malo jogurta i mozda kasiku pavlake jer mi tolko ostalo, pa da se ne baci, posolila po ukusu i to pomesala s kockicama starog hleba, imala neki mali stari hleb
ostavila da hleb malo upije i omekne
pa pekla u rerni na 200, vise od pola sata, cini mi se, sve dok nije dobilo ovako lepu boju

..evo danasnjeg rucka, ni bolonjeze ni pastasuta...nesto izmedju, ali je doobrooo:D
..
27012013572.jpg

Jandriloino, nije ti teško da mi ispišeš recept za gibanicu od starog hleba?

Zadovoljna, hoćeš li da ispišeš recept za žito tortu? Sviđa mi se kako izgleda, super je ispala!

Evo recepta

ŽITO TORTA

Kore: 10 belanaca
7 kašika šećera
6 žumanaca
7 kašika mlevenih oraha
6 kašika brašna

Od ove mase ispeći 5 kora dimenzija 34 x 24cm, pa to sve ponoviti još jednom, dakle da se dobije deset kora.

Fil: 8 žumanaca
200g gustina
35 kašika šećera
Zakuvati u 1,5l mleka.

U hladno dodati 1 margarin, 350g mlevenih oraha i muskatnog oraščića po ukusu. Ja sam dodala pola kesice, i kako ja ne jedem ovu tortu, moji kažu da je dobro, ali ko voli intenzivniji ukus, moglo bi i za nijansu više.

Neko je pito za recept za sarmu koja se sprema u Bosni.
Navece potopiti gerslu i ujutru skuvati.U meso,najbolje mjesano pola svinjsko pola junece,staviti tu kuvanu gerslu,malu glavicu crnog luka ,suvog mesa sitno nasjeckanog,so,jedno jaje ili dva zavisno od kolicine mesa.Meso i sve ostalo je sirovo.
Dno serpe namazati sa mascu,pa staviti list kupusa pa uvijene sarme,izmedu suvo meso,kosti,ko sta ima ,zavrsiti sa listom kupusa.Naliti sa vodom dodati malo paradaiza i kuvati.Gotovu sarmu blago zaprziti i jos desetak minuta kuvati.
Najbolja je drugi dan.

Helou devojke i zene! Evo mene gripozne, izredjai se, prvo mm, pa malisa pa ja :(

Danas supe mesa i paradajz sosa, u nasoj verziji puno mesa i sargarepe.

Juce pileci krompir paprikas.

Nego imam pitanje, kao i uvek: da li je neko pravio carrot cake tj kolac sa sargarepom, to se pravi u Engleskoj, mozda jos negde. Jela sam kod jedne zene koja je zivela u Engleskoj i jaaaakoo je bio ukusan. Ima recepata po netu ali eto ako neko ima proveren, da je vec pravio. Hvala! :)

...ova Bejbi me svaki dan sve vise iznenadjuje....sad sagoreh da saznam kakav je ukus tog hleba:evil::mrgreen::rumenko:

...Bejbice pisi bre malo, sta samo kacis slike bez teksta:(

hehehe, hlebić je extra: )))
kaže momak nije jeo bolji hleb do sada ( mada on to kaže svaki put kad ispečem neki hleb: ))) )
a ta mešavina heljdinog i belog brašna ima da se kupi po marektima i super je :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back