Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

iseckas pilece belo na kockice, stavis u neku cinijicu, preko toga stavis soja sos,par kasika, taman kolko da 'oblozi' meso, par minuta, a zatim dodas gustin, kasicicu, dve pune, on ce upiti viosak soja sosa i meso ce biti mmm kad se isprzi...
na malo ulja isprzis meso da dobije boju, izvadis na neki tanjir
u taj tiganj dodas povrce (ako sama seckas, stavis po zelji sta imas, iseceno najbolje na zilijen - tanke tracice, ili kupis neku mesavinu za 'kineze', koju vec volis....)
povrce ne przis dugo, vec svega par minuta, ne treba da 'svene' u tiganju :)
zatim vratis meso u tiganj, dodala sam sada i malo djumbira u prahu, sosja sosa malo, promesala i na kraju dodala jednu kasicicu meda, i promesala i proprzila jo pola minuta i to je to....
solis po zelji u toku spremanja ako vam nije dovoljno slano od soja sosa, to vec zavisi od vaseg ukusa....
za pruilog najbolje obariti pirinac al paziti da se ne raskuva, skuvas ga i pravac pod ladnu vopdu da se ne bi slepio....
to je to....

Poslednja izmena:
odlican recept :ok:

evo i mali trik kako da spremate pirinac bez muke

u šerpu na malo ulja PRŽITI pirinac kratko, tek da dobije belu mat boju
nikako da požuti, braoni i sl

čim matira, boja pirinča postane mat bela, uliti vode u srazmeri, koliko pirinča dvaipo puta vode
ali tačno odmerite
voda da bude vruća, poklopite i isključite
ostavite na ringli
i za tačno 20 minuta pirinač će biti kuvan, bez viška vode, neće se lepiti i sl :rtfm:

danas sam nemajka..
paraajz corbica ostala od juce..
pohovane paprike koje dete nije htelo da jede drugi dan juce, ostale od prekjuce..
necu bre da kuvam ni hanu da bacam..
pileca ledja i bubci :bljak: se kuvaju ljubimcima u serpi od 5lit..citava kuhinja mi zanosno mirise :sad2: morala sam da upalim mirisljave svecice sa aromom sumskog voca..kod mene u sobi standardno mirise vanila i cokolada i sad smo u nirvani..
ne znam samo da li ce i dete da bude kad vidi sta se danas jede..ponovo :lol:

Treba mi predlog za kolač, sastojci čokolada, rum, može i slatka pavlaka, da bude lepo kremast i ne presladak. Imam neke ideje šta da zbućkam, ali ako neko ima već gotov, proveren recept, da ne izmišljam sama.

www.coolinarika.com/recept/802175/ moja topla preporuka :) sad se i meni jede :)
cini mi se da sam ja bila stavila manje kokosa, tako nekako, i nalila s vise mleka :)
al sve je po mom ukusu...

Krompir paprikas sa dimljenim rebrima i slaninicom (za mene boranija+belo meso-DIJETA:zper:),uz paprike iz tegle za salatu i "home made" hleb sa belim lukom :D

Prilozi

• 20130123_165336.jpg
    20130123_165336.jpg
    31,7 KB · Pregleda: 37
Povadila sam svo kuvano meso i povrće iz supe i samlela ga, od toga će biti neki faširi. Verovatno uz to pire krompir. A supa je baš uspela, u nju ću da ubacim knedlice.
I napravila sam neki kolač sa sušenom korom od belanaca, pa preko čokoladni fil sa dodatkom ruma i odgore šlag. Odlično je ispalo.

Povadila sam svo kuvano meso i povrće iz supe i samlela ga, od toga će biti neki faširi. Verovatno uz to pire krompir. A supa je baš uspela, u nju ću da ubacim knedlice.
I napravila sam neki kolač sa sušenom korom od belanaca, pa preko čokoladni fil sa dodatkom ruma i odgore šlag. Odlično je ispalo.

mi pola supe juce posrkali, znaci, nece biti za tri dana :D hehe a meso i povrce ja odma pojela :mrgreen:

nisam odavno navracala ovde
danas spremam cufteta iz pozeskog kraja, obicne fasirane ubacim u corbicu (ja bez zaprske) i kad mi gotova sargarepa, isklusim, zacinim i to je to
lepo moja svekrva daje precizna uputstva, a ne ko moj muz :roll: - to samo peces u vodi (ma vazi)
muski recepti - to je gomila nepreciznih uputstava od koji samo boli glava
i kad mi trazi srafciger - ja lepo pitam a gde ti je
pa eno ga tamo
eno ga tamo
pa tamo
a to tamo - a gde je to
dok konacno ne kaze - eno ga iznad cipela
ko da ne zna srpski Boze me prosti :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back