Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moja torta od lešnika i karamela http://www.coolinarika.com/recept/torta-s-ljesnjacima-i-karamelom/

Malo sam razočarana. Prilična je petljavina da se napravi, pečenje lešnika (pošto sam imala sirove, nisam htela da kupujem pečene), topljenje karamela (trajalo je predugo, a još sam ih iseckala pre toga), kuvanje fila, mućenje slatke pavlake.....Ukus ništa naročito, nekako nedefinisan. Ne osete se ni karamele, nije ni slatka, ne osete se ni lešnici u testu.
Ne znam kako je Bokicinoj sestri ispao beli fil?! Mora da je koristila neke druge karamele. Ja sam one Pionir Subotica, koje su za mene jedine prave lešnik karamele
Pogledajte prilog 266864Pogledajte prilog 266865

Meni se čini da je i kod bokicine sestre bio žut fil, ali je fotografija drugačija, pa se čini da je beo. I ovaj na kulinariki je žut. Meni se ne dopada što mi deluje prenisko, ja ne volim niske torte. :(

Meni se čini da je i kod bokicine sestre bio žut fil, ali je fotografija drugačija, pa se čini da je beo. I ovaj na kulinariki je žut. Meni se ne dopada što mi deluje prenisko, ja ne volim niske torte. :(

Odmah sam pomislila da se tebi neće dopasti jer je niska. Ima tamo na kulinarici i viših. Prvo, ide samo 7 jaja, pa je, po meni, samim tim i manja. Drugo, moja modla za tortu je prečnika 27 cm. Kad je 24-25 cm ipak malo manje ode u širinu, a više u visinu. Treće, meni slabo ide sečenje kora po horizontali, pa sam napravila samo dve. U receptu piše 2 ili 3. Fila ima dovoljno da mogu da se nafiluju i tri kore. Tako da, može da ispadne i malo viša, u nekim drugačijim uslovima.

zao mi bi, ja je nisam jela, a njih dve se nisu bunile...

ako prezivim ovo pre podne bice supe, sosa i mesa i povrca iz supe, posto je junior odlucio da danas samo kuka i place...

Nema šta da ti bude žao. Jede se torta, daleko od toga da je loša, samo nije onakva kakva sam ja zamislila da će biti. Volim što sam je napravila, da probam i nešto novo i drugačije.

Biće Junior dobar!

...pa to, kako da ne probam, a jedna trazi drugu, druga trecu i eto:rumenko:

...mada bez sale, malo sam oko praznika navalila na slatkise, pa su mi oni
krivi za +2kg, a ne integralna testa....u nedelju cu ja opet one integralne jogurt kiflice:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back