Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
То није термички обрађено како ваља и добијеш онако, као хабмургер у купусу јело, а и у Босни праве 90% "сарми" чист пиринач.
Била си ти много гладна, ћеро, кад ти се то допало.
Тако мени алпска салама једном кад сам путовао, послужила ме жена сендвичом, а ја мртав гладан.
Дошао кући, ајде да купим - фуј, подригуша.
i moja keva stavlja presno meso i budu super, mada ih ja bas ne jedem, ne znam, nisam luda za bilo cijim sarmama, pa se nisam ni udubljivala koja je the best :)
nego, bude to skuvano, kakvi nedovoljno, i ne lici na hamburger :D
verovatno zavisi kako ko sprema
evo pre neki dan ovde videh da stavljaju po solju pirinca :D hihi

nego
meni tako iz rerne mirisu rebarca i krompir da cu sada poceti tastaturu da grizem kolko sam gladna

Evo jedne slike od pre par dana...bela čorba,rolat od mesa,bukovače u vinagrete sosu salata od šargarepe i bele rotkve,lovačke šnicle u sosu...

fotografija0074.jpg

Poslednja izmena:
i moja keva stavlja presno meso i budu super, mada ih ja bas ne jedem, ne znam, nisam luda za bilo cijim sarmama, pa se nisam ni udubljivala koja je the best :)
nego, bude to skuvano, kakvi nedovoljno, i ne lici na hamburger :D
verovatno zavisi kako ko sprema
evo pre neki dan ovde videh da stavljaju po solju pirinca :D hihi

nego
meni tako iz rerne mirisu rebarca i krompir da cu sada poceti tastaturu da grizem kolko sam gladna

У кеси? Ја бистар право без кесе пре пар месеци, не да сам укенијао рерну, за све паре.

Ковач, свака час'

Poslednja izmena:
То није термички обрађено како ваља и добијеш онако, као хабмургер у купусу јело, а и у Босни праве 90% "сарми" чист пиринач.
Била си ти много гладна, ћеро, кад ти се то допало.
Тако мени алпска салама једном кад сам путовао, послужила ме жена сендвичом, а ја мртав гладан.
Дошао кући, ајде да купим - фуј, подригуша.

:lol:

I ja meso uvek prodinstam na luku. Nikad nisam uvijala sveže meso u sarme. Probala jednom na nekoj slavi, negde u Banatu, čini mi se. Nije mi se svidelo.

Evo jedne slike od pre par dana...bela čorba,rolat od mesa,bukovače u vinagrete sosu salata od šargarepe i bele rotkve,lovačke šnicle u sosu...

fotografija0074.jpg

:zblesav:

Prelepo!

Ata, kad sledeći put budeš spremala sarmu, ti lepo posle prženja luka nemoj ubaciti svo meso, nego odvoj malo luka u sveže meso a ostatak napravi kako inače praviš. Onda kad zamotaš jedne i druge, videćeš razliku, kuvaju se svakako na isti način.
Ja takođe ne pržim meso pre kuvanja, tako su mi lepše. Na ređam ih u zemljanu posudu sa poklopcem, nalijem vodom i ubacim u rernu na 200 barem 3-4 sata. Onda malo otklopim da se zapeče i to je to. Da, obavezno između ubacim po malo dimljene kobasice i slaninice , ili suvog mesa.

a kaze moj dragi da je njegova keva pobacila ove godine sa sarmama
jeli su je pet dana
njemu se nije svidela
meni se iskreno nije svidela ni na oko, vidim da ni alevu nije stavljala, pa mu dosla onako zuto zeleno anemicna :D

Ja je pravim (svekrva sacuvala zemljani lonac, ali i ne mora biti) na sledeci nacin: Proprzim meso (zacini) dodam priinac, i bar dve crvene sargarepe i citav koren celera - izrendano....

Svi znamo kako se redja, medjutim posle prvog reda dodam malo bibera i manji list lorbera, suva rebarca ili susenu slaninu, pa drugi red, odozgo idu opet rebarca ili sta ko vec ima (uglavnom dimljeno) stavim nekoliko liski i krckam na blagoj vatri, s tim sto na ringlu ako je elektricni sporet, stavim crep(ljiku)...
Na pola kuvanu- zaprzim...

Moze i ovako: Kad bude skoro kuvana ali bez dimljenh "dodataka", povadim u vecu tepsiju, vatrostalnu posudu (sta ko ima) pa vadim red sarme i onda seckam na listice dimljenu slaninicu, pa red iste i opet, stavim u rernu da se zapece.

Mmmmmmmmm, slaninica hrskava, sarmica rumena a mirise:)))

Poslednja izmena:
i sad vam je lakse da ga pola spremate na ringli,pa palite rernu,cekate da se zagreje radi 15 minuta?
Pa na ringli bude kratko .A imam plinsku ringlu z:lol:
A rernu upalim kad pocnem da ljustim luk i spremam ostalo, taman se ugreje.Da budem iskrena em ne volim da stojim pored sporeta i mesam em hoce i da se " uhvati" .Kad je u rerni nema toga a i ukus mi nekako lepsi.Svasta spremam u rerni- podvarak, djuvec, povrce dinstano...

i ja stavim zivo meso, msm, kad pravim, a nisam sad bas dugo pravila, i moja mama tako radi...
i u punjene paprike isto zivo meso, ne dinstam ja nista, volim tako
Ja isto, ne przim ni luk ni pirinac,ni meso sve "zivo" izmesam i punim.Moja svekrva je tako radila dok je mama dinstala luk i meso .Ja ne osetim razliku u ukusu sarme i punjene paprike a ovako mi brze i nema dodatne serpe za pranje z:lol:

A evo sta sam kuvala: naletela u ribarnici na karase, bas veliki, 4 komada 2,5 kg.
A oni su taaaaako ukusni
Dakle isprzila ih
Fotografija0081.jpg

a uz njih napravila " uparu krompira" ( tako je to zvala moja svekrva ) - krompir na kolutove se posoli, stavi preko iseckana glavica crnog luka i nalije vodom da ogrezne.Pa na tihu vatru.Kad je krompir skuvan ima softa malo manje od polovine serpice,tako treba.Onda se pospe iseckanim belim lukom ( cen, dva) i alevom paprikom, poklopi i nek odstoji koji minut pre jela . Sjajno se slaze i sa pecenim kobasicama i mesom
Fotografija0078.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back